Snel naar content
Rob Obdeijn

Een dag uit het leven van Rob Obdeijn, Software Architect bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Rob Obdeijn, Software Architect bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een Software Architect ontwerpt softwaretoepassingen en -systemen om grote hoeveelheden gegevens te verwerken. Ze werken samen met andere IT-professionals en de klant om de exacte behoeften van het project te bepalen en bepalen de structuur van het systeem en de interne communicatie. De software architect speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen van geavanceerde softwaretoepassingen die gegevens veilig opslaan, gemakkelijk analyseren en waardevolle inzichten bieden. Lees over zijn dynamische dag in deze blog!

06:00: Ik stap op mijn gemak uit bed. Ik neem een ontbijtje bestaande uit twee snee brood met kaas en een bakje kwark met wat fruit en een bak koffie.

06:30: Voordat ik richting PostNL in Den Haag vertrek, wandel ik eerst nog even een rondje langs de Utrechtse Singel. Een heerlijk begin van de dag om mijn lichaam en geest een beetje op gang te krijgen.

07:30: Ik heb vandaag een teamdag met het development team van PostNL. Ik stap op de fiets richting Utrecht Centraal en in de trein richting Den Haag Centraal. Ik ga zitten en klap m’n laptop open. De treinreis is een mooie gelegenheid om alvast even wat kleine klusjes te doen zoals het reviewen van het developmentwerk dat collega’s in het team hebben gedaan en om daar wat constructieve feedback op te leveren. 

08:30: Ik ben gearriveerd op het Stationspostgebouw, het hoofdkantoor van PostNL. Het is zoeken naar een plekje aangezien het vandaag een drukbezochte kantoordag is.

 

Het Stationspostgebouw
Het Stationspostgebouw is een iconisch gebouw in het centrum van Den Haag, naast station Holland Spoor. Het werd in 1929 ontworpen door architect Isaac Gosschalk en was oorspronkelijk bedoeld als postsorteercentrum van waaruit de treinen met post richting alle hoeken van het land vertrokken. Het gebouw heeft een opvallende art-decostijl en staat bekend om zijn hoge toren en indrukwekkende gevel. Na jaren van leegstand is het gebouw in 2020 herontwikkeld tot een multifunctioneel complex met luxe appartementen, kantoren en horeca. Het Stationspostgebouw is een belangrijk onderdeel van het culturele erfgoed van Den Haag en trekt jaarlijks veel bezoekers en toeristen.

09:30: Onze wekelijkse teammeeting begint. Hier proberen we met het hele team een duidelijk beeld te krijgen van het werk dat we de komende weken gaan doen en een inschatting te maken van hoeveel tijd ons dit gaat kosten. Daarnaast behandelen we andere zaken, zoals vragen vanuit de business, waarvoor we het hele team nodig hebben. Dit is en blijft één van de weinige zaken die toch het beste werken als je met z’n allen in één ruimte zit, in plaats van in een teamsmeeting. 

12:00: Tijd om een hapje te gaan eten, een warme maaltijd en een bakje salade. Daarna wandelen we nog even een rondje. Het gebied rondom het kantoor van PostNL is niet het meest inspirerende stukje Den Haag. Maar even mijn benen strekken kan geen kwaad omdat ik verder de hele dag achter een bureau zit.

13:00: Ons team houdt zich bezig met de cloudmigratie van een systeem dat een groot deel van de logistieke informatievoorziening richting medewerker, klant en consument van PostNL voor zijn rekening neemt. Mijn rol hierin is onder andere het analyseren van de werking van het huidige systeem en op basis hiervan een ontwerp te maken voor een cloud-native oplossing.

Een laatste grote uitdaging is nog het migreren van de notificaties die naar consumenten worden gestuurd bij statusupdates over pakketjes. Het is allereerst belangrijk om goed duidelijk te krijgen hoe de huidige functionaliteit in elkaar steekt. Goede documentatie ontbreekt op dat vlak, dus ik spit de oude codebase door, inmiddels een aardige wirwar van 100.00en regels code, om hieruit functionaliteiten te extraheren en documenteren. Deze informatie kunnen we gebruiken om af te wegen of we min of meer ‘as is’ willen gaan migreren of dat we zowel technisch als functioneel iets helemaal nieuws willen neerzetten. 

17:00: Tijd om weer huiswaarts te keren. Helaas is er een treinstoring tussen Den Haag Centraal en Utrecht, maar gelukkig leiden alle wegen naar Rome rails naar Utrecht. Omreizen via Leiden dan maar en ondertussen nog even wat werken aan de AWS Certified Solution Architect training die ik aan het volgen ben.

Wat is een AWS Certified Solution Architect?
Een AWS Certified Solution Architect ontwerpt en implementeert oplossingen op basis van AWS-technologieën. Het takenpakket omvat het ontwerpen van oplossingen, het integreren ervan met bestaande infrastructuur, rekening houden met schaalbaarheid, beveiliging en kostenbeheersing. De Solution Architect biedt ook ondersteuning bij het gebruik en onderhoud van de oplossing en draagt kennis over aan de klant. Het certificaat bevestigt de expertise en vaardigheden in het ontwerpen en implementeren van AWS-oplossingen en is erkend in de IT-industrie als bewijs van professionele bekwaamheid.

18:00: Ik heb vanavond geen tijd om uitgebreid te koken. Dus op weg naar huis ga ik even snel langs de supermarkt en haal ik een maaltijdsalade. Als ik thuis ben eet ik deze op en hang ik nog even lekker op de bank. 

19:00: Het is tijd om te vertrekken. Ik ga vanavond samen met vrienden naar de nieuwste show van Daniël Arends in TivoliVredenburg. 

21:30: Na een geslaagde cabaretavond drinken we nog een drankje bij/in het Gegeven Paard om gezellig bij te kletsen.

00:30: Hoogste tijd om naar huis te gaan. Ik begin dit weekend met een welverdiende nacht slaap.

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

Een goed dataplatform lepelt de data voor rapportages in een ogenblik op. En niet pas na een paar minuten. Waarom is snelheid zo belangrijk voor het werken met een dataplatform? In deze blog gaan we dieper in op die vraag en presenteren we drie heldere redenen.

Lees verder

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema 'verkoop'. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Lees verder

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

Hoe sneller je waardevolle inzichten uit je data kunt halen, hoe beter. Daar komen veel aspecten bij kijken, waaronder de wijze waarop je data transformeert. Van oudsher werd hiervoor ETL (Extraction, Transformation, Load) gebruikt, maar inmiddels hebben veel dataspecialisten een voorkeur voor ELT. In dit blog bespreken we de voordelen van ELT voor een betere performance van je dataplatform en je business.

Lees verder