Snel naar content
Foto van Sander van der Donk op de trappen van het kantoor van Inergy

Een dag uit het leven van Sander van der Donk, Online Marketeer bij Inergy

Als Online Marketeer doet Sander van der Donk er onder andere alles aan om de online campagnes zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Hij is voortdurend bezig ervoor te zorgen dat de website, de vindbaarheid en de campagnes zo goed mogelijk zijn geoptimaliseerd. Wat hij daar precies voor doet? Lees het in zijn blog!

08:30 
Ik klap mijn laptop open. Ik bekijk hoe de lopende online campagnes presteren en ik onderzoek hoe ik een en ander kan finetunen om meer relevante bezoekers naar onze website te trekken tegen lagere kosten. Zo zorg ik er voor dat het online advertentiebudget optimaal ingezet wordt. Hiervoor gebruik ik data uit tools zoals Google Analytics, Google Ads en LinkedIn Campaign Manager.
 

10:00
Samen met mijn marketingcollega’s Danielle en Agnes heb ik een afspraak met onze websitebouwer om verschillende gewenste verbeteringen aan onze website door te nemen. Hiervoor heb ik eerst een websiteanalyse uitgevoerd met data uit Google Analytics en Hotjar. We bespreken met de websitebouwer de gewenste toevoegingen en aanpassingen aan de website en bepalen wat de beste manier is om dit aan te pakken.

12:00 
Het is lunchtijd. Vandaag ga ik weer voor mijn thuiswerkklassieker: ham-kaastosti met een gebakken ei erop. Aanrader!
 

13:00
Ik heb een afspraak met mijn collega Arjan. Arjan is Power BI Consultant bij Inergy. Arjan bouwt momenteel een marketingdashboard voor een klant in Power BI en ik adviseer Arjan over de inzichten die een marketeer in een marketingdashboard wil zien. Hij verwerkt mijn advies, zodat we straks een mooi en compleet Power BI dashboard kunnen opleveren dat volledig voldoet aan de wensen van de klant. 

14:00 
De dagelijkse SEO-scan van SEMrush is weer afgerond. Op basis van deze scan maak ik een aantal aanpassingen aan de content op onze website en besluit ik een blog te schrijven over
datasilo’s. Uit mijn SEMrush analyse blijkt immers dat er regelmatig gegoogled wordt op het woord ‘datasilo’. Dit is voor Inergy een erg relevante zoekterm omdat onze oplossingen datasilo’s verhelpen en voorkomen. Hopelijk scoren we met deze blog binnenkort op de 1e pagina in Google op het zoekwoord ‘datasilo’. 

16:00 
Ik heb een afspraak met mijn collega Peter. Onlangs heb ik een manier gevonden om een boekingsmodule te koppelen aan de agenda van mijn collega’s (als zij dat willen natuurlijk). In deze boekingsmodule kunnen mensen zelf een dag en tijd kiezen om een afspraak te maken met de collega in kwestie. De te kiezen tijdstippen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid in de agenda van de collega. Samen met Peter koppel ik deze boekingsmodule aan zijn agenda en maak ik een pagina waarop mensen een
gratis adviesgesprek met hem kunnen inplannen.  

17:00
De dag zit erop. Ik beantwoord nog een laatste e-mail en ik sluit mijn laptop af. Omdat we bij Inergy nu voornamelijk thuiswerken, mis ik het wel om de dag af te sluiten in de vorm van een autorit naar huis. Daarom ga ik even een rondje wandelen om de werkdag voor mezelf af te sluiten. Morgen weer een nieuwe dag! 
Meer weten?
Wil jij meer weten over hoe het is om bij Inergy te werken? Neem gerust contact op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

Een goed dataplatform lepelt de data voor rapportages in een ogenblik op. En niet pas na een paar minuten. Waarom is snelheid zo belangrijk voor het werken met een dataplatform? In deze blog gaan we dieper in op die vraag en presenteren we drie heldere redenen.

Lees verder

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema 'verkoop'. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Lees verder

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

Hoe sneller je waardevolle inzichten uit je data kunt halen, hoe beter. Daar komen veel aspecten bij kijken, waaronder de wijze waarop je data transformeert. Van oudsher werd hiervoor ETL (Extraction, Transformation, Load) gebruikt, maar inmiddels hebben veel dataspecialisten een voorkeur voor ELT. In dit blog bespreken we de voordelen van ELT voor een betere performance van je dataplatform en je business.

Lees verder