Snel naar content
Projectboek met LIAS

Een projectboek met LIAS

Door de stijgende rente, onvoldoende personeel, stijgende bouwkosten en uitgestelde vervanging investeringen liggen projecten binnen gemeenten onder een vergrootglas.
Zie ook onze eerdere blog hierover. In deze blog vertellen we je meer hoe je de verantwoording van projecten kunt professionaliseren met een online projectboek.

Verantwoording binnen P&C Publicaties

Steeds meer gemeenten kiezen ervoor om een specifiek hoofdstuk over projecten op te nemen in de P&C publicaties. Enkele gemeenten hebben een online projectenboek. Zie hiervoor bijvoorbeeld Almere. Een raad of managementteam is voornamelijk geïnteresseerd in de kernpunten, het is daarom belangrijk om te bepalen welke projectinformatie relevant is. Dit stelt hen in staat om tijdig in te grijpen als er problemen dreigen.

Toch is er vaak ook interesse in details van een project. Voor een goede beoordeling zijn project details daarom toch belangrijk. Een online projectenboek biedt dan uitkomst, omdat deze eenvoudige navigatie biedt. Bovendien kunnen details hier helder en overzichtelijk worden weergegeven.

Visuele overzichten: efficiëntie in projectmanagement

In plaats van uitgebreide tekstuele uitleg in een PDF, merken we een trend naar visuele overzichten. Hierdoor kan de lezer op basis van kleuren en statusindicatoren snel doorzien wat niet volgens plan gaat.

Daarnaast wil je zien op welke locatie er projecten zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het projectenboek van Leidschendam-Voorburg. Op deze kaart kan iedereen zien welke projecten er zijn gepresenteerd op een overzichtelijke manier.

Door kleur gecodeerde statussen te gebruiken, kan men sneller informatie verwerken. Een veelgebruikte methode in projectmanagement is sturing op financiën, kwaliteit en tijdsplanning zie bijvoorbeeld Leidschendam-Voorburg. Zo is in één oogopslag duidelijk welk project op een specifiek gebied niet naar verwachting presteert. De lezer hoeft dan niet meer de toelichtingen te doorlopen van de projecten om een algemeen beeld te krijgen. Met LIAS leg je deze sturing structureel goed vast en vraag je vervolgens consequent uit waar een project staat.

Verschillen in projectdocumentatie

Elke gemeente hanteert een unieke benadering voor het documenteren van projecten. Terwijl sommige gemeenten kiezen voor een gedetailleerde weergave, geven anderen de voorkeur aan een eenvoudige aanpak. Het publiceren van deze informatie op een website is voor ons geen uitdaging. Je bepaalt zelf wat je vastlegt en wat je publiceert.

Hoe kan LIAS helpen?

Simpelheid is de sleutel. Combineer een bestaand product dat je al gebruikt voor de P&C publicaties met een behoefte van de projecten afdeling. Zo vermijd je het gedoe van een nieuwe licentieaanvraag en bereik je toch een indrukwekkende publicatie. Daarnaast is het vaak niet meer nodig om medewerkers op te leiden aangezien de werkwijze al bekend is van de P&C publicaties.

Projecten worden gestructureerd, consequent en getailleerd bijgehouden in LIAS. Waaruit je vervolgens een publicatie creëert zowel online als in PDF. Hierdoor creëer je met minimale inspanning elke keer weer een actueel projectenboek.

Blog

De impact van gestegen rente op overheidsinvesteringen

In de wereld van financiën speelt de rentevoet een grote rol bij het bepalen of er wel of niet geïnvesteerd wordt. Zo ook bij investeringen ban de overheid. Een goed overzicht van aangaande investeringen en kredieten is cruciaal. Met LIAS MIP Activa houd je al je investeringen, kredieten en activa centraal in de gaten.

Lees hier onze blog over de impact van gestegen rente op overheidsinvesteringen

Wil je meer weten? Vraag het ons!

Wil je meer weten over hoe LIAS jouw kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data - en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder