ENSIA-tool vs LIAS ENSIA-module

De LIAS ENSIA-module is live. Deze module sluit aan op de ENSIA-tool voor de overheid. Met de ENSIA-tool kan je ‘verticaal toezicht’ houden. Dat houdt in dat verantwoording via de ENSIA-tool voor de overheid aan de verschillende ministeries wordt gegeven op de verschillende normenkaders. Ook de verantwoording op de zelfevaluatie BIO wordt via de ENSIA-tool van de overheid uitgevraagd.

Bij de ontwikkeling van LIAS ENSIA is er rekening mee gehouden dat deze goed aansluit op de ENSIA-tool voor de overheid. Zo is de look-and-feel herkenbaar en het gebruikersgemak hoog. Een intuïtieve manier van werken maakt het voor de gebruikers makkelijk om ermee aan de slag te gaan. Hier zie je de ENSIA-tool voor de overheid en de LIAS ENSIA-module. Een feest der herkenning. Verantwoording afleggen naar ENSIA was nog nooit zo eenvoudig. 

ENSIA-tool van de overheid

LIAS ENSIA-module

“Herkenbare look-and-feel en hoog gebruikersgemak”

De ENSIA-tool is geen vervanger van een ISMS. Een ISMS is de basis. In LIAS ISMS zijn de ENSIA-vragen gekoppeld aan de maatregelen van de BIO. Daardoor heb je direct vanuit het ISMS zicht op de status van de controls en kan je ook vanuit daar de verantwoording vastleggen. Dan vindt de verantwoording op een plek plaats en kan je de ENSIA coördineren vanuit het ISMS.

Contact
Wil je meer weten? Stuur dan een mail naar Joost van Bree of Paul Bijvoet via info@inergy.nl.

Whitepaper

Timeline informatiebeveiliging, privacy en auditing 2021

Download gratis de timeline informatiebeveiliging, privacy en auditing 2021 met alle belangrijke deadlines. In de Timeline staan belangrijke data van verplichte audits zoals ENSIA, SUWI en DigiD. Daarnaast vind je alle deadlines ten aanzien van de regels en verordeningen van de BIO, AVG, PNIK, BRP, BGT, BRO, SUWI, Rodin en KIDO.

Download nu

Joost van Bree

Accountmanager

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Joost van Bree via joost.van.bree@Inergy.nl

  Lees gerust verder...

  18-10-2021

  De visie van gemeente Boxtel vastgelegd in een online platform

  6-9-2021

  Het privacy en security afkortingenblog

  Altijd op de hoogte

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update.