Snel naar content
Inergy loon transparantie dashboard

Het gender pay gap dashboard

Het is bekend dat er in Nederland en de rest van Europa nog steeds sprake is van een loonkloof tussen mannen en vrouwen. De “pay transparency directive” is een nieuwe Europese wetgeving die dit probleem aanpakt en bedrijven verplicht om de loonkloof te dichten. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat je transparantie biedt over de loonkloof en dat je aan deze wetgeving voldoet?

Wat is de Pay Transparency Directive?

De Pay Transparency Directive vereist dat werkgevers met meer dan 250 werknemers jaarlijks informatie openbaar maken over hun loonbeleid en genderloonkloof. Organisaties tussen 100 en 250 medewerkers moeten deze informatie iedere drie jaar openbaar maken.

Organisaties zijn verplicht actie te ondernemen als de loonkloof méér dan 5% bedraagt is en niet kan worden gerechtvaardigd door objectieve en genderneutrale criteria. Daarnaast hebben alle werknemers het recht om bij de werkgever op te vragen hoeveel hun eigen salaris afwijkt van het gemiddelde salaris voor die functie.

Inzicht in salarissen met het loontransparantie dashboard

Inergy heeft dé oplossing om loontransparantie te bieden: een dashboard waarin je alle relevante feiten ziet. Het loontransparantie dashboard is een krachtig hulpmiddel waarmee bedrijven de loonkloof tussen mannen en vrouwen kunnen monitoren en aanpakken. Het dashboard biedt een overzicht van de salarissen van mannen en vrouwen, gesorteerd op functie en ervaringsniveau. Hierdoor is het makkelijk om eventuele verschillen op te sporen en aan te pakken. Natuurlijk is het dasboard zo opgezet dat het èn voldoet aan de pay transparency directive, maar ook altijd nog volledig AVG-proof is. 

Inzicht in de samenstelling van jouw medewerkers

Het dashboard biedt niet alleen inzicht in de salarissen. Het geeft ook informatie over de samenstelling van het personeelsbestand, de verhouding tussen mannen en vrouwen in verschillende functies en de verhouding tussen de salarissen van mannen en vrouwen in dezelfde functie. Door deze informatie samen te voegen, krijg je een goed beeld van je eigen organisatie en pak je eventuele problemen eenvoudig aan. 

Rechtvaardig en gelijkwaardig

Met het loontransparantie dashboard voldoe je dus niet alleen aan de nieuwe Europese wetgeving, maar draag je actief bij aan het dichten van de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Ik ben er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan een rechtvaardiger en gelijkwaardiger arbeidsmarkt. 

Meer weten?

Wil je meer weten over het Inergy-dashboard en hoe wij bedrijven helpen om transparantie te bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.

Blijf op de hoogte

De auteur

Rene van Veen
Rene van Veen

CCO bij Inergy

Rene van Veen heeft een bedrijfskundige achtergrond en is sinds 1997 werkzaam in de IT. Aanvankelijk als service manager, maar al snel overgestapt naar verkoop en marketing. Na ruim twintig jaar werkzaam te zijn geweest bij diverse Amerikaanse IT- en Softwarebedrijven, heeft Rene in 2019 de overstap gemaakt naar Inergy. Zijn passie is waarde halen uit data voor zijn klanten op een zo efficiënt mogelijke manier.

Meer berichten

Alle berichten

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder