Snel naar content
zwartwit foto van laptop met veel tekst erop

Met deze 4 factoren ontzorgt LIAS ISMS jou in je dagelijkse werk

We krijgen regelmatig de vraag waarom voorbeelden van de VNG en de IBD niet in LIAS ISMS staan. Ons uitgangspunt is dat we nooit content één op één overnemen. We maken alleen een uitzondering daar waar een stuk in de norm voorkomt met een verplicht format, zoals de standaard verwerkingsovereenkomst. Om jou optimaal te ontzorgen schrijven wij onze content op basis van vier factoren: snelheid, praktische toepasbaarheid, de belangen van de doelgroep en eenheid.

Stukken van IBD vallen bovendien onder het intellectueel eigendom van de IBD en mogen daarom niet gebruikt worden voor commerciële doeleinden. In LIAS ISMS vind je beleid, procedures en overige beschrijvingen van alle maatregelen uit de: Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) de BRP en PNIK, SUWI, BAG, BGT en DigiD. Hoe passen wij deze 4 factoren toe om te zorgen dat jij tijd over houdt om bezig te zijn met het daadwerkelijk implementeren van maatregelen?

Eenheid

Onze content staat niet los van elkaar. Doordat we onze eigen content ontwikkelen is deze met elkaar vervlochten. Beleid, procedures en beschrijvingen zijn met elkaar in lijn om jouw werk zo gemakkelijk mogelijk te maken. Het kan niet natuurlijk niet zo zijn dat er inconsistenties zijn. Daarnaast is er voor jou de mogelijkheid om eigen content toe te voegen.

Snelheid

Wij spelen tijdig in op nieuwe ontwikkelingen. Zodra er een nieuwe norm aankomt (zoals bij de BIO), passen wij onze content aan de nieuwe eisen aan. Aanpassingen in de diverse vakgebieden verwerken wij direct. Daarna brengen wij een update uit. Zo kun jij intern de wijzigingen communiceren én tijdig beginnen met implementeren.

Zodra er een nieuwe norm aankomt (zoals bij de BIO), passen wij onze content aan de nieuwe eisen aan.

Praktische toepasbaarheid

Onze experts staan net als jij dagelijks met hun voeten in de klei. Doordat we als CISO en FG werkzaam zijn bij gemeenten weten we direct wat er speelt. Deze kennis nemen we mee bij het uitwerken van nieuwe content.

Vertaling van vakkennis naar structuur organisatie

Het primaire doel van jouw gemeente is de burger zo goed mogelijk van dienst te zijn. Een mooi streven! Voor jou als vakspecialist is het de uitdaging om informatieveiligheid en privacy als kwaliteitsaspect in de dagelijkse praktijk hierin mee te nemen. In onze content staan de belangen van deze doelgroep centraal.

Ondersteuning nodig voor LIAS ISMS?

Als gebruiker van LIAS ISMS ondersteunen we jou graag wanneer jij hier behoefte aan hebt. Samen kijken we wat je nodig hebt om de tool nog beter te benutten, zodat je nog efficiënter kunt werken. Wij kunnen jou volledig ontzorgen door gezamenlijk vragen op te lossen of door de verdere inrichting van de functionaliteit van LIAS ISMS voor jou te verrichten. Zo haal je het maximale uit LIAS ISMS!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder