Snel naar content
koe in de wei

Pilot LIAS Publisher: “We zijn er bijna”

Ruim een half jaar geleden schreven we een blog over de ervaringen van onze pilot klanten met LIAS Publisher. Hoe staat het er nu voor? Roelof Krist, Business Controller bij GBLT vertelt in deze blog over de laatste ontwikkelingen.

De afgelopen maanden hebben de LIAS Product Owners niet stilgezeten. LIAS Publisher begint steeds meer vorm te krijgen en de pilot fase loopt ten einde. Ook onze klanten die daaraan meedoen hebben zich volop ingezet. Samen met Roelof Krist bespreken we welke fase van de pilot momenteel is bereikt.

“Het gaat heel erg goed. We zijn er bijna.”

Jaarstukken

“Het gaat heel erg goed”, begint Roelof enthousiast. “We zijn er bijna. Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen om in LIAS Publisher de jaarstukken voor 2020 live te zetten. We werken nu wel nog in LIAS Enterprise met de jaarstukken van 2020, omdat Publisher nog niet helemaal live kan gaan. Eigenlijk zijn we daar blij om, want intern moeten we nog een aantal mensen opleiden zodat zij ook aan de slag kunnen gaan met LIAS Publisher.”

“Zodra we de jaarstukken van 2020 hebben klaarstaan in Enterprise, bouwen we alles om in Publisher. Ik verwacht dat we in mei alles kunnen publiceren”, gaat Roelof verder. “Het is nu even dubbel werk, maar dat geeft niet. Uiteindelijk levert dit het beste resultaat op.”

Feedback

Roelof kijkt ernaar uit binnenkort aan de slag te gaan met LIAS Publisher. “De begrotingsrapportage klaarzetten gaat daarin op een ontzettend gebruiksvriendelijke manier. De schrijver van een bepaald stuk tekst kan gelijk zien hoe het eruit komt te zien als het live staat. Ook het toevoegen van afbeeldingen en tabellen gaat gemakkelijk.”, vertelt Roelof.

Tijdens de driewekelijkse sessies de afgelopen maanden konden de pilot klanten feedback geven. “Wij hebben bijvoorbeeld aangegeven dat we bij pagina’s met financiële gegevens graag een uitklap grafiekje met een overzicht van alle cijfers zien. Op die manier hoef je niet heel de pagina door te spitten, maar heb je gelijk de cijfers op een rijtje. Dat zit er nu in en is wat ons betreft een mooie toegevoegde waarde.”

Één team

Van het meedoen aan de pilot hebben ze bij GBLT geen seconde spijt gehad. De driewekelijkse contactmomenten zijn er inmiddels niet meer. “Alles staat in principe klaar. Het sjabloon is opgemaakt zoals wij dat willen hebben. Volgende maand hebben we weer even contact. Dan bespreken we wat er verder nog moet gebeuren”, legt Roelof uit.

Hij gaat de sessies ook wel missen. “Het was altijd erg leuk. Hoewel het natuurlijk serieuze contactmomenten waren, hadden we ook veel lol met elkaar. Het was altijd iets om naar uit te kijken. Het voelt voor mij alsof we één team zijn en samen naar hetzelfde doel werken. Dat is echt heel prettig.”

Roelof Krist, Business Controller bij GBLT
LIAS Publisher
Wil jij meer weten over LIAS Publisher? Neem contact op via info@inergy.nl.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder