Snel naar content
een klein speelgoedpoppetje wat over een plank loopt waar veel gaten in zitten

De 7 valkuilen bij de realisatie van een dataplatform

Met ruim twintig jaar ervaring heeft Inergy duidelijk inzicht gekregen in de grootste valkuilen van data analytics projecten. Hieronder staan deze valkuilen opgesomd, inclusief onze aanpak om deze valkuilen te voorkomen.

  1. Te pragmatisch te werk gaan

Door te pragmatisch te werk te gaan, onderschat je het belang van datamanagement. Bij de realisatie van het dataplatform stellen we het enterprise datamodel centraal. De resultaten van de benodigde business rules zijn onderdeel van de oplossing.

  1. Te theoretisch te werk gaan

Door te theoretisch te werk te gaan, blijf je te lang “onder de wateroppervlakte”. We ontwikkelen de oplossing gefaseerd op basis van informatie-domeinen.

  1. Geen eigenaarschap beleggen

Door geen eigenaarschap te beleggen, is het een IT-gedreven project. We stellen als randvoorwaarde dat de businesstak van jouw bedrijf eigenaar moet zijn van de oplossing en actief deelneemt aan het project. De deelname betreft kenbaar maken informatiebehoefte, definities vaststellen en acceptatietesten (van zowel vorm als inhoud van de dashboards).

  1. Geen besturingsmodel

Als je geen besturingsmodel hebt opgesteld, heb je ook geen concrete resultaten & KPI’s vastgesteld. We stellen per fase een besturingsmodel op, in de kern gebaseerd op de volgende vragen: Welke resultaten dienen behaald te worden? Welke KPI’s geven het beste beeld bij het behalen van deze resultaten?

  1. Geen kosten/baten-analyse

Als je geen kosten/baten-analyse hebt uitgevoerd, heb je geen duidelijk budget per fase/functionaliteit en geen businesscase. We maken belangrijke (technologische) keuzes tijdens het project expliciet en bespreken voor- en nadelen met de opdrachtgevers.

  1. Niet “bouwen onder architectuur”

Jouw oplossing is mogelijk gebouwd in een spaghetti-structuur. Onze oplossingen zijn gebaseerd op een standaardarchitectuur, die is gebaseerd op alle kennis en ervaring die Inergy heeft opgedaan op basis van meer dan 20 jaren ervaring.

  1. Niet monitoren en stimuleren

Als je niet monitort en stimuleert, werk je niet datagedreven, ofwel je laat de data niet aanzetten tot actie. We richten ons niet alleen op het opleveren van de informatieproducten, maar ook op het gebruik en adoptie van deze informatieproducten. Om te zorgen dat de inzichten aanzetten tot actie.

Onze visie op een Dataplatform

Whitepaper

Onze visie op een Dataplatform

Vrijwel iedere organisatie beschikt over enorme hoeveelheden data. Uit die data is veel informatie te halen. In een dataplatform verzamel en structureer je al deze data.

Download whitepaper

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder

Inergy implementeerde Microsoft Fabric: dit ontdekte onze expert

Inergy implementeerde Microsoft Fabric: dit ontdekte onze expert

De wereld van data analytics is in rep en roer. De reden? Microsoft Fabric. Dit splinternieuwe data analytics platform brengt alle losse analytics tools van Microsoft samen. Veel specialisten experimenteren ermee, maar heeft iemand het platform al bij een klant geïmplementeerd? Wij wel! In dit blog vertelt Merijn wat hij van de implementatie van Microsoft Fabric heeft geleerd.

Lees verder

Veilig (online) de vakantie door

Veilig (online) de vakantie door

Ga je binnenkort op vakantie? Een heerlijk tijd van ontspanning en plezier, maar volgens onze informatieveiligheid experts ook een periode...

Lees verder