Snel naar content
foto van rode inktvis knuffel voor inergy vlag

Inergy en LIAS bundelen krachten

Inergy Analytical Solutions, een gespecialiseerde Managed BI en Data Analytics serviceprovider gevestigd te Woerden, gaat samen met LIAS Software, gevestigd te Ede. Danny Bosman, CEO van LIAS Software, blijft als aandeelhouder betrokken en treedt toe tot de directie van Inergy. Door de businesscombinatie ontstaat een zeer solide bedrijf met 130 werknemers en een focus op vier markten: overheid, retail/consumer, finance en logistiek.

LIAS Software is leverancier van een brede suite aan software en diensten op het gebied van Corporate Performance Management, planning en control, managementinformatie en risicomanagement. Met de software van LIAS houden klanten grip op hun planning en control cyclus. Daarnaast helpt de software te voldoen aan vraagstukken als digitalisering en het vergroten van transparantie binnen overheden. Ruim 140 overheidsorganisaties werken momenteel met deze software, waaronder waterschappen, regionale samenwerkingsverbanden, provincies en met name gemeenten.

De producten en diensten van Inergy en LIAS sluiten naadloos op elkaar aan en spelen in op de trend van het steeds dichter bij elkaar komen van BI / Analytics en CPM software.

Samenwerking LIAS Software – Inergy
Mathijs van Houweninge (Directeur van Inergy): ‘Inergy is verheugd met deze stap; wij zijn erg enthousiast om de groei van LIAS verder te ondersteunen. Verder kunnen wij onze kennis en kunde op het gebied van BI, analytics en datawarehousing technologie nu ook in het overheidsdomein beschikbaar stellen en bieden wij deze klanten een breder pakket aan producten en diensten.’

Danny Bosman (Algemeen directeur van LIAS): ‘Naast meer grip op planning en control willen overheidsbestuurders inwoners, bedrijven en andere partijen intensiever bij hun ambities, ontwikkelingen en geleverde prestaties betrekken. Ze geven daarom prioriteit aan publicaties op dit gebied en aan transparantie- en communicatiedoelstellingen. Complexe systemen met veel data omzetten naar bruikbare informatie is uiterst belangrijk in besturingsvraagstukken. Wij leveren met de combinatie van Inergy en LIAS Software een productaanbod dat goed aansluit op deze ontwikkelingen.’

Main Capital investeerde in 2017 in Inergy en ondersteunt de groep bij het verder uitbouwen van de business in komende jaren, zowel met autonome groei als door groei door middel van gerichte acquisities.

Over LIAS Software
LIAS Software BV heeft zich gespecialiseerd in oplossingen voor planning en control, managementinformatie en interactieve media. Vanuit een doordacht modulair systeem worden oplossingen voor managementinformatie, risicomanagement, prestatiemanagement, financieel management en interactieve, online begrotingen en jaarverslagen geleverd en geïmplementeerd door ervaren professionals. LIAS Software is actief in de branches Rijksoverheid, Provinciale en Gemeentelijke overheid, Waterschappen, Zorg en Welzijn, Nuts- en

energiebedrijven. LIAS Software groeit en bouwt verder aan steeds meer branche-oplossingen onder het motto “van beheer op orde tot management in control”. Het kantoor van LIAS Software is gevestigd in Ede.

Over Inergy
Inergy ontzorgt organisaties op het gebied van business intelligence, advanced (predictive) analytics en data discovery. Vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week bewaakt Inergy de processen voor dataverzameling, datakwaliteit en rapportage. Zo hebben bedrijven op elk moment toegang tot actuele gegevens en analytics. Klanten van Inergy zijn grote en middelgrote organisaties in Retail, Financiële dienstverlening, Productie en Logistiek. Sinds 2008 kunnen bedrijven hun informatievoorziening aan Inergy uitbesteden. Het hoofdkantoor van Inergy is gevestigd in Woerden.

Over Main Capital
Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwaresector in de Benelux en Duitsland en Scandinavië. Binnen deze sector zijn wij de meest gespecialiseerde partij in management buy-outs en later-stage groeikapitaal. Main Capital heeft ca € 400 miljoen onder beheer, bestemd voor investeringen in volwassen maar groeiende softwarebedrijven in Nederland en Duitsland. Een ervaren team van professionals beheert deze Private Equity fondsen vanuit kantoren in den Haag en Düsseldorf.

In de huidige investeringsportefeuille van Main Capital bevinden zich groeiende (SaaS) softwarebedrijven als GOconnectIT, JobRouter (Duitsland), Verklizan, Inergy, MUIS Software, Artegic (Duitsland), OBI4wan, Axxerion, b+m Informatik (Duitsland), Ymor, Roxit, OnGuard, Sharewire, SecondFloor, ABIT/EuroSystems (Duitsland), Sofon, ChainPoint, RVC en TPSC. Ook heeft Main Capital een belang in managed hosting provider Denit. Main Capital heeft een lange termijn perspectief met de intentie grotere sterke software-groepen op te bouwen. Ook heeft Main vele succesvolle exits gerealiseerd zoals recent Regas , Connexys (aan Bullhorn) en ABIT/Eurosystems. Main Mezzanine Capital is een andere business line van Main Capital Partners en heeft mezzanine leningen verstrekt aan onder andere The Valley, TravelBird, Talkwalker, Worldmeetings en BTC.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle...

Lees verder

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder