Snel naar content
Coalitieakkoord met LIAS

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. De vorming van de nieuwe coalitie is nog onzeker, maar het is goed om nu al de basis te leggen voor de nieuwe coalitieperiode in jouw P&C-software. Faciliteer jouw nieuwe coalitie met LIAS door het coalitieakkoord vast te leggen en deze te vertalen naar concrete doelen waardoor de voortgang kan worden bewaakt. Dit ondersteunt de Provinciale en Gedeputeerde Staten. 

Direct online presenteren

Zodra de coalitie gevormd is, wordt het coalitieakkoord geschreven. Hierin staan de ambities voor de komende jaren. Het zou fantastisch zijn als dit direct online gepresenteerd wordt. Met LIAS Publisher is dit mogelijk. Door de ambities uit het akkoord te koppelen aan programma’s en/of SDG-doelstellingen, leg je een goede basis voor de vertaling van het coalitieakkoord naar de P&C-cyclus. 

Doelstellingen en prestaties 

Vervolgens vertaal je de doelstellingen en prestaties uit het coalitieakkoord naar tactische en operationele doelstellingen en prestaties. Dit leg je gemakkelijk vast in LIAS en de voortgang bewaak je met behulp van een eenvoudige workflow. Door de voortgang te publiceren in je P&C-producten met LIAS Publisher, hou je iedereen op de hoogte. 

Ambitie-doelstelling- prestatie 

LIAS maakt het mogelijk voor de nieuwe provinciale statenleden om te besturen op basis van het coalitieakkoord. Het directe verband tussen ambities, doelstellingen en prestaties is inzichtelijk, zodat alle betrokkenen, stakeholders en inwoners zien wat hun stem de komende jaren oplevert. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over hoe je met behulp van LIAS een coalitieframework opzet? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. 

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Met ingang van 1 februari 2024 is het Inergy Auditservices team overgedragen aan Publieke Sector Accountants (PSA). Vanaf dat moment voert...

Lees verder

Inergy Data & Analytics Event 2024: Een dag vol innovatie en inzicht  

Inergy Data & Analytics Event 2024: Een dag vol innovatie en inzicht  

Het Inergy Data & Analytics Event 2024 was een geslaagde bijeenkomst waar 75 data-enthousiastelingen samenkwamen op het Inergy-kantoor in Woerden....

Lees verder

Inergy heeft opnieuw ISAE3402 certificering

Inergy heeft opnieuw ISAE3402 certificering

Inergy heeft begin december de audit voor de ISAE3402 rapportage succesvol doorlopen. De ISAE3402 rapportage geeft aan welke dienstverlening Inergy...

Lees verder