Snel naar content
Coalitieakkoord met LIAS

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. De vorming van de nieuwe coalitie is nog onzeker, maar het is goed om nu al de basis te leggen voor de nieuwe coalitieperiode in jouw P&C-software. Faciliteer jouw nieuwe coalitie met LIAS door het coalitieakkoord vast te leggen en deze te vertalen naar concrete doelen waardoor de voortgang kan worden bewaakt. Dit ondersteunt de Provinciale en Gedeputeerde Staten. 

Direct online presenteren

Zodra de coalitie gevormd is, wordt het coalitieakkoord geschreven. Hierin staan de ambities voor de komende jaren. Het zou fantastisch zijn als dit direct online gepresenteerd wordt. Met LIAS Publisher is dit mogelijk. Door de ambities uit het akkoord te koppelen aan programma’s en/of SDG-doelstellingen, leg je een goede basis voor de vertaling van het coalitieakkoord naar de P&C-cyclus. 

Doelstellingen en prestaties 

Vervolgens vertaal je de doelstellingen en prestaties uit het coalitieakkoord naar tactische en operationele doelstellingen en prestaties. Dit leg je gemakkelijk vast in LIAS en de voortgang bewaak je met behulp van een eenvoudige workflow. Door de voortgang te publiceren in je P&C-producten met LIAS Publisher, hou je iedereen op de hoogte. 

Ambitie-doelstelling- prestatie 

LIAS maakt het mogelijk voor de nieuwe provinciale statenleden om te besturen op basis van het coalitieakkoord. Het directe verband tussen ambities, doelstellingen en prestaties is inzichtelijk, zodat alle betrokkenen, stakeholders en inwoners zien wat hun stem de komende jaren oplevert. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over hoe je met behulp van LIAS een coalitieframework opzet? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. 

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Accres en compensatie inflatie

Accres en compensatie inflatie

De minister van Binnenlandse Zaken heeft een nieuw ‘Stroomschema uitkeringsvorm’ en de bijbehorende toelichting gepubliceerd. Hierin wordt de keus tussen...

Lees verder

Decembercirculaire 2022 verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire 2022 verwerkt in LIAS PAUW

Woensdag 21 december verscheen de decembercirculaire 2022. Sinds vrijdag 23 december beschikken klanten van LIAS PAUW al over de cijfers...

Lees verder

Inergy steunt de Voedselbank

Inergy steunt de Voedselbank

Traditiegetrouw stuurt Inergy geen kerstkaarten en -pakketten naar klanten en relaties in de decembermaand. In plaats daarvan steunen we een...

Lees verder