Snel naar content
Coalitieakkoord met LIAS

Haal het maximale uit het coalitieakkoord met LIAS

Op woensdag 15 maart 2023 vinden de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen plaats. De vorming van de nieuwe coalitie is nog onzeker, maar het is goed om nu al de basis te leggen voor de nieuwe coalitieperiode in jouw P&C-software. Faciliteer jouw nieuwe coalitie met LIAS door het coalitieakkoord vast te leggen en deze te vertalen naar concrete doelen waardoor de voortgang kan worden bewaakt. Dit ondersteunt de Provinciale en Gedeputeerde Staten. 

Direct online presenteren

Zodra de coalitie gevormd is, wordt het coalitieakkoord geschreven. Hierin staan de ambities voor de komende jaren. Het zou fantastisch zijn als dit direct online gepresenteerd wordt. Met LIAS Publisher is dit mogelijk. Door de ambities uit het akkoord te koppelen aan programma’s en/of SDG-doelstellingen, leg je een goede basis voor de vertaling van het coalitieakkoord naar de P&C-cyclus. 

Doelstellingen en prestaties 

Vervolgens vertaal je de doelstellingen en prestaties uit het coalitieakkoord naar tactische en operationele doelstellingen en prestaties. Dit leg je gemakkelijk vast in LIAS en de voortgang bewaak je met behulp van een eenvoudige workflow. Door de voortgang te publiceren in je P&C-producten met LIAS Publisher, hou je iedereen op de hoogte. 

Ambitie-doelstelling- prestatie 

LIAS maakt het mogelijk voor de nieuwe provinciale statenleden om te besturen op basis van het coalitieakkoord. Het directe verband tussen ambities, doelstellingen en prestaties is inzichtelijk, zodat alle betrokkenen, stakeholders en inwoners zien wat hun stem de komende jaren oplevert. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over hoe je met behulp van LIAS een coalitieframework opzet? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. 

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle...

Lees verder

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder