Snel naar content
iemand zit te werken op zijn laptop met een kop koffie

4 redenen waarom je een dataplatform moet hebben

Bedrijven beschikken over gigantische hoeveelheden data. Vaak zelfs zoveel, dat het voor hen heel lastig is om de juiste informatie eruit te halen. Hoe schep je als organisatie orde in de die berg data? Een dataplatform biedt uitkomst.

‘Ontdek ons dataplatform’, ‘Haal waarde uit jouw data met ons dataplatform’, ‘Altijd betrouwbare informatie met een dataplatform’. Deze zinnen komen je vast bekend voor. Wij benadrukken maar wat graag het belang van een dataplatform. Sterker nog, we hebben ruim twintig jaar ervaring in het bouwen, beheren en doorontwikkelen van dataplatforms voor onze klanten. Maar waarom zou je zo’n dataplatform eigenlijk willen hebben? We zetten een paar voordelen voor je op een rijtje.

Reden 1: Informatie is altijd up-to-date

Jouw bedrijf bezit een goudmijn aan data en wil er graag iets zinnigs mee doen. Iets zinnigs doen met die informatie blijkt vaak een ingewikkelde klus. Met ons Managed Data Platform zetten we een robuust dataplatform neer waarmee je snel inzichten verkrijgt in de grote hoeveelheden data van jouw bedrijf. Zo beschik je altijd over de meest actuele informatie en weet je zeker dat de gegevens betrouwbaar zijn. Met een dataplatform voor je tevens dat er datasilo’s in je organisatie ontstaan die op hun beurt weer problemen met zich meebrengen. De cijfers in het dashboard zijn altijd up-to-date. Ofwel: the truth and nothing but the truth. Als je wil blijven we het dataplatform voor je beheren en doorontwikkelen.

Lees meer:
Ontdek het Snowflake dataplatform

Reden 2: Je hebt 24/7 controle

Wil je dat wij alle informatie die door het dataplatform gaat 24/7 in de gaten houden? Geen enkel probleem. Onze medewerkers staan dag en nacht voor je klaar om eventuele storingen in de data te verhelpen. Op deze manier heb je zelf nauwelijks omkijken naar je data omgeving en ben je ervan verzekerd dat eventuele storingen in het platform snel worden verholpen. Op die manier blijft alles goed doordraaien.

Reden 3: Je haalt echt waarde uit jouw data

Met een dataplatform kan je ongelofelijk veel waarde uit jouw data halen. Samen met jou kunnen we het dataplatform steeds verder uitbreiden en verbeteren. De nadruk komt te liggen op het halen van toepassingen uit de data. We voegen bijvoorbeeld nieuwe dashboards toe, breiden de dataset uit en maken informatie waarover we beschikken gereed om over te rapporteren. Zo is het dataplatform steeds completer. We improve performance!

Lees meer:
Alles over de data sharing functionaliteit van het Snowflake dataplatform

Reden 4: Je krijgt geen onverwacht hoge factuur

Misschien wil je heel graag een dataplatform, maar maak je je zorgen om de kosten. Als wij een dataplatform voor jouw organisatie ontwikkelen gebruiken we technieken die ervoor zorgen dat je niet zomaar te maken krijgt met onverwacht hoge kosten. We ‘verpakken’ de data dusdanig dat er zo min mogelijk ruimte in de cloud nodig is. Ook hebben we een alarmdienst die je waarschuwt in het geval de kosten oplopen. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Een projectboek met LIAS

Een projectboek met LIAS

Door de stijgende rente, onvoldoende personeel, stijgende bouwkosten en uitgestelde vervanging investeringen liggen de projecten binnen gemeente onder een vergrootglas.

Lees verder

Ontdek de kracht van de LIAS AI-Tekstassistent: 5 voordelen voor jouw schrijfervaring 

Ontdek de kracht van de LIAS AI-Tekstassistent: 5 voordelen voor jouw schrijfervaring 

Ontdek hoe LIAS jou kan helpen bij het bewaken van de PDCA-cyclus. Met deze krachtige tool kun je gestructureerd processen en onderwerpen in jouw organisatie uitvragen. Vervolgens bepaal je zelf hoe je deze, afhankelijk van de doelgroep, presenteert in een document, website of in een Power BI dashboard. Lees verder om te ontdekken hoe je LIAS kunt gebruiken en welke voordelen het biedt.

Lees verder

Digitaliseer de Transparantie van de Overheid met LIAS en de Woo

Digitaliseer de Transparantie van de Overheid met LIAS en de Woo

Steeds meer klanten hebben een paragraaf over openheid en transparantie toegevoegd aan hun begroting, een direct gevolg van de nieuwe Wet open overheid (Woo).

Lees verder