Snel naar content
ruimtefoto van de aarde bij nacht

Meer kennis over Snowflake met SnowPro Advanced: Architect diploma

Onlangs behaalde Frans Drijver, Architect bij Inergy, zijn SnowPro Advanced: Architect diploma. Hij kent nu écht alle ins en outs van dit dataplatform. In deze blog vertelt hij je over de weg naar het diploma en het Snowflake platform.

Er verschijnt een glimlach op Frans zijn gezicht als je hem feliciteert met het behalen van zijn SnowPro Advanced: Architect diploma. De afgelopen weken heeft hij hard gestudeerd voor het examen dat hij thuis vanaf zijn computer moest maken. Het is het tweede Snowflake diploma dat hij heeft behaald.

“Afgelopen maart heb ik een online cursus gevolgd waarin de beginselen van het platform zijn uitgelegd. Het instapdiploma heb ik vervolgens gehaald. Voor dit tweede deel is meer hands-on ervaring nodig. Snowflake is natuurlijk nieuw, maar inmiddels ben ik al een aantal maanden druk bezig voor onze klant Detailresult Groep met een migratie. Ik vond het tijd voor deel twee”, vertelt Frans.

Kennis in huis
Zoals Frans net al aangaf, is Snowflake een nieuw platform. “Dit platform heeft ontzettend veel technologische mogelijkheden. Ik wilde graag dit diploma op zak hebben, omdat je daarmee aantoont dat je de concepten waaruit het platform bestaat begrijpt. Uiteraard waarderen onze klanten het ook dat deze kennis over Snowflake er is binnen ons bedrijf”, licht Frans toe.

“Dit platform heeft ontzettend veel technologische mogelijkheden. Ik wilde graag dit diploma op zak hebben, omdat je daarmee aantoont dat je de concepten waaruit het platform bestaat begrijpt. Uiteraard waarderen onze klanten het ook dat deze kennis over Snowflake er is binnen ons bedrijf”

Op dit moment ontwikkelt Snowflake meerdere advanced examens. “Voor mij kwam het goed uit dat die van Architect als een van de eerste beschikbaar was, omdat dat diploma goed aansluit bij mijn functie”, zegt Frans. “Ze zijn nu bezig om ook examens uit te brengen voor Data Scientist, Data Analist, Data Administrator en Data Engineer.”

Het Snowflake Dataplatform
Inergy biedt klanten volledig beheer aan het op Snowflake platform en bijbehorende applicaties. “Veel bedrijven hebben enorme hoeveelheden data en willen daar meer waarde uit halen. Wij helpen ze daarbij”, legt Frans uit.

“Snowflake biedt functionaliteiten die andere dataplatforms niet hebben. Zoals data sharing, waarmee het voor organisaties mogelijk is om data veilig te delen zonder dat ze die gegevens fysiek moeten kopiëren of verplaatsen”, vervolgt Frans. “We kijken graag samen met de klant hoe we echt alles uit de data kunnen halen wat erin zit.”

Referentiearchitectuur Snowflake

Whitepaper

Referentiearchitectuur Snowflake

In deze whitepaper bespreken we de aandachtspunten rondom het inrichten van een dataplatform met Snowflake. Hoe jouw data platform er precies uit komt te zien, is uiteraard geheel afhankelijk van de eisen en wensen die je aan de oplossing stelt. Wat wil je uit het data platform halen? Wat wil je er vervolgens mee doen? Wij helpen je graag op weg.

Download whitepaper

Snowflake

Wil jij meer weten over de mogelijkheden met Snowflake? Met het Inergy Snowflake Dataplatform haal je waarde uit jouw data en ben je klaar voor de toekomst.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Begroten doe je in LIAS (en niet in je financiële pakket)

Weet jij altijd precies waar je staat in je begroting? Als je daaraan twijfelt - of als je deze vraagt met 'nee' beantwoordt - moet je zeker doorlezen. In deze blog staan we stil bij een andere manier om de begroting te maken: in LIAS. Een manier van decentraal begroten, waarbij budgethouders zelf hun voorgenomen aanpassingen opvoeren. Daardoor heb je niet alleen inzicht in vastgestelde mutaties, maar zie je ook welke er wachten op besluitvorming.

Lees verder

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Een audit is veel meer dan het invullen van een checklist

Het uitvoeren van een audit is een belangrijk instrument in het beheersen van processen. Een audit is meer dan vinkjes zetten op een checklist. Het uitvoeren van een audit begint met het inzicht krijgen in de processen en bijbehorende werkzaamheden. Wordt er gewerkt volgens de gemaakte afspraken? Zijn er verbeteringen mogelijk? Een audit uitvoeren helpt om dit inzicht te verkrijgen.

Lees verder

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Azure Data Factory: Data Integratie en Beheer in de Cloud

Om inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en om beslissingen te nemen op basis van gegevens is het noodzakelijk dat je in staat bent om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te integreren. Een dataplatform wordt gevoed met gegevens uit bronsystemen. Het extraheren van bronsystemen doet Inergy met Azure Data Factory, door onze Data Engineers ook wel ADF genoemd.

Lees verder