Snel naar content
overzicht van de grote zaal van het microsoft inspire event

Sessies, core-notes en een heleboel Azure tijdens Microsoft Inspire 2019

Onlangs vertegenwoordigde Richard Verburg Inergy op het Microsoft Inspire in Las Vegas. Tijdens dit partner event van Microsoft heeft hij veel inspiratie opgedaan over nieuwe toepassingen én is hij weer helemaal op de hoogte gebracht van de plannen voor komend jaar. In deze blog vertelt hij erover.

In de week van 15 juli was ik aanwezig bij Microsoft Inspire in Las Vegas. Drie dagen Inspire is eigenlijk niet samen te vatten. Het is niet een event waar je naar huis gaat met alleen maar feiten en praktische zaken of een set aan nieuwe skills. Het is juist een event waarin je wordt meegenomen in de visie van Microsoft, over hun rol in de maatschappij. Hoe ze van Azure the world’s computer willen maken en technologie voor iedereen beschikbaar willen maken. De zogenoemde democratising dat overal terugkomt in de sessies. Natuurlijk is het uiteindelijk een commercieel bedrijf, draait het om cijfers en is winst maken belangrijk. Maar groei voelt niet als het doel. Geloven in alle kansen die voor ons liggen met de technologie die ze aanbieden in de vorm van Azure wel. Groei als persoon en vertaal dit naar hoe je met je bedrijf kan groeien. Als eigenaar of medewerker.

Azure the World’s computer
Microsoft zet nog meer in op Azure, zijn cloudplatform. Hierin heeft het volledig open-source omarmt. Het maakt dus eigenlijk niet meer uit wat voor besturingssyteem je wilt draaien of welk database management systeem je wilt gebruikt, het is beschikbaar in Azure. Van PostgreSQL en MySql tot MS-Sql en van Windows tot Linux. Dat het open-source omarmt is ook wel bevestigd door de overname van Git. Satya Nadella noemde zelf GitHub als “the core in the toolchain for 36 million developers”. In Azure zijn dus alle technologien beschikbaar, technologieën die voorheen onbereikbaar waren of alleen voor de heel grote spelers.

Digital Transformation
Bedrijven die Azure omarmen krijgen ook de kans om te werken aan de digital transformation. Hoe stel je alles in staat om je klanten meer te binden, je medewerkers meer te faciliteren, producten te transformeren of je operatie te verbeteren? Dit alles met data en intelligence in het hart. Hieronder uitgedrukt in de digital feedback loop.

Digital Feedback loop

Skills
Om te voldoen aan de steeds grotere vraag voor technisch personeel stelt Microsoft steeds meer role-based trainingen beschikbaar. Technische werkplekken in niet technische bedrijven groeien 11% harder dan in technische bedrijven, aldus Satya. Bekijk hier alle beschikbare rollen en houd ze in de gaten, want ze worden uitgebreid en bijgehouden.

PowerPlatform & AI
PowerPlatform bestaat uit Power BI, PowerApps en Flow. Deze drie krachtige tools stellen je in staat om no-code apps te kunnen ontwikkelen, hele processen te automatiseren en met de nieuw gelanceerde AI Builder zelfs zonder “data scientists” AI te infusen in deze apps. Meer informatie over AI Builder: https://powerapps.microsoft.com/en-us/ai-builder/

Dit gezegd hebbende is het echt tijd om vorm te geven aan de revolutie die Artificial Intelligence (AI) heet, want als je het niet zelf doet wordt het voor je gedaan. En de consequentie voor jou of je bedrijf mag je zelf invullen. Belangrijk om hier te onthouden is dat beginnen met AI niet meteen een eindeloos baanbrekend innovatief project is van jaren, maar juist te denken in je primaire processen, hoe je die kan ondersteunen middels AI. Om je klant beter te bedienen of om je medewerkers te ontlasten en meer “human” tijd te geven. Tijd waarin zij creatief kunnen zijn en een bijdrage leveren die AI nog lang niet kan.

Laat je vooral inspireren door de cognitive services die beschikbaar zijn: https://azure.microsoft.com/nl-nl/services/cognitive-services/.

Ook interessant was te zien hoe de integratie is van Power BI (analytics) met Teams. Teams is een van de snelstgroeiende onderdelen van Microsoft en krijgt ook vollop aandacht. Door Power BI hiermee te integreren creëer je meer collabration en adoptie van het “nieuwe” werken.

Analytics in de cloud 
Natuurlijk ook nog aandacht voor je BI in de cloud. Dit is een logische stap om te zetten om te beginnen in de cloud of verder uit te breiden. Bestaande datawarehouses kan je ombouwen of je kiest voor een nieuwere aanpak waarin je minder data ontsluit in je datawarehouse maar wel genoeg beschikbaar houdt in een data lake. Voordelen zijn een lagere TCO, performance wanneer je het nodig hebt en volledige CI/CD straten middels DevOps & Git.

Azure Lighthouse
Het beheren van verschillende klanten vanuit onze eigen tenant oftewel cross tenant management. Zie hier de sessie over Lighthouse: https://myinspire.microsoft.com/sessions/783b9035-f6f7-4d25-8556-2c63556df8a3?source=schedule . Zoals iedereen daar zegt, EINDELIJK. Meer info: https://azure.microsoft.com/nl-nl/services/azure-lighthouse/.

Core-notes
Tot slot geef ik graag nog wat informatie over de core-notes. Maandag begon de dag met de core-note van Gavriella (VP, One Commercial Partner Organization) en Judson (executive vice president of the Worldwide Commercial Business). Heel gaaf hierbij was de demo van de digital twin. De digitale variant van de Dove fabriek waarin zij alles kunnen meten, alle machines van de productielijn. Erg indrukwekkend. Woensdag was de core-note van onder andere Satya Nadella (de meest recente Bill Gates). Een hologram gaf hierin een heel geweldige demo. Nieuwsgierig? In dit filmpje zie je een hologram van een persoon die vloeiend Japans spreekt met een eigen stemgeluid en intonatie.

Hieronder nog links naar de core-notes:

Satya Nadella: https://www.youtube.com/watch?v=3_KxHhAIUXc

Brad Smith (aanrader): https://www.youtube.com/watch?v=cW4L7EaR0a4

Gavriella Schuster and Judson Althoff https://www.youtube.com/watch?v=7xLLJCQl714

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Wat zijn de beïnvloedbare aspecten in gemeentelijke begrotingen

Veel gemeentes worstelen met het aankomende begrotingsravijn. Hoewel de impact mogelijk meevalt, staat vast dat veel gemeentes te maken krijgen met een begrotingstekort.

Lees verder

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder