Snel naar content

Data Science

Artificial Intelligence (AI) stelt ons in staat cognitieve vaardigheden te repliceren in intelligente machines om zo menselijke en complexere taken uit te voeren.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Toepassingen van Data Science en Artificial Intelligence

Spraak-, gezichts- en tekstherkenning

Herken spraak, gezichten, tekst, beelden en patronen dankzij Artificial Intelligence

Verhoog de beveiliging van je bedrijf met gezichtsherkenning, help personeel klantsituaties in te schatten met beeldherkenning en vergroot up- en crosssell in je webshop dankzij patroonherkenning.

Data mining

Ontdek verborgen en complexe verbanden in bestaande data

Vind complexe verbanden en patronen in jouw data dankzij machine learning algoritmes. Achterhaal de (verborgen) wensen van klanten, vereenvoudig bestaande processen, vergroot je marktaandeel en verhoog de winstgevendheid van je organisatie.

Chatbots en Q&A

Verhoog je klanttevredenheid

Zet Artificial Intelligence in om zelflerende chatbots te trainen om zelf vragen te beantwoorden. Ontlast hiermee je klantenservice-afdeling, verkort wachttijden en verhoog de klanttevredenheid.

Predictive analytics

Voorspel de toekomst

Voorspel op basis van bestaande data wat er in de toekomst zal gebeuren. Optimaliseer bijvoorbeeld je voorraadbeheersing, voorkom onnodige opslagkosten, voldoe altijd aan de vraag en blijf een betrouwbare leverancier en partner.

Prescriptive analytics

Beïnvloed de toekomst

Voorspel niet alleen de toekomst, maar beïnvloed deze om jouw doel te bereiken. Prescriptive analytics voorziet je van meerdere mogelijke manieren om het door jou gewenste doel te bereiken en toont tevens de meest waarschijnlijke resultaten van deze acties. Zo kies je op basis van data the best way forward.

Vertrouw op Inergy

De Data Scientists van Inergy

Data Science en Artificial Intelligence oplossingen worden gebouwd door ervaren Data Scientists bij Inergy met jarenlange ervaring. Vertrouw net als veel grote bedrijven op Inergy om alle waarde uit jouw data te halen.

Wat jij van ons kan verwachten

Onze data scientists vertalen jouw bedrijfsuitdagingen naar een data science oplossing door technieken van Artificial Intelligence en Machine Learning effectief toe te passen.

1. Gestructureerde aanpak volgens bewezen methodologie

Om succesvol te zijn met data science oplossingen, passen wij onze eigen methodologie toe. Hierin faciliteren we het gehele data analytics proces. We starten met het identificeren van één of meerdere use cases en het bijbehorende einddoel. Met een concrete probleemstelling verzamelen en prepareren we waardevolle databronnen en selecteren we het model dat het beste aansluit op de use case en klantbehoefte. Denk hierbij aan de afweging tussen betrouwbaarheid en uitlegbaarheid van een model. Na het bewijzen van de toegevoegde waarde, zijn we in staat de oplossing te operationaliseren in de bestaande IT-architectuur waar mogelijk. Zo maken we duidelijk onderscheid in de experiment fase en productiefase.

2. Artificial Intelligence technieken inzetten als middel

Artificial Intelligence (AI) stelt ons in staat cognitieve vaardigheden te repliceren in intelligente machines om zo menselijke en complexere taken uit te voeren. Denk aan het herkennen van spraak, tekst, beelden en patronen, zoals wij doen met ons menselijk brein. Computers verdragen veel meer data en dimensies, waardoor we AI-toepassingen op grote schaal kunnen uitvoeren. Gefaciliteerd door de beschikbare rekenkracht en opslagvolumes op moderne dataplatforms. AI is daarin nooit een doel op zich, het is een middel om besluitvorming te faciliteren en bedrijfsdoelstellingen effectief te verbeteren.

3. Data en technologie agnostisch

Onze data scientists maken gebruik van alle soorten (on)gestructureerde data, zoals historische transacties, teksten, beelden en geografie. Hierbij onderzoeken we altijd de mogelijkheden om interne databronnen te verrijken met externe data. De experiment fase voeren we uit in de daarvoor beschikbare sandbox omgeving in de meest toegepaste programmeertalen. Daarmee zijn onze data scientists onafhankelijk van soorten data en technologie en flexibel inzetbaar.

Webinar

Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Bekijk webinar

Whitepaper

We apply AI for you

In deze whitepaper geven we je uitleg over Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Data Science.

Download whitepaper

Boek direct

Gratis adviesgesprek

Tijdens dit adviesgesprek heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen aan onze expert op gebied van Data Analytics.

Meer weten

Referentie – Waterleiding Maatschappij Limburg

Data science en AI toegepast bij WML

WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) wilde graag meer inzicht krijgen in de aanleidingen en oorzaken van klantcontact. Om hiermee de impact van herhaalverkeer aan te tonen en dit in de toekomst, waar mogelijk, te voorkomen. Met hulp van Inergy is dit gelukt dankzij data science technieken.

Myrko Webers, hoofd afdeling klantenservice bij WML, en Melvin Agten, Data Scientist bij Inergy, vertellen over dit succesvolle project.

Meer over onze samenwerking met WML.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Richard neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland