Snel naar content
LIAS PAUW Dashboard

Inergy lanceert nieuw dashboard PAUW

Gemeenten ontvangen geld van de rijksoverheid uit het Gemeentefonds. Dit budget wil je inzichtelijk hebben voor jouw gemeente. Speciaal voor de specialist Gemeentefonds, het management, college en gemeenteraad hebben we het dashboard PAUW ontwikkeld, waarin we de data van de rekenmodellen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Power BI visualiseren en begrijpelijk maken.

Wat biedt het nieuwe dashboard?

Het dashboard biedt informatie naar aanleiding van de publicatie van de circulaires van uitkeringsjaar 2023. Het dashboard biedt je informatie in de algemene uitkering, de decentralisatie- en integratie-uitkeringen en aanvullende uitkeringen voor Nederland en vervolgens op gemeenteniveau. Ook kun je voor een gemeente bekijken wat het aandeel is in het Gemeentefonds, wat het bedrag is per uitkeringspunt en het bedrag in basis per inwoner.

Gemeentelijk detailniveau

Het dashboard geeft in een aantal stappen meer inzicht in de uitkering gemeentefonds van een gemeente. In een logische route kan je doorklikken van: het landelijk beeld van de algemene uitkering, de decentralisatie- en integratie uitkeringen en aanvullende uitkeringen of naar een gemeente. Je kunt nu dus per gemeente bekijken wat het aandeel is in het gemeentefonds. Ook geven we inzicht in het bedrag per uitkeringspunt en het basisbedrag per inwoner. Vervolgens wordt de algemene uitkering vergeleken met het landelijk gemiddelde per inwoner op het niveau van de domeinen, de clusters en de maatstaven.

Kom meer te weten

Het dashboard PAUW is een betaalde dienst naast LIAS PAUW. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar. Ben je geïnteresseerd in het PAUW-dashboard en wil je meer weten?

Neem contact op met Sonja Valster of Martijn Renders via info-lias@inergy.nl voor meer informatie of een demonstratie. We helpen je graag verder om het meeste uit deze nieuwe tool te halen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Decembercirculaire van BZK direct verwerkt in LIAS PAUW

Op 6 december 2023 publiceerde het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) de jaarlijkse decembercirculaire. De volgende dag werd...

Lees verder

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

Winnaars eerste editie Dashboard Duel

In oktober hebben Power BI-enthousiastelingen hun vaardigheden aangescherpt en gedemonstreerd in de eerste editie van Dashboard Duel. Dashboard Duel is...

Lees verder

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

Nieuwe feature: Kaartintegratie in LIAS In Control

LIAS In Control introduceert een schitterende nieuwe feature: het integreren van landkaarten in LIAS Publisher-pagina’s. Deze toevoeging stelt je in...

Lees verder