Snel naar content
LIAS PAUW Dashboard

Inergy lanceert nieuw dashboard PAUW

Gemeenten ontvangen geld van de rijksoverheid uit het Gemeentefonds. Dit budget wil je inzichtelijk hebben voor jouw gemeente. Speciaal voor de specialist Gemeentefonds, het management, college en gemeenteraad hebben we het dashboard PAUW ontwikkeld, waarin we de data van de rekenmodellen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Power BI visualiseren en begrijpelijk maken.

Wat biedt het nieuwe dashboard?

Het dashboard biedt informatie naar aanleiding van de publicatie van de circulaires van uitkeringsjaar 2023. Het dashboard biedt je informatie in de algemene uitkering, de decentralisatie- en integratie-uitkeringen en aanvullende uitkeringen voor Nederland en vervolgens op gemeenteniveau. Ook kun je voor een gemeente bekijken wat het aandeel is in het Gemeentefonds, wat het bedrag is per uitkeringspunt en het bedrag in basis per inwoner.

Gemeentelijk detailniveau

Het dashboard geeft in een aantal stappen meer inzicht in de uitkering gemeentefonds van een gemeente. In een logische route kan je doorklikken van: het landelijk beeld van de algemene uitkering, de decentralisatie- en integratie uitkeringen en aanvullende uitkeringen of naar een gemeente. Je kunt nu dus per gemeente bekijken wat het aandeel is in het gemeentefonds. Ook geven we inzicht in het bedrag per uitkeringspunt en het basisbedrag per inwoner. Vervolgens wordt de algemene uitkering vergeleken met het landelijk gemiddelde per inwoner op het niveau van de domeinen, de clusters en de maatstaven.

Kom meer te weten

Het dashboard PAUW is een betaalde dienst naast LIAS PAUW. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar. Ben je geïnteresseerd in het PAUW-dashboard en wil je meer weten?

Neem contact op met Sonja Valster of Martijn Renders via info-lias@inergy.nl voor meer informatie of een demonstratie. We helpen je graag verder om het meeste uit deze nieuwe tool te halen.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Terugblik op een geslaagde Power BI kennisavond bij Inergy

Woensdag 15 mei vond de avondsessie van de Power BI Gebruikersgroep plaats bij Inergy in Woerden. Het was een succesvolle...

Lees verder

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Voorjaarsnota 2024: Wat zijn de effecten voor gemeenten?

Op maandag 15 april is de Voorjaarsnota 2024 gepubliceerd. In deze nota is aangegeven dat de oploop van de opschalingskorting...

Lees verder

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder