Snel naar content

PAUW Dashboard

Het PAUW dashboard biedt informatie naar aanleiding van de publicaties van de circulaires. Het dashboard geeft in een aantal stappen meer inzicht in de uitkering gemeentefonds voor Nederland en op gemeenteniveau.

Lees meer

Eenvoudig inzicht in uitkering gemeentefonds

Gemeenten ontvangen geld van de rijksoverheid uit het Gemeentefonds. Dit budget wil je inzichtelijk hebben voor jouw gemeente. Speciaal voor de specialist Gemeentefonds, het management, college en gemeenteraad hebben we het dashboard PAUW ontwikkeld, waarin we de data van de rekenmodellen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Power BI visualiseren en begrijpelijk maken.

Gebaseerd op circulaires van uitkeringsjaar 2023

Het dashboard biedt informatie naar aanleiding van de publicatie van de circulaires van uitkeringsjaar 2023. Het dashboard biedt je informatie in de algemene uitkering, de decentralisatie- en integratie-uitkeringen en aanvullende uitkeringen voor Nederland en vervolgens op gemeenteniveau. Ook kun je voor een gemeente bekijken wat het aandeel is in het Gemeentefonds, wat het bedrag is per uitkeringspunt en het bedrag in basis per inwoner.

Klik op de afbeelding om de afbeelding te vergroten

Inzicht in de uitkering van het gemeentefonds

Het dashboard geeft in een aantal stappen meer inzicht in de uitkering gemeentefonds van een gemeente. In een logische route kan je doorklikken van: het landelijk beeld van de algemene uitkering, de decentralisatie- en integratie uitkeringen en aanvullende uitkeringen of naar een gemeente. Op het niveau van een gemeente geeft het dasboard PAUW inzicht in: het aandeel gemeentefonds en het bedrag in basis per inwoner.

Vervolgens wordt de algemene uitkering vergeleken met het landelijk gemiddelde per inwoner op het niveau van de domeinen, de clusters en de maatstaven. Het dashboard PAUW is een betaalde dienst naast LIAS PAUW. Het abonnement is jaarlijks opzegbaar.

Vraag het PAUW dashboard aan

Je vraagt het PAUW dashboard eenvoudig aan. Na het invullen van het formulier nemen we contact met je op over de oplevering van het dashboard. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met Sonja Valstar via sonja.valstar@inergy.nl of Martijn Renders via martijn.renders@inergy.nl.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van het PAUW dashboard?

Kan ik de uitkering gemeentefonds alleen voor mijn eigen gemeente bekijken?

Wordt het dashboard doorontwikkeld?

Heb ik Power BI nodig om gebruik te maken van PAUW dashboard?

Welke gegevens moet ik zelf invoeren?

Is er een helpdesk beschikbaar?

Kan ik het abonnement opzeggen?

Ik wil nog iets meer weten over het PAUW dashboard