Snel naar content
Rachid Asitou BI Projectmanager

Een dag uit het leven van Rachid Astitou, BI Projectmanager bij Inergy

Als Projectmanager bij Inergy maak ik deel uit van een team van meer dan 170 collega’s. In mijn rol zorg ik ervoor dat elk project voldoet aan de verwachtingen van onze klanten. Dat het project binnen tijd en budget opgeleverd wordt en dat onze collega’s kunnen floreren in hun rol. Laat me je vertellen over mijn dynamische werkdag!

07:00: De dag begint vroeg. Zodra mijn wekker gaat, sta ik op en zet meteen een kop koffie, precies zoals ik het lekker vind: met een beetje melk en suiker. Terwijl ik geniet van mijn koffie, start ik mijn laptop op. De eerste taak van de dag? Mijn e-mails doorspitten en de sprintborden van DevOps doornemen. Ik bereid me alvast voor op de stand-ups van vandaag zodat ik weet wat er speelt in het project. 

08:15: Ik vertrek vanuit mijn woonplaats Den Haag. Tijdens de rit luister ik naar mijn favoriete Spotify-lijst vol met ‘jaren negentig old school hip hop’.

08:45: Vanuit de auto leid ik de stand-up voor onze klant Veco. We bespreken de huidige status van de basisimplementatie, waarbij we werken met Azure data factory, Power BI en Snowflake. Als Scrummaster neem ik het voortouw, stuur het team aan en zorg voor een constructieve sessie.

09:00: Eenmaal op kantoor neem ik even de tijd om bij te tanken met een kop koffie en een Snelle Jelle. Daarna is het tijd voor de stand-up met Arbo Unie, waarbij ook de klant aanwezig is in de hoedanigheid van Product Owner. Er is een Impediment. Dat los ik op. Mijn collega’s zijn de belangrijkste assets voor het project en moeten hun werk gewoon kunnen doen. Ik vind het leuk om de regelneef te zijn.

Wat is een impediment?
Een impediment in Scrum verwijst naar elke hindernis of belemmering die het ontwikkelteam ervan weerhoudt om effectief te werken en hun werk tijdens een sprint af te ronden. Impediments kunnen vele vormen aannemen, waaronder:

1. Technische problemen
2. Organisatorische problemen
3. Personeels problemen
4. Externe factoren
5. Resource beperkingen

In Scrum is het de rol van de Scrum Master om impediments te identificeren, te registeren en te helpen bij het oplossen ervan. De Scrum Master werkt samen met het team en de organisatie om ervoor te zorgen dat deze belemmeringen worden aangepakt, zodat het team ongehinderd kan blijven werken. Het doel is om het team in staat te stellen zich te concentreren op het leveren van waarde zonder afleiding of vertraging.

10:00: De stand-up met DetailResult Groep staat gepland. Hierbij werken we nauw samen met vijf collega’s en vijf vertegenwoordigers van deze klant. We vormen samen één hecht team en zorgen voor een gestroomlijnd beheer van de DevOps-omgeving. Sinds kort nemen ook onze nieuwe collega’s en Young Professionals Beyza en Nour deel aan het team. Ze werken mee en wij begeleiden hen. We bespreken de recente splitsing van twee dataplatforms en de voortgang van het Microstrategy Dashboard voor Dirk-winkels.

10:30: De sprintplanning voor SK Firesafety staat op de agenda. We brainstormen over de nieuwe fase, bepalen de taakverdeling en stellen een gedetailleerde tijdsplanning op. Natuurlijk kijken we ook wie, welke taken op zich kan nemen.

11:00: In Exact controleer ik de gewerkte uren van de projectleden van vorige week. Dit helpt me om het projectbudget nauwlettend in de gaten te houden.

11:30: Ik ga in gesprek met SK Firesafety. We evalueren of we aan de verwachtingen hebben voldaan. Gelukkig hebben we dat. Het is altijd een goed teken als een klant tevreden is!

12:00: Lunchtijd! Ik neem een heerlijke tosti kaas, gevolgd door boterhammen met eiersalade en tonijnsalade. Als dessert kies ik voor een krentenbol met kaas en jam. Elke keer weer een feestje dat er zo’n goed verzorgde lunch klaar staat op kantoor. Daarna waag ik me aan een potje tafelvoetbal met collega’s Wim, David en Jason en Berend. Helaas heb ik verloren.

Rachid Astitou

13:00: We hebben stuurgroepoverleg met Figo. We bespreken de succesvolle afronding van het project en de oplossingen die we hebben geboden voor twee onverwachte problemen.

14:00: Klantrelaties zijn essentieel. Ik bel met een klant om extra kosten te bespreken en de verwachtingen te managen.

15:00: Ik ga in overleg met Merijn, één van onze architecten. We bespreken technische oplossingen voor een van onze klanten waar we tegen een issue zijn aangelopen. Omdat ik al 15 jaar in de branche werk en een achtergrond heb als ontwikkelaar spar ik makkelijk met mijn vakgenoten.

Rachid tijdens kickboksen

16:00: Ik neem de tijd om mijn e-mails bij te werken en eventuele losse eindjes aan te pakken.

17:00: De werkdag zit erop en ik vertrek naar de sportschool.

18:00: Sport is mijn passie. Ik geef een groepsles kickboksen en deel mijn 15 jaar ervaring als personal trainer en kickbokstrainer.

19:00: Na het lesgeven is het tijd voor mijn eigen training. Vandaag staat een krachttraining op het programma.

20:00: Ik heb mijn eten thuis al voorbereid en ik eet mijn kip Piri Piri op de sportschool. Even bijkomen en kletsen met mijn collega’s op de gym.

Dan ga ik naar huis en kruip ik samen met mijn 2 katten Che en Tjappie nog even op de bank. Na zo’n gevulde dag kijk ik uit naar een goede nachtrust, klaar voor de uitdagingen van morgen!

Werken bij Inergy

Wil je ook werken bij Inergy?

Impact maken is wat ons dagelijks inspireert om voor zowel onze medewerkers als onze klanten tot het uiterste gaan. We improve performance. Bekijk onze openstaande vacatures.

Bekijk onze openstaande vacatures

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder