Snel naar content
Een profielfoto van Sonja Valstar

Een dag uit het leven van Sonja Valstar, Product Owner LIAS PAUW, BUIG en Info

Het verdeelstelsel van het gemeentefonds is erg ingewikkeld, maar als Product Owner van LIAS PAUW, BUIG en Info weet Sonja er alles van. Ze houdt zich veelal bezig met het beantwoorden van vragen van gemeenten die klant zijn. Daarnaast werkt ze mee aan de continue ontwikkeling van de producten. Lees in deze blog hoe haar werkdag eruitziet! 

07.00 uur
Terwijl ik ontbijt struin ik de journaals af op de televisie. Iedere ochtend neem ik een vers fruitsapje. Vandaag verse jus met grapefruit en citroen.  

08.30 uur
Ik zet de laptop aan. Sinds 1 maart is mijn partner met een nieuwe baan begonnen na ruim een jaar werkloos te zijn. Heel fijn, maar voor mij wel even wennen dat het thuis stil is als ik aan het werk ben.  

08.45 uur
Vaak is al bekend voor mij wat er moet gebeuren. Mijn collega’s en ik werken met een kwartaal planning. Ik check eerst of er e-mails binnengekomen zijn. Naar aanleiding van het regeerakkoord krijgen we veel vragen. We beantwoorden alle vragen binnen 24 uur. De vragen gaan bijvoorbeeld over de compensatie Jeugdzorg en het tijdelijk vervallen van de oploop van de opschalingskorting. 

10.00 uur
Met een gemeentevoer ik een afrondend gesprek voor een benchmark onderzoek. Zij heeft een rapport van ons ontvangen. In dat rapport zijn drie vragen beantwoord: hoe staat de gemeente ervoor? Laat ze ergens geld liggen? en Hoe is haar financieel perspectief? De gemeente gaat met dit rapport aan de slag met de nieuwe raad.

11.00 uur
Het eerste kwartaal hebben we leden geworven voor een nieuwe klankbordgroep van LIAS BUIG. Voor LIAS PAUW hebben we vorig jaar al nieuwe leden voor de klankbordgroep geïnstalleerd. Ik plan de eerste vergadering in bij ons op kantoor. Binnenkort komen de zes gemeenten hier met ons vergaderen. 

11.30 uur
Ik pleeg nog wat telefoontjes. Er zijn meerdere verzoeken binnengekomen voor ondersteuning met de circulaires. Met de klanten maak ik afspraken voor 2022: wat verwachten jullie van ons? De meeste klanten verwerken de circulaires zelf in PAUW, sommige klanten willen graag dat wij dit doen of hebben alleen een check van ons nodig. We streven ernaar dat klanten volledig op eigen benen kunnen staan. Daarom organiseren we regelmatig een training over het gemeentefonds in combinatie met PAUW. Vooral in april en mei stroomt onze agenda hiermee vol

12.30 uur
Ik geniet van een gezonde lunch. De hoeveelheid fruit en groente die ik eet probeer ik goed in de gaten te houden. Deze keer eet ik spinaziesoep met een paar stevige boterhammen. 

13.00
Aan het begin van de middag focus ik me op de realisatie van de vergadering van de klankbordgroep LIAS PAUW. We hebben daarin afgesproken dat we een snelle startgids maken. Dirk Jans heeft daarvoor de eerste aanzet aangeleverd. Ik ga aan de slag met de lay-out en toelichting op de maatstaven.  

We willen dat de stap om ons te benaderen zo laagdrempelig mogelijk is.””

14.30 uur
Er zijn wat vragen binnengekomen over het LIAS PAUW dashboard. Gemeenten willen met name weten hoe het herverdeeleffect is en waar dat dan in zit. Ons dashboard biedt de mogelijk om de herverdeeleffecten te analyseren van het niveau van de domeinen naar cluster en zelfs tot op maatstafniveau. 

16.00 uur
Even afstemmen met Dirk. Waar is hij vandaag tegenaan gelopen? Welke vragen heeft hij binnengekregen? Onze service richting de klanten, daar draait het allemaal om voor ons. We willen dat de stap om ons te benaderen zo laagdrempelig mogelijk is.  

17.00 uur
Mijn partner belt en geeft aan onderweg naar huis te zijn. Dat betekent dat ik moet afsluiten, want ik zorg er altijd voor dat het eten klaarstaat. Vandaag staat stoofvlees met wat rijst en salade op het menu. 

20.30 uur
Op woensdagavond heb ik tennisles, op donderdagavond spelen we mee met de clubcompetitie. Na het sporten blijven we nog even wat drinken op het terras. Daarna fietsen we naar huis. 

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Superperformance met Snowflake & DirectQuery in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder