Snel naar content
Een profielfoto van Sonja Valstar

Een dag uit het leven van Sonja Valstar, Product Owner LIAS PAUW, BUIG en Info

Het verdeelstelsel van het gemeentefonds is erg ingewikkeld, maar als Product Owner van LIAS PAUW, BUIG en Info weet Sonja er alles van. Ze houdt zich veelal bezig met het beantwoorden van vragen van gemeenten die klant zijn. Daarnaast werkt ze mee aan de continue ontwikkeling van de producten. Lees in deze blog hoe haar werkdag eruitziet! 

07.00 uur
Terwijl ik ontbijt struin ik de journaals af op de televisie. Iedere ochtend neem ik een vers fruitsapje. Vandaag verse jus met grapefruit en citroen.  

08.30 uur
Ik zet de laptop aan. Sinds 1 maart is mijn partner met een nieuwe baan begonnen na ruim een jaar werkloos te zijn. Heel fijn, maar voor mij wel even wennen dat het thuis stil is als ik aan het werk ben.  

08.45 uur
Vaak is al bekend voor mij wat er moet gebeuren. Mijn collega’s en ik werken met een kwartaal planning. Ik check eerst of er e-mails binnengekomen zijn. Naar aanleiding van het regeerakkoord krijgen we veel vragen. We beantwoorden alle vragen binnen 24 uur. De vragen gaan bijvoorbeeld over de compensatie Jeugdzorg en het tijdelijk vervallen van de oploop van de opschalingskorting. 

10.00 uur
Met een gemeentevoer ik een afrondend gesprek voor een benchmark onderzoek. Zij heeft een rapport van ons ontvangen. In dat rapport zijn drie vragen beantwoord: hoe staat de gemeente ervoor? Laat ze ergens geld liggen? en Hoe is haar financieel perspectief? De gemeente gaat met dit rapport aan de slag met de nieuwe raad.

11.00 uur
Het eerste kwartaal hebben we leden geworven voor een nieuwe klankbordgroep van LIAS BUIG. Voor LIAS PAUW hebben we vorig jaar al nieuwe leden voor de klankbordgroep geïnstalleerd. Ik plan de eerste vergadering in bij ons op kantoor. Binnenkort komen de zes gemeenten hier met ons vergaderen. 

11.30 uur
Ik pleeg nog wat telefoontjes. Er zijn meerdere verzoeken binnengekomen voor ondersteuning met de circulaires. Met de klanten maak ik afspraken voor 2022: wat verwachten jullie van ons? De meeste klanten verwerken de circulaires zelf in PAUW, sommige klanten willen graag dat wij dit doen of hebben alleen een check van ons nodig. We streven ernaar dat klanten volledig op eigen benen kunnen staan. Daarom organiseren we regelmatig een training over het gemeentefonds in combinatie met PAUW. Vooral in april en mei stroomt onze agenda hiermee vol

12.30 uur
Ik geniet van een gezonde lunch. De hoeveelheid fruit en groente die ik eet probeer ik goed in de gaten te houden. Deze keer eet ik spinaziesoep met een paar stevige boterhammen. 

13.00
Aan het begin van de middag focus ik me op de realisatie van de vergadering van de klankbordgroep LIAS PAUW. We hebben daarin afgesproken dat we een snelle startgids maken. Dirk Jans heeft daarvoor de eerste aanzet aangeleverd. Ik ga aan de slag met de lay-out en toelichting op de maatstaven.  

We willen dat de stap om ons te benaderen zo laagdrempelig mogelijk is.””

14.30 uur
Er zijn wat vragen binnengekomen over het LIAS PAUW dashboard. Gemeenten willen met name weten hoe het herverdeeleffect is en waar dat dan in zit. Ons dashboard biedt de mogelijk om de herverdeeleffecten te analyseren van het niveau van de domeinen naar cluster en zelfs tot op maatstafniveau. 

16.00 uur
Even afstemmen met Dirk. Waar is hij vandaag tegenaan gelopen? Welke vragen heeft hij binnengekregen? Onze service richting de klanten, daar draait het allemaal om voor ons. We willen dat de stap om ons te benaderen zo laagdrempelig mogelijk is.  

17.00 uur
Mijn partner belt en geeft aan onderweg naar huis te zijn. Dat betekent dat ik moet afsluiten, want ik zorg er altijd voor dat het eten klaarstaat. Vandaag staat stoofvlees met wat rijst en salade op het menu. 

20.30 uur
Op woensdagavond heb ik tennisles, op donderdagavond spelen we mee met de clubcompetitie. Na het sporten blijven we nog even wat drinken op het terras. Daarna fietsen we naar huis. 

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

Een goed dataplatform lepelt de data voor rapportages in een ogenblik op. En niet pas na een paar minuten. Waarom is snelheid zo belangrijk voor het werken met een dataplatform? In deze blog gaan we dieper in op die vraag en presenteren we drie heldere redenen.

Lees verder

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema 'verkoop'. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Lees verder

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

Hoe sneller je waardevolle inzichten uit je data kunt halen, hoe beter. Daar komen veel aspecten bij kijken, waaronder de wijze waarop je data transformeert. Van oudsher werd hiervoor ETL (Extraction, Transformation, Load) gebruikt, maar inmiddels hebben veel dataspecialisten een voorkeur voor ELT. In dit blog bespreken we de voordelen van ELT voor een betere performance van je dataplatform en je business.

Lees verder