Snel naar content
alles over de risico's die een datasilo met zich meebrengt

Succesvolle migratie naar de cloud bij Detailresult Groep

Inergy en DetailResult Groep (DRG) hebben in 2020 de stap gezet naar een vernieuwde data-omgeving in de cloud: het dataplatform Atlas.

De afgelopen jaren is de technologie enorm ontwikkeld en is er wereldwijd een verschuiving geweest van on premise naar de cloud. Bovendien nemen de data volumes alleen maar toe. Ook bij DRG. De cloud zorgt voor nieuwe mogelijkheden in het opslaan, analyseren en distribueren van data.

Vanzelfsprekend koos DRG ook voor de cloud. Deze stap hield in dat alle data die op Inergy’s lokale hard- en software was opgeslagen, gemigreerd moest worden naar de cloud om schaalbaarheid te waarborgen en door te kunnen blijven groeien. Nu dit migratieproces midden 2021 tot een succesvol einde is gekomen, is het platform Atlas geboren.

Samenwerking sinds 201

In 2010 startte de samenwerking tussen Detailresult Groep (DRG) en Inergy met als doel het inlezen en opslaan van kassabonnen van de supermarkt om hiermee datagedreven oplossingen te kunnen creëren. Zo’n tien jaar later resulteerde dit in een ‘on-premise’ datawarehouse dat de opslaglimiet dreigde te overschrijden omdat er ondertussen naast het registreren van de inmiddels miljarden kassabonregels, nog veel meer data uit andere bronsystemen beschikbaar is die toegevoegde waarde kan leveren in analyses voor DRG.

Wat is Atlas?

Atlas is het dataplatform dat is gebouwd door Inergy, voor DRG. Het is officieel een benaming voor alle data die is opgeslagen in de cloud database genaamd Snowflake. Echter wordt het op de werkvloer ook wel gezien als alles wat binnen de data-vraag vanuit DRG valt. Atlas faciliteert data-ontsluiting en dataopslag, maar reikt ook verder dan dit doordat het datawarehouse rapportages genereert, welke op hun beurt weer tot verscheidene datagedreven oplossingen kunnen leiden.

Lees er alles over in onze whitepaper!

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer nieuws

Alle nieuws

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

Collega’s van Inergy gaven sollicitatietraining vanuit JINC

In de afgelopen weken hebben onze collega’s Joost Henskens, Suzanne Westland, Beyza Yilmaz en Danielle Pels vanuit JINC sollicitatietraining gegeven...

Lees verder

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

Innovatie en samenwerking stonden centraal op de LIAS Gebruikersdag 2024  

De LIAS Gebruikersdag 2024 in Vianen was een dynamische en informatieve bijeenkomst die werd bezocht door ruim 200 klanten van...

Lees verder

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Inergy Auditservices is overgedragen aan Publieke Sector Accountants

Met ingang van 1 februari 2024 is het Inergy Auditservices team overgedragen aan Publieke Sector Accountants (PSA). Vanaf dat moment voert...

Lees verder