Snel naar content

Al jouw data inzichtelijk in één online omgeving

Dataplatform

In een dataplatform verzamel, structureer en valideer je al je data. Je beschikt er ook over advanced analytics en actiegerichte dashboards met de belangrijke stuurinformatie voor jouw organisatie.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Dataplatform van Inergy

In het dataplatform wordt alle data in je organisatie beheerd, gestructureerd, geactualiseerd en beveiligd. Een dataplatform is tevens de omgeving waarin je de beschikking hebt over actiegerichte dashboards met stuurinformatie en geavanceerde data analytics oplossingen. Een dataplatform stelt je in staat om beter, sneller én vaker beslissingen te nemen.

profielfoto peter ledeboer

✔ kies zelf je dag en tijd ✔gratis en zonder verplichtingen

De voordelen van het Managed Dataplatform

Je bent in control met je data

Je bent als organisatie in control als je de juiste discussie op het juiste moment op het juiste niveau voert. Indien nodig stuur je bij om doelstellingen te realiseren.

Om in control te zijn moet je weten wat er is gebeurd en waarom dit is gebeurd. Daarvoor dient stuurinformatie beschikbaar te zijn waarin KPI’s getoond worden. Hierdoor stuur je bij waar nodig en neem je verbeteracties. Als je niet in control bent, vindt sturen plaats op basis van vermoeden.

Een dataplatform is de oplossing om de benodigde stuurinformatie op het juiste moment aan de juiste mensen te tonen. Hierdoor neem je op data gebaseerde beslissingen om je organisatiedoelstellingen te behalen. Er is immers maar één versie van de waarheid voor iedereen in de organisatie.

Vertel me meer over de voordelen van een dataplatform

Zet voorspellende advanced analytics modellen in

Waarbij het bij in control zijn vooral gaat om terugkijken op het verleden, gaat het bij advanced analytics voornamelijk om vooruitkijken naar de toekomst. Hiervoor gebruiken we geavanceerde data science methoden. Op basis van historische gegevens en specifieke algoritmes worden patronen ontdekt en wordt een voorspelmodel ontwikkeld. De (voorspellende) informatie dient als input om een activiteit optimaal uit te voeren.

Vertel me meer over advanced analytics oplossingen voor mijn organisatie

Deel informatie extern

Met een dataplatform deel je op de juiste wijze informatie met derde partijen. Er zijn verschillende partijen die (periodiek) informatie opvragen zoals overheidsinstanties en toezichthouders.

Daarnaast is ketenintegratie een belangrijk thema. Hierbij wordt bepaalde informatie gedeeld met leveranciers, klanten en partners om de samenwerking te optimaliseren. Het uitwisselen van informatie in de vorm van dashboards is een uitstekende manier om de dienstverlening te verbeteren.

Vertel me meer over interactieve en actiegerichte dashboards

Rapporteer efficiënt

Bij elke implementatie van een dataplatform worden kosten bespaard ten opzichte van de oude oplossing. De oude dataoplossing bestaat vaak uit een grote verzameling Excel-bestanden. Deze Excel-bestanden worden door verschillende medewerkers periodiek handmatig ververst. Hierbij wordt veel data handmatig verzameld en geïntegreerd. Bovendien is er een wildgroei aan Excel-rapporten ontstaan, waardoor de (verborgen) onderhoudskosten hoog zijn en alleen maar groeien. Dit wordt ook wel de ‘Excel-hell’ genoemd.

Met het Managed Dataplatform wordt het aantal rapporten teruggebracht én de handmatige werkzaamheden geminimaliseerd. Een dataplatform voorkomt ook dat verschillende analisten dezelfde soorten analyses maken. Hierdoor wordt dubbel werk zoveel mogelijk geminimaliseerd. Wij bouwen jouw dataplatform, beheren het en ontwikkelen het continu door.

Vertel me meer over de voordelen van een dataplatform

Dataplatform gemaakt voor de toekomst

Wensen en behoeften op gebied van data analytics veranderen continu en groeien mee met de organisatie. We bouwen niet alleen jouw dataplatform, maar we beheren deze én ontwikkelen deze continu door. Zo heb je geen omkijken meer naar jouw data analytics omgeving.

Wij ontzorgen je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en richt jij je op de werkzaamheden van je eigen organisatie. Zaken waar jij alles van weet. Dan houden wij ons bezig met data. Daar weten wij immers alles van.

1. Dataplatform bouwen

1. Dataplatform bouwen

Met onbeperkte opslag, de beste performance en top security maken we je klaar voor de toekomst.

Meer weten

2. Dataplatform optimaliseren

2. Dataplatform optimaliseren

Heb je een dataplatform, maar voldoet deze niet aan de behoeften van jouw organisatie? Geen probleem! Wij hebben de expertise om jou te helpen. Ontdek het Inergy dataplatform.

Meer weten

3. Dataplatform beheren

3. Dataplatform beheren

Wij beheren en monitoren jouw dataplatform 24/7 zodat jij er geen omkijken naar hebt. We bieden dag én nacht support en zorgen ervoor dat je grip hebt op de kosten.

Meer weten

4. Dataplatform doorontwikkelen

4. Dataplatform doorontwikkelen

Wij zorgen voor het uitbreiden en actualiseren van jouw dataplatform. Extra databronnen? Nieuwe dashboards? Wij regelen het voor je.

Meer weten

Referentie Rituals

Rituals stuurt met dataplatform

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust dataplatform met Power BI gebouwd.

Martijn Willems, Director Control & Analytics bij Rituals:
Met het Power BI-platform lukt het ons om continu te sturen, zelfs op winkelniveau. In Power BI dashboards kunnen wij alle transacties aflezen. Dit betekent dat wij nagenoeg realtime informatie hebben over hoe het ervoor staat met de omzet. Niet alleen van al onze winkels samen, maar ook per regio of zelfs per winkel.

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data analytics. We helpen organisaties al meer dan 22 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland