Skip to content

Eén versie van de waarheid

Managed Data Platform

In het Managed Dataplatform verzamel, structureer en valideer je al je data. Je beschikt er over actiegerichte dashboards met de belangrijkste stuurinformatie voor jouw organisatie en je bent klaar voor de inzet van AI-toepassingen.

Learn more

Like these organizations, trust Inergy

Our partners, certificates and labels

Managed Dataplatform in het kort

Versterk de wendbaarheid en slagkracht van jouw organisatie door data strategisch in te zetten. Zo ben je klaar voor alle razendsnel ontwikkelende AI-toepassingen. Onze specialisten op gebied van data zorgen ervoor dat je altijd en op schaalbare wijze toegang hebt tot actuele en betrouwbare informatie.

Jouw succes is onze drijfveer. We stellen je in staat om de verzamelde data te visualiseren in duidelijke dashboards en deze te gebruiken én in te zetten voor actiegerichte inzichten. Neem sneller én met groter vertrouwen beslissingen en onderscheid je in een competitieve markt.

Voor en na Managed Dataplatform

Datagedreven werken dankzij een modern dataplatform

Iedereen wil datagedreven werken en met AI aan de slag. Maar waar begin je? Het begint bij het op orde hebben van je data.
In het Managed Dataplatform van Inergy wordt al je data beheerd, gestructureerd, geactualiseerd én beveiligd. Je beschikt over actiegerichte dashboards met stuurinformatie en geavanceerde data analytics oplossingen zoals AI. Zo neem je beter én sneller beslissingen.

Stop met het nemen van beslissingen op basis van onderbuikgevoel. Start met het nemen van beslissingen op basis van data. 

The advantages of the Managed Data Platform

 • Eén versie van de waarheid:
  Dankzij hoogwaardige stuurinformatie in moderne dashboards beschik je over één versie van de waarheid.
 • Klaar voor AI-toepassingen:
  Wij zorgen ervoor dat je data gereed is voor advanced analytics toepassingen zoals AI.
 • Deel je data eenvoudig:
  Data delen met collega’s of externe toezichthouders en instanties? Geen probleem, dat regelen we.
 • Informatieveiligheid en AVG-proof:
  Voldoe volledig aan de AVG en de strengste informatieveiligheidseisen dankzij onze ISAE 3402 en ISO27001 certificeringen.
 • Klaar voor toekomstige groei:
  Het Managed Dataplatform groeit met jouw organisatie mee dankzij de moderne architectuur van Inergy.
profile picture peter ledeboer

Peter Ledeboer – Specialist data analytics

✔ choose your own day and time ✔ free and without obligation

icon visualizing a data warehouse
0

jaar ervaring met het
bouwen van dataplatformen

icon visualizing a dashboard based on a data warehouse
0 +

tevreden klanten
en gebruikers

icon of a dashboard user
0 +

bedrijven en vestigingen
vertrouwen op Inergy

Laat dat(a) maar aan ons over

Building a data platform

Klaar voor de toekomst met een modern dataplatform op maat

Het Managed Dataplatform wordt geheel op maat gemaakt en we stemmen het volledig af op de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Dankzij de nieuwste technieken is het dataplatform altijd up-to-date, schaalbaar en robuust. Bij voorkeur maken we gebruik van Snowflake op Microsoft Azure en visualiseren we de data in Power BI.

Volledig toekomstbestendig dankzij een goede basis

Wij bouwen het dataplatform op een manier waarop de basis van het platform klaar is én blijft voor oneindige toekomstige groei. Je bouwt verder op waar je ooit aan begonnen bent, welke interne én ontwikkelingen er ook komen. Zo ben je verzekerd van een duurzame investering.

Vertel me meer over de voordelen van het Managed Dataplatform

Manage data platform

Continue monitoring voor zorgeloze informatievoorziening

Zodra het dataplatform staat, begint de volgende fase: het beheer. Het goed beheren van een dataplatform is essentieel voor elke organisatie die wil blijven groeien en concurreren.

Wij zorgen ervoor dat jouw organisatie continu en ononderbroken beschikt over actuele en betrouwbare informatie. Dag én nacht.

24/7 accurate en up-to-date inzichten

Onze specialisten monitoren jouw dataplatform 24/7 en verhelpen eventuele incidenten nog voordat je het door hebt. Je wil natuurlijk wel weten hoe jouw dataplatform presteert. Daarom krijg je van ons periodiek transparant inzicht in de prestaties van jouw platform en welke situaties verholpen zijn.

Zo kan jij je bezig houden met zaken waar jij alles van weet. Wij weten namelijk alles van data.

Vertel me meer over de voordelen van het Managed Dataplatform

Continued development of the data platform

Het flexibele dataplatform groeit continu mee met jouw organisatie

Een dataplatform is nooit helemaal af. Technologie blijft zich ontwikkelen, net als jouw organisatie en haar behoeften. De unieke manier waarop we het dataplatform bouwen, zorgt ervoor dat het dataplatform volledig toekomstbestendig is.

Zo weet je zeker dat het op ieder gewenst moment eenvoudig kan worden doorontwikkeld. Je loopt dan nooit tegen capaciteitsproblemen aan en de informatievoorziening in je organisatie blijft altijd bestaan. 

Klaar voor toekomstige ontwikkelingen

Neemt jouw bedrijf een andere organisatie over of wil je ook data van andere afdelingen of uit nieuwe bronnen inzichtelijk maken? Dankzij het slimme ontwerp van het dataplatform ontsluiten we alle nieuwe data eenvoudig in het dataplatform en visualiseren we deze data in actiegerichte dashboards.

Vertel me meer over de voordelen van het Managed Dataplatform
Continued development of the data platform

Anna Geraedts
Chief Data Officer – Arbo Unie

“Inergy bleek de beste totaaloplossing te hebben: zowel in technisch opzicht als beschikbare menskracht.”

"Inergy heeft voor ons een toekomstvast, schaalbaar dataplatform gebouwd. Hiermee kunnen we met onze data meer waarde creëren. Ze pakken door, hebben een enorme drive en zijn prettig in de omgang. Ons team vindt het leuk om met de mensen van Inergy samen te werken.”

Lees meer over de samenwerking tussen Arbo Unie en Inergy

Labor Union

Top 10 Data & AI-specialisten

Inergy staat voor het tweede jaar op rij in de top 10 van koplopers in de wereld van digitale transformatie op het gebied van data en AI volgens het zakelijke magazine MT/Sprout. “En daar zijn we supertrots op”, aldus Rene van Veen, CCO bij Inergy.

The list is based on the ratings of more than 3,176 business decision makers, who maintain relationships with service providers from their roles. Inergy scores particularly high on quality and results. After all, that's what it's all about.

 

profile picture peter ledeboer

Peter Ledeboer – Specialist data analytics

✔ choose your own day and time ✔ free and without obligation

De modernste technologie en architectuur

We bouwen jouw dataplatform op basis van de modernste technologie, methoden en inzichten.

Logische referentiearchitectuur & ELT

Het fundament van het goed organiseren van data ligt in de zogeheten logische referentiearchitectuur. Wij implementeren onze eigen referentiearchitectuur, gebaseerd op 25 jaar ervaring.

We maken gebruik van Extract, Load & Transform (ELT). ELT zorgt voor meer schaalbaarheid, snellere toegang tot je data en een betere besluitvorming.

Download whitepaper: Onze visie op een dataplatform
Snowflake Premier Partner

Snowflake op Microsoft Azure

We bouwen, als Premier Partner van Snowflake, bij voorkeur op de Microsoft Azure cloud. Inergy heeft een continu groeiende groep van SnowPro’s, echte Snowflake certified Subject Matter Experts.

De unieke architectuur van Snowflake scheidt rekenkracht van opslag. Zo schakel je eenvoudig op en af, zonder data te verplaatsen of te kopiëren.

Dankzij Snowflake betaal je nooit teveel: je betaalt alleen voor de rekenkracht die je daadwerkelijk gebruikt. Heb je een keer meer rekenkracht nodig? Regel het eenvoudig en schaal daarna weer net zo makkelijk af. Daarnaast voldoe je met behulp van Snowflake aan alle eisen rondom compliance en governance.

Lees meer over Snowflake

Actiegerichte dashboards

Microsoft Power BI, MicroStrategy en Tableau zijn alle drie krachtige dashboarding tools. Samen bepalen we de ideale tool voor jouw organisatie.

We beginnen niet zomaar met het bouwen van jouw dashboard. Aan de hand van de methode Practical Performance Measurement stellen we eerst de meest belangrijke KPI’s voor jouw organisatie vast.

Daarna bouwen onze specialisten het dashboard op basis van de bewezen Inergy methode. Dankzij bijna 25 jaar ervaring weten we precies hoe we een goed dashboard moeten bouwen dat jij en je collega’s ook daadwerkelijk gaan gebruiken.

Lees meer over onze oplossingen op gebied van dashboarding
logo power bi

Our approach

Wij werken op projectbasis. Je beschikt over een eigen, toegewijd team van ervaren specialisten van Inergy. Van data engineers tot Power BI developers. Zo word je op de lange termijn volledig ontzorgd en ben je verzekerd van een toekomstbestendig dataplatform waar je blind op kan vertrouwen. Een eigen projectmanager zorgt ervoor dat deadlines worden gehaald zonder concessies te doen op de kwaliteit van het dataplatform.

It starts with questions. In the first conversation, we map out your organization's situation and needs. The information we obtain is the starting point for the entire process. 

After the initial contact, we move into the exploration phase. In this phase, we go deeper into the problem definition and your desired solution. We always attend this step with at least two people from Inergy; in fact, a data consultant joins us now.

This way, we get an even better picture of your organization, the various data systems and, of course, the desired solution.

When the contract is awarded, we never just start. There is always a kick-off first. We agree again what the expectations are and how both organizations can best cooperate in terms of capacity, knowledge and expertise.

We also make the lead time and schedule of the project concrete. That way you know exactly where you stand.

During the project, there are several moments of mid-term evaluation. Are we still on track? Is everything still going as desired and expected? What, if anything, do we need to adjust and what impact will that have?

These interim evaluations not only keep you abreast of progress, but they also provide insight into how and why the solution came about.

When the data project is complete, we are not finished as far as we are concerned. If desired, we also help implement the solution in the organization.

We ensure that the solution is actually put to use by the people for whom it was created. This includes training sessions that help users become familiar with the solution.

We also offer the option of relieving you of all your worries regarding monitoring, management and maintenance of the data solution. As a result, disruptions are resolved in time and you keep a grip on the costs. This gives you the space to fully focus your capacity on using the solution.

Vertrouw op de data-experts van Inergy

Welke data-uitdaging je ook hebt, wij regelen het voor je.

We hebben al 25 jaar ervaring met het bouwen, beheren en doorontwikkelen van dataplatformen. Dit doen we voor de mooiste bedrijven zoals Rituals, Carglass en PostNL. In 2022 én 2023 zijn we door MT/Sprout uitgeroepen tot één van de best companies op gebied van Data en AI.

 • Al 25 jaar ervaring met het bouwen van dataplatformen.
 • Je eigen projectteam met toegewijde specialisten.
 • Top 10 beste bedrijven Data & AI in 2022 & 2023.
 • Microsoft Partner, Snowflake Premier Partner and SqlDBM Silver Partner.
 • Jouw data is veilig dankzij onze ISO 27001 en ISAE 3402 certificering.
Remo Schimmel, Peter Boumans and Wim van den Berg in conversation at the Woerden office
Peter Ledeboer

✔ choose your own day and time ✔ free and without obligation

Want to know more? Get in touch with us

Would you like to talk to us about your data issue? Our data specialist Peter will contact you within one business day for a no-obligation introductory meeting.

Don't feel like waiting and mailing back and forth to make an appointment? Then schedule an appointment directly yourself on a day and time that suits you best.


Trusted by

quote icon

"Inergy simply does a good job."

Joeri Vonk -
Data analyst at Milieu Service Nederland
Logo Environment Service Netherlands