Snel naar content
illustratie van poppetje dat van een rode dalende lijn naar een groene stijgende lijn springt

Hoe helpt datagedreven werken jou door deze moeilijke tijd?

De marktomstandigheden zijn niet makkelijk. De inflatie is torenhoog, de kosten lopen op en medewerkers zijn nauwelijks te vinden. Je moet dus scherp sturen in jouw organisatie. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? De oplossing ligt wat ons betreft voor de hand. Datagedreven werken. Neem beslissingen aan de hand van feiten. Krijg inzicht in jouw bedrijfsvoering. Analyseer snel, effectief en minutieus waar onnodig geld weglekt en waar kansen liggen.

Waarom is datagedreven werken relevanter dan ooit?

Als je ingrijpende beslissingen moet nemen, wil je dat doen op basis van feiten. Daarom wil je één versie van de waarheid. Bedrijven hebben veel applicaties waar verschillende data in zit. Denk aan een HR-systeem, ERP-systeem, een financieel pakket en een CRM-tool. Door de relevante data met goede kwaliteit beschikbaar te maken in een dataplatform, leg je niet eerder zichtbare dwarsverbanden die jou in staat stellen scherper te sturen.

Voorbeelden van kostenbesparing

  • Verminder verspilling van bijvoorbeeld producten in de supermarkt
  • Voorspel de vraag naar producten waardoor je minder voorraad hoeft te hebben
  • Voorspel de vraag naar diensten waardoor je minder medewerkers hoeft in te zetten
  • Automatiseer het maken van rapportages en elimineer verborgen kosten

“Analyseer snel, effectief en minutieus waar onnodig geld weglekt en waar kansen liggen.”

Visualiseer je data in dashboards

Maak jouw data helder en eenduidig zichtbaar in dashboards die voor medewerkers inzichtelijk zijn. Zo kan iedereen op zijn of haar vlak meewerken aan de verbetering van de prestaties van jouw organisatie. Zo geef je medewerkers gereedschap om jou te helpen de organisatie beter te laten presteren. Daarom zegt Inergy ook: we improve performance!

Werk efficiënter

Heb jij standard operating procedures? Dan wil je die structureel bewaken en verbeteren. Zodat jij jouw organisatie continu verbetert. Een onmisbaar element voor continue verbetering is dat je beschikt over juiste en snel beschikbare stuurinformatie via bijvoorbeeld Power BI dashboards.

Herken jij het dat jouw medewerkers een groot deel van de dag bezig zijn met het maken van rapporten door gigantische Excelbestanden te verwerken? Terwijl je liever hebt dat ze zoeken naar besparingsmogelijkheden? Stap dan over op Power BI waarbij je automatisch data inlaadt en rapporten en dashboards zonder inspanning op elk moment bekijkt. Jouw medewerkers gaan doen waarvoor ze zijn opgeleid en jij bespaart kosten.

“Jouw medewerkers gaan doen waarvoor ze zijn opgeleid en jij bespaart kosten.”

Verhoog de klanttevredenheid

Met een helder dashboard krijg je meer inzicht in jouw serviceverlening. Je vergelijkt bijvoorbeeld leveranciers of medewerkers met elkaar. Wie presteert het best? En wat kunnen die leveranciers of medewerkers dan van elkaar leren? Misschien had je al een onderbuikgevoel over een bepaalde leverancier maar kan je dat nu onderbouwen. Hierdoor stijgt je klanttevredenheid  en hoeft jouw klantenservice minder ontevreden klanten te woord te staan.

Krijg inzicht in je ecologische footprint

Je belangrijkste doel zal zijn om financieel goed door deze crisis heen te komen. Je wil continuïteit voor je bedrijf en je medewerkers. Maar ook duurzaamheid is een issue dat de meeste bedrijven belangrijk vinden. Met data krijg je inzicht in de footprint van jouw organisatie. Door dit inzichtelijk te maken, vind én behoud je (potentiële) klanten.

Hoe helpt Inergy jou?

Wij kunnen snel starten met door ons beproefde methoden om jouw data op een betrouwbare en AVG-proof methode snel te ontsluiten in een datawarehouse. Je bent direct allerlei datasilo’s kwijt en combineert data, rapporteert eenvoudig en helder en stuurt scherper.

Wij hebben hier ruim twintig jaar ervaring in en voorkomen dat jij in datavalkuilen stapt. Dat hebben wij allemaal al voor jou doorgemaakt. Hierdoor gaan we professioneel en adequaat te werk en helpen we jou door deze moeilijke tijd heen.

Lees ook: Wat levert een dataplatform je op?

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Peter Boumans
Peter Boumans

Business Development Executive bij Inergy

Meer berichten

Alle berichten

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Superperformance met Snowflake & Direct Query in Power BI

Optimalisatie van Power BI met DirectQuery (DQ) op Snowflake is dé oplossing voor snel, kostenefficiënt en AVG-proof werken in Power BI. Lees in deze (blog) longread alles over de geweldige werkwijze die Inergy heeft ontwikkeld in Snowflake. 

Lees verder

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Hoe bereik je efficiëntie en samenwerking in het P&C proces?

Het schrijven van P&C publicaties is een terugkerende taak waarbij de hele organisatie gedisciplineerd moet werken. Zonder discipline heb je weinig aan versiebeheer en van de workflow met deadlines komt dan niks terecht. In deze blog hebben we het over discipline en versiebeheer. Hoe komen ze samen in het proces van het schrijven binnen LIAS.

Lees verder

Tips voor veilig online shoppen

Tips voor veilig online shoppen

Online shoppen biedt ons het gemak van winkelen vanuit huis, met een eindeloze selectie aan leuke kleding, schoenen, accessoires en spullen voor in huis. Met slechts een paar klikken kunnen we dit enorme assortiment aan producten vinden en bestellen. Ondanks dit gemak, is het belangrijk om ons bewust te zijn van potentiële risico’s die gepaard gaan met online shoppen.

Lees verder