Snel naar content
illustratie van poppetje dat van een rode dalende lijn naar een groene stijgende lijn springt

Hoe helpt datagedreven werken jou door deze moeilijke tijd?

De marktomstandigheden zijn niet makkelijk. De inflatie is torenhoog, de kosten lopen op en medewerkers zijn nauwelijks te vinden. Je moet dus scherp sturen in jouw organisatie. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? De oplossing ligt wat ons betreft voor de hand. Datagedreven werken. Neem beslissingen aan de hand van feiten. Krijg inzicht in jouw bedrijfsvoering. Analyseer snel, effectief en minutieus waar onnodig geld weglekt en waar kansen liggen.

Waarom is datagedreven werken relevanter dan ooit?

Als je ingrijpende beslissingen moet nemen, wil je dat doen op basis van feiten. Daarom wil je één versie van de waarheid. Bedrijven hebben veel applicaties waar verschillende data in zit. Denk aan een HR-systeem, ERP-systeem, een financieel pakket en een CRM-tool. Door de relevante data met goede kwaliteit beschikbaar te maken in een dataplatform, leg je niet eerder zichtbare dwarsverbanden die jou in staat stellen scherper te sturen.

Voorbeelden van kostenbesparing

  • Verminder verspilling van bijvoorbeeld producten in de supermarkt
  • Voorspel de vraag naar producten waardoor je minder voorraad hoeft te hebben
  • Voorspel de vraag naar diensten waardoor je minder medewerkers hoeft in te zetten
  • Automatiseer het maken van rapportages en elimineer verborgen kosten

“Analyseer snel, effectief en minutieus waar onnodig geld weglekt en waar kansen liggen.”

Visualiseer je data in dashboards

Maak jouw data helder en eenduidig zichtbaar in dashboards die voor medewerkers inzichtelijk zijn. Zo kan iedereen op zijn of haar vlak meewerken aan de verbetering van de prestaties van jouw organisatie. Zo geef je medewerkers gereedschap om jou te helpen de organisatie beter te laten presteren. Daarom zegt Inergy ook: we improve performance!

Werk efficiënter

Heb jij standard operating procedures? Dan wil je die structureel bewaken en verbeteren. Zodat jij jouw organisatie continu verbetert. Een onmisbaar element voor continue verbetering is dat je beschikt over juiste en snel beschikbare stuurinformatie via bijvoorbeeld Power BI dashboards.

Herken jij het dat jouw medewerkers een groot deel van de dag bezig zijn met het maken van rapporten door gigantische Excelbestanden te verwerken? Terwijl je liever hebt dat ze zoeken naar besparingsmogelijkheden? Stap dan over op Power BI waarbij je automatisch data inlaadt en rapporten en dashboards zonder inspanning op elk moment bekijkt. Jouw medewerkers gaan doen waarvoor ze zijn opgeleid en jij bespaart kosten.

“Jouw medewerkers gaan doen waarvoor ze zijn opgeleid en jij bespaart kosten.”

Verhoog de klanttevredenheid

Met een helder dashboard krijg je meer inzicht in jouw serviceverlening. Je vergelijkt bijvoorbeeld leveranciers of medewerkers met elkaar. Wie presteert het best? En wat kunnen die leveranciers of medewerkers dan van elkaar leren? Misschien had je al een onderbuikgevoel over een bepaalde leverancier maar kan je dat nu onderbouwen. Hierdoor stijgt je klanttevredenheid  en hoeft jouw klantenservice minder ontevreden klanten te woord te staan.

Krijg inzicht in je ecologische footprint

Je belangrijkste doel zal zijn om financieel goed door deze crisis heen te komen. Je wil continuïteit voor je bedrijf en je medewerkers. Maar ook duurzaamheid is een issue dat de meeste bedrijven belangrijk vinden. Met data krijg je inzicht in de footprint van jouw organisatie. Door dit inzichtelijk te maken, vind én behoud je (potentiële) klanten.

Hoe helpt Inergy jou?

Wij kunnen snel starten met door ons beproefde methoden om jouw data op een betrouwbare en AVG-proof methode snel te ontsluiten in een datawarehouse. Je bent direct allerlei datasilo’s kwijt en combineert data, rapporteert eenvoudig en helder en stuurt scherper.

Wij hebben hier ruim twintig jaar ervaring in en voorkomen dat jij in datavalkuilen stapt. Dat hebben wij allemaal al voor jou doorgemaakt. Hierdoor gaan we professioneel en adequaat te werk en helpen we jou door deze moeilijke tijd heen.

Lees ook: Wat levert een dataplatform je op?

 

  

Blijf op de hoogte

De auteur

Peter Boumans
Peter Boumans

Business Development Executive bij Inergy

Meer berichten

Alle berichten

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

3 redenen voor een snel dataplatform & hoe je dit voor elkaar krijgt

Een goed dataplatform lepelt de data voor rapportages in een ogenblik op. En niet pas na een paar minuten. Waarom is snelheid zo belangrijk voor het werken met een dataplatform? In deze blog gaan we dieper in op die vraag en presenteren we drie heldere redenen.

Lees verder

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Optimaliseren van rapportages met Power BI – Een succesverhaal bij Oosterberg

Deze week waren we van Inergy bij onze klant Koninklijke Oosterberg voor deel twee van de workshop Power BI dashboard met het thema 'verkoop'. Het is geweldig om te werken met een organisatie die altijd op zoek is naar verbetering en efficiëntie.

Lees verder

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

ETL of ELT? Drie belangrijke performancevoordelen van ELT

Hoe sneller je waardevolle inzichten uit je data kunt halen, hoe beter. Daar komen veel aspecten bij kijken, waaronder de wijze waarop je data transformeert. Van oudsher werd hiervoor ETL (Extraction, Transformation, Load) gebruikt, maar inmiddels hebben veel dataspecialisten een voorkeur voor ELT. In dit blog bespreken we de voordelen van ELT voor een betere performance van je dataplatform en je business.

Lees verder