Big Data maakt klantgedrag inzichtelijk

voor Dirk & DekaMarkt

 

Inzichten in koopgedrag

De consument stelt steeds hogere eisen, het productaanbod groeit in breedte en diepte en klantvoorkeuren veranderen per seizoen. Dat vraagt wendbaarheid van supermarktketens. Supermarktondernemingen DekaMarkt en Dirk van den Broek baseren hun keuzes graag op feiten. Inergy biedt waardevolle inzichten in klanten en hun koopgedrag.

Het veranderende retaillandschap

In het snel veranderende retaillandschap is slimme analyse van data over klantgedrag onmisbaar. Door datagedreven te werk te gaan weet Inergy de diensten van Dirk en Dekamarkt te optimaliseren. Bart Oprel, CFO van Detailresult Groep (waar Dirk en DekaMarkt onder vallen): “We baseren de samenstelling van het assortiment nu meer op feiten en stemmen het beter af op behoeften van klanten. Ook kunnen we analyseren waar we nieuwe winkels het beste kunnen vestigen en of dat een Dirk of een DekaMarkt moet zijn.”

Optimaliseren aan de hand van data

Dankzij de data-analyse van Inergy kunnen Dirk en DekaMarkt reageren op trends en ontwikkelingen, uitspraken doen over specifieke klantgroepen én efficiënter werken. Zo beschikt de keten nu over één intuïtief werkend dashboard, dat real-time inzichten biedt. Aan de hand van deze data kan de supermarktketen razendsnel de juiste beslissing nemen. Het dashboard daagt bovendien uit voortdurend het assortiment te blijven optimaliseren.

Ook slimmer analyseren?

In Retail worden enorme hoeveelheden data verzameld, maar er wordt (nog) relatief weinig bruikbare informatie uit gehaald. Dankzij onze datagedreven aanpak krijg je inzicht in jouw processen. Zo kan je veel efficiënter te werk gaan!

Benieuwd hoe jouw keten slimmer ingericht kan worden? Onze consultants verrijken uw organisatie met verfrissende, onderbouwde inzichten en klantendata waar je direct mee aan de slag kan!

Richard van Seeters

Benieuwd wat we met jouw data kunnen doen?

Vul het contactformulier hieronder in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op – of bel ons direct!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Richard van Seeters via richard.van.seeters@inergy.nl