Snel naar content
Datagedreven transformatie: Figo en Inergy's reis naar een innovatief dataplatform

Klant sinds 2022

Datagedreven transformatie: Figo en Inergy’s reis naar een innovatief dataplatform

Ontdek hoe Figo, een innovatieve verzekeraar gevestigd in drie landen, samenwerkt met Inergy om een geavanceerd dataplatform te implementeren.

Meer weten

Figo

Bij Inergy begrijpen we dat in de huidige datagedreven wereld, verzekeraars zoals Figo behoefte hebben aan geavanceerde en schaalbare dataplatforms. Deze video belicht de samenwerking tussen Figo, een vooruitstrevende verzekeraar, en Inergy, de experts in datamanagement en -analyse. Ontdek hoe we gezamenlijk een state-of-the-art dataplatform hebben geïmplementeerd dat voldoet aan de eisen van de Nederlandse Bank, rapportageverplichtingen nakomt en gebruik maakt van de nieuwste technologieën zoals Snowflake op Microsoft Azure met Power BI rapportages. 

Wat kan je verwachten?

  • Diepgaande inzichten
    CFO Carlo de Moel van Figo en dataconsultant Carlijn van Inergy delen hun ervaringen, uitdagingen en de voordelen van het implementeren van een modern dataplatform. 
  • Praktische toepassingen
    Leer hoe Figo’s datagedreven besluitvorming heeft geleid tot verbeterde stuurmogelijkheden, hogere klantretentie en gedetailleerde analyses per land. 
  • Toekomstvisie
    Krijg een blik op de toekomstplannen van Figo en Inergy, waaronder integraties zoals Google Analytics en uitbreiding van het datamodel. 

“De samenwerking met Inergy heeft ons in staat gesteld om een dataplatform te implementeren dat niet alleen voldoet aan onze huidige behoeften, maar ook schaalbaar is voor de toekomst. De expertise en toewijding van het Inergy-team was cruciaal voor het succes van dit project.”

Carlo de Moel, CFO bij Figo 

Over Figo

Figo opereert in de verzekeringssector met een specifieke focus op dierenverzekeringen (katten, honden en papegaaien). Als een moderne organisatie begrijpt Figo het belang van data in het nemen van geïnformeerde beslissingen en het aanbieden van op maat gemaakte oplossingen voor hun klanten. Hun streven naar optimalisatie en innovatie in de verzekeringswereld heeft hen ertoe gebracht samen te werken met specialisten zoals Inergy om hun datagestuurde initiatieven te realiseren.  

Over Inergy

Bij Inergy zijn we gedreven door de kracht van data. Met jarenlange ervaring en een team van experts ondersteunen we organisaties bij hun datatransformatie, van strategie tot implementatie. Ons doel is om organisaties te helpen hun volledige potentieel te benutten met behulp van data. 

Kantoorpand Inergy

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Richard neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland