Snel naar content

Klant sinds 2015

Obvion

Hypotheekverstrekker Obvion stond voor een flinke uitdaging: een on-premise dataplatform boordevol financiële en privacygevoelige gegevens verhuizen naar de cloud. En er was haast geboden, want de software van het on-premise dataplatform was end of life. Inergy hielp Obvion de stap naar de cloud te maken, snel en efficiënt.

Meer weten

Obvion kan weer vooruit met een toekomstbestendig dataplatform in Azure

Obvion verstrekt al ruim veertig jaar hypotheken, altijd via onafhankelijke hypotheekadviseurs. Eerst als ABP Hypotheken, daarna als dochter van Rabobank. Obvion zorgt ervoor dat de hypotheekadviseurs zo goed mogelijk hun werk kunnen doen, bijvoorbeeld door persoonlijk contact te bieden. Al jarenlang verzamelt en verwerkt Obvion alle data rondom hun hypotheken. Dat gebeurt exact volgens de strenge wet- en/of regelgeving van financiële toezichthouders en moederbedrijf Rabobank.

“Al die data kwam al sinds 2015 samen op een on-premise dataplatform”, vertelt Rolf Peters, Manager IT Strategie & Regie bij Obvion. “Daar gebruikten we software van IBM voor, maar IBM kondigde aan te stoppen met de ondersteuning ervan. Het was dus hoog tijd om daar wat aan te doen. Obvion bewoog op andere vlakken al naar de cloud, dus was het een logische stap om ons dataplatform daar ook naartoe te migreren.”

Oude bekenden

Inergy en Obvion zijn geen vreemden van elkaar. “Inergy beheert ons on-premise dataplatform al sinds de totstandkoming ervan”, legt Peters uit. “Dus we werkten al ongeveer tien jaar samen. Daarom vroegen we Inergy om ons te helpen met de stap naar de cloud.” En daar zat haast achter. “We hadden het beheercontract van ons on-premise dataplatform al enkele keren verlengd. Nog een keer was geen optie, dus we moesten aan de bak.”

Rolf Peters

Tom Verweij

Testen, testen en testen

Samen stroopten Inergy en Obvion de mouwen op. “Het project heette Lift & Shift”, vertelt Luc Koekkelkoren, Projectmanager bij Obvion. “We wilden het on-premise dataplatform een-op-een verhuizen naar onze eigen cloudomgeving in Microsoft Azure.”

Dat was makkelijker gezegd, dan gedaan. “Obvion wilde graag blijven werken met IBM-software”, zegt Tom Verweij, BI Consultant bij Inergy. “IBM Netezza Performance Server was vrij nieuw. Voor ons, maar ook voor IBM. Bovendien was dit een van de eerste implementaties van die software in Europa, dus we moesten veel overleggen met IBM-specialisten uit andere landen.

Daarom waren er nog meer tests nodig dan normaal in zo’n traject. Uiteindelijk is het goed gelukt om de code van het oude dataplatform geschikt te maken voor de cloudomgeving van Obvion.”

“Inergy is een no-nonsense partner met een hoog kennisniveau waar we prettig mee samenwerken. Dit project is daar een goed voorbeeld van. We hebben dan ook een nieuw beheercontract getekend. Obvion en Inergy gaan samen vooruit.”

Rolf Peters, Manager IT Strategie & Regie bij Obvion

Een van de snelste projecten binnen Obvion

Een belangrijke succesfactor was de nauwe samenwerking, meent Koekkelkoren. “We hebben dit project in negen maanden afgerond. Dat is een van de snelste projecten ooit binnen Obvion. Gezien de technische complexiteit ervan is dat een behoorlijke prestatie. Daar heeft Inergy 100 procent aan bijgedragen.

We hadden samen een heldere scope en een duidelijk doel. Er ontstond een soort synergie, met een gezamenlijke motivatie om onze deadline te halen. Natuurlijk hadden we af en toe ook wat dipjes. Dat is logisch bij een project met zoveel tijdsdruk. Maar daar konden we transparant over communiceren. Dat werkte bijzonder prettig.”

Luc Koekkelkoren

Snellere laadtijden van data

Obvion merkt nu al verbeteringen dankzij het dataplatform in de cloud. “Tijdens de verhuizing heeft Inergy de code geoptimaliseerd voor de cloud”, vertelt Peters. “Verder is de cloudtechnologie uiteraard sneller dan on-premise technologie. De combinatie van die twee factoren merken we nu bijvoorbeeld in de laadtijden van data. Daarmee winnen we een uur per dag.” En dan moet de ‘echte’ optimalisatieslag nog komen.

Peters: “We hebben nu weer ruimte om na te denken over het creëren van businesswaarde. Initiatieven daarvoor hadden we namelijk stopgezet om ons volledig te focussen op de migratie. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van machine learning om manieren te vinden om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren, zodat we onze hypotheken nog voordeliger kunnen aanbieden. Daar gaat Inergy ons ook bij helpen.”

Nieuwe plannen voor een volgende stap

Een geslaagd project verdient een feestje. Dat vonden Obvion en Inergy ook. “We hebben de livegang gevierd met een gezellige borrel”, vertelt Koekkelkoren. “Daar ontstonden meteen al nieuwe plannen over wat we allemaal kunnen doen met dit nieuwe dataplatform.” Peters: “Inergy is een no-nonsense partner met een hoog kennisniveau waar we prettig mee samenwerken. Dit project is daar een goed voorbeeld van. We hebben dan ook een nieuw beheercontract getekend. Obvion en Inergy gaan samen vooruit.” 

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Richard neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland