Snel naar content
Logo Power BI

Een vaste aanpak voor Power BI: ‘Klinkt logisch, maar eigenlijk is het bijzonder wat wij doen’

Inergy heeft standaarden en richtlijnen voor Power BI opgesteld. Klinkt logisch, maar dat is het niet. “Het is opvallend hoeveel standaards en richtlijnen er voor de back-end bestaan, terwijl dat in de front-end nog helemaal niet vanzelfsprekend is.” Floris Lemkes, Power BI Consultant, over de voordelen van de opgestelde aanpak.

Power BI, een uitgebreide Business Intelligence tool van Microsoft, is al jaren razend populair. De ontwikkelingen gaan in rap tempo en maandelijks komen er veel nieuwe updates bij. Hoewel het een relatief jonge visualisatietool is, staat hij toch al op nummer één in het Gartner overzicht van de BI tools. “Online is er veel over te vinden en er zijn verschillende manieren waarop je met een uitdaging om kan gaan. Via Google kom je erachter hoe je iets kan aanpakken”, vertelt Floris. Toch is het onhandig om iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden. Daarom heeft Inergy standaards en richtlijnen voor Power BI opgesteld.

Lees meer:
Zo voorkom én verhelp je ordeloosheid in Power BI

Professioneel en toekomstbestendig

Floris licht toe waarom er gekozen is voor het vastleggen van de werkwijze: “We hebben geprobeerd om met standaards en richtlijnen duidelijk in kaart te brengen waarvan wij vinden dat het de beste manier is. Bij ieder project maken we gebruik van dezelfde aanpak. Dat levert veel voordelen op, met name voor onze klanten.”

Wat zijn die voordelen precies? “In de eerste plaats natuurlijk een professionele en toekomstbestendige levering”, aldus Floris. “De ontwikkelingen aan de kant van Microsoft gaan snel. Onze Power BI standaards en richtlijnen tonen niet de vijftien manieren waarop je met een rapportage vraagstuk om zou kúnnen gaan, maar de beste manier, de manier waarop Inergy met een vraagstuk omgaat. Je krijgt bij ons in de basis dezelfde oplossing, ongeacht wie er op het project zit.”

Levende documenten

De levende documenten zoals Floris ze noemt, worden continu bijgehouden en waar nodig aangescherpt. Als er nieuwe collega’s bijkomen op een project hebben die alle standaards en richtlijnen doorgenomen. “De praktijk wijst uit dat nieuwe medewerkers aanzienlijk sneller groeien in Power BI skills dan voorheen”, vertelt Floris.

Lees meer: 
Moet je een donut- en cirkeldiagram vermijden in je dashboard?

Wat de beste aanpak is, bepaalt niet één collega. “Er is een lijst met thema’s opgesteld door medewerkers van Inergy in verschillende rollen. Daaruit halen we zaken die we op willen nemen. We geven ze prioritering mee en collega’s kiezen met welk specifiek onderwerp zij aan de slag gaan. Wat volgt is een reviewronde.

Eens per maand hebben we een overleg met betrekking tot deze standaards en richtlijnen. We geven feedback op elkaars stukken en stellen een definitieve ersie samen. Op deze manier gaat het altijd langs meerdere ogen en is het niet van één iemand afhankelijk welke aanpak we kiezen”, laat Floris weten.

“Wat betreft Power BI zijn wij voor zover ik weet het enige bedrijf dat steevast één methode gebruikt.”

Kwaliteit leveren

Klanten reageren altijd enthousiast als ze horen dat Inergy een vaste aanpak heeft voor het omgaan met Power BI. “Binnen de IT is heel veel gestandaardiseerd, maar wat betreft Power BI zijn wij voor zover ik weet het enige bedrijf dat steevast één methode gebruikt. Eerlijk gezegd vind ik het bijzonder dat het er nog niet was. Het geeft zoveel meer structuur en levert goede kwaliteit op”.

Meer dan 20 jaar ervaring met Data Analytics

Inergy helpt organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. Samen met 150 collega’s zetten wij ons 24/7 in om impact te maken met jouw data. Wij bieden full service, non-stop data management en data analytics op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en we zijn ISAE3402 en ISO 27001 gecertificeerd, waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten?

Wil je meer weten? Vul dan het contactformulier in en één van onze specialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op voor meer informatie over het maken van dashboards.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Maak met MIP Activa keuzes voor de aankomende moeilijke begrotingsjaren

Lokale overheden staan voor belangrijke keuzes. Om keuzes te maken moet je inzicht hebben. Met onze module MIP Activa in LIAS Enterprise is dit inzicht snel en makkelijk te verkrijgen voor geplande investeringen en lopende kredieten.

Lees verder

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

Altijd blijven ontwikkelen op zowel technisch als persoonlijk vlak

"Bij ons draait alles om kennisdeling, innovatie en gave techniek. De ontwikkelingen binnen het IT-landschap gaan razendsnel. We ontwikkelen onze technische kwaliteiten continu. Maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke vaardigheden." Daphne Jaspars, People Manager, vertelt hoe we bij Inergy altijd bezig zijn met het doorontwikkelen van zowel onze hard als soft skills.

Lees verder

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

5 manieren waarop het LIAS ISMS is beveiligd

LIAS ISMS is een tool die ondersteunt bij de uitvoering, het bijhouden en rapporteren van processen die te maken hebben met informatieveiligheid en privacy.

Lees verder