Snel naar content

Datagedreven werken

Slechts 20% van de managers beoordeelt zijn bedrijf als datavolwassen. Door datagedreven te werken neem je snellere én betere beslissingen. Ontdek met ons assessment hoe datavolwassen jouw bedrijf is en hoe je dit naar een hoger niveau tilt.

Lees meer

Een datagedreven aanpak in een datavolwassen organisatie

Uit onderzoek van Harvard Business Review in 2019 blijkt dat 91% van de ondervraagde managers een data analytics-strategie als essentieel beschouwt. Slechts 20% geeft echter aan dat hun organisatie al voldoende datavolwassen is.

Steeds meer organisaties willen datagedreven werken. Maar wat is dat precies? Datagedreven werken houdt in dat je als bedrijf stuurt op basis van data. Omdat de beslissingen gebaseerd zijn op feitelijke data, zijn ze ook beter. Bovendien neem je deze beslissingen sneller. Dankzij onze Assessment Datavolwassenheid ontdek je hoe datavolwassen jouw organisatie is en hoe je dit naar een nog hoger plan tilt.

Sander en Bianca op trappen op kantoor

Remo op kantoor aan het bellen

Waarom datagedreven werken?

Door datagedreven te werken neem je op data gebaseerde beslissingen en stuur je proactief bij. Zo voorkom je dat je beslissingen neemt op basis van onderbuikgevoel. In een datagedreven organisatie bestaat slechts één versie van de waarheid waardoor iedereen in de organisatie over dezelfde informatie beschikt.

Dankzij een goede datagedreven werkwijze ben je in staat om toekomstige ontwikkelingen te voorspellen. Je stuurt namelijk niet alleen bij naar aanleiding van gebeurtenissen in het verleden (reactief), maar je gebruikt de beschikbare data om toekomstige ontwikkelingen te voorspellen en optimaal op deze ontwikkelingen in te spelen (proactief).

Vertel me hoe ik zorg voor een datagedreven organisatie.
profielfoto peter ledeboer
citaat icoon

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner.”

Martijn Willems –
Director Control & Analytics bij Rituals
logo rituals

Essentiële onderdelen voor een datagedreven organisatie

Datamanagement

Datamanagement

Houd je data compleet, up-to-date, gestructureerd en betrouwbaar. Hierdoor is alle data altijd beschikbaar voor de tools die deze data gebruiken.

Lees meer

Advanced analytics

Advanced analytics

Analyseer je beschikbare data en verkrijg nieuwe inzichten, maak slimme voorspelmodellen en neem op data gebaseerde beslissingen.

Lees meer

Dashboarding

Dashboarding

Visualiseer data in een dashboard of rapportage en maak informatie toegankelijk, eenvoudiger te begrijpen en gemakkelijker te interpreteren.

Lees meer

Lina Nsoni-Zau en Carlijn van Schaik in overleg

Hoe datavolwassen is je organisatie?

Om een goede datavolwassen organisatie te zijn, is het belangrijk om de vijf aspecten van datavolwassenheid te optimaliseren. Het Capability Maturity Model (CMM) berekent op basis van vijf aspecten hoe datavolwassen jouw organisatie is. Deze vijf aspecten zijn:

  • Performance
  • People
  • Process
  • Technology
  • Data

Wij hebben een assessment ontwikkeld waarmee we voor jouw organisatie tot in detail berekenen hoe datavolwassen jouw organisatie is. Je ontdekt ook op welke van deze vijf aspecten je nog kunt verbeteren om datagedreven werken naar een nog hoger niveau te tillen.

Vertel me meer over het datavolwassenheids assessment.

Referentie Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. Samen zijn we aan dit grote avontuur begonnen. We hebben al prachtige resultaten bereikt.”

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust dataplatform met Power BI gebouwd.

Martijn Willems, Director Control & Analytics bij Rituals:
Met het Power BI-platform lukt het ons om continu te sturen, zelfs op winkelniveau. In Power BI dashboards kunnen wij alle transacties aflezen. Dit betekent dat wij nagenoeg realtime informatie hebben over hoe het ervoor staat met de omzet. Niet alleen van al onze winkels samen, maar ook per regio of zelfs per winkel.

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Richard neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland