Snel naar content
Intergamma

Klant sinds 2005

Intergamma

Intergamma is de organisatie achter de succesvolle doe-het-zelf-formules Gamma en Karwei. Intergamma klopte bij Inergy aan om de informatievoorziening in de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Met een datawarehouse nam Intergamma afscheid van de informatiesilo’s.

Meer weten

Stapsgewijs naar meer inzicht

Intergamma is de organisatie achter de succesvolle doe-het-zelf-formules Gamma en Karwei. Met ruim 400 bouwmarkten zijn ze een van de meest succesvolle doe-het-zelfketens in Nederland en België. Intergamma klopte bij Inergy aan om de informatievoorziening in de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Informatie was verspreid over veel verschillende systemen. Dat maakte het erg lastig om uniform te rapporteren.

Met een datawarehouse nam Intergamma afscheid van de informatiesilo’s. Stap voor stap wordt de data van individuele bouwmarkten en afdelingen ontsloten en geïntegreerd. Daardoor krijgt Intergamma steeds meer inzicht in actuele en betrouwbare informatie, op basis waarvan ze beter beslissingen kan nemen. Omdat data duidelijk gedefinieerd is, werkt iedereen in de organisatie op een eenduidige manier. Het platform werkt bovendien als een datahub, die de juiste informatie levert aan andere applicaties van Intergamma. Bijvoorbeeld voor workforceplanning, het indelen van schappen en afdracht naar franchisenemers.

Performance waarborgen

In eerste instantie draaide het datawarehouse op de IT-infrastructuur van Intergamma. Door de toenemende hoeveelheid data had de organisatie behoefte om de responssnelheid van rapportages te verbeteren. Daarom deed Intergamma een beroep op de dienstverlening van Inergy en draait de oplossing nu in een private cloudomgeving. Daarmee heeft Intergamma niet alleen haar performanceproblemen opgelost, maar hebben ze ook geen omkijken meer naar het onderhoud en beheer van het systeem. Zo kan Intergamma zich richten op het analyseren en gebruiken van de data. Inergy zorgt ervoor dat actuele en betrouwbare informatie altijd en overal beschikbaar is.

Meegroeien met de organisatie

Het datawarehouse blijft zich ontwikkelen. Want iedere vraag leidt tot nieuwe inzichten. En ieder nieuw inzicht leidt tot nieuwe vragen. Die uitdaging gaan Intergamma en Inergy samen aan. Bijvoorbeeld door ook relevante externe data toe te voegen, zoals marktgegevens van het GfK om te vergelijken hoe Intergamma het doet ten opzichte van de concurrentie. Zo blijft het datawarehouse van Intergamma meegroeien met de vraag van de organisatie.


  • Ervaren data analytics specialisten
  • Microsoft Gold & Snowflake Premier partner
  • ISO 27001 & ISAE 3402 gecertificeerd