Snel naar content
typische nederlandse huizen aan het water

LIAS InControl: alle modules met elkaar verbonden

Het LIAS portfolio breidt steeds verder uit. De basis van alle modules is het LIAS Dataplatform. Dit ontsluit financiële data en is speciaal ingericht voor lokale overheden. Het dataplatform combineert de twintig jaar ervaring die Inergy heeft op het gebied van dataplatformen bouwen in het financiële domein. Rene van Veen, CCO bij Inergy, licht de verschillende onderdelen toe.

Met het bouwen, beheren en doorontwikkelen van dataplatformen heeft Inergy ruim twintig jaar ervaring. Sinds Inergy in 2018 is samengegaan met LIAS richt het zich ook op de lokale overheid. Met de overnames van Frontin (2020), Gemstone (2020), SafeHarbour (2021) en het ISMS van SEP (2021) zijn er in rap tempo veel nieuwe producten bijgekomen. “De producten die onlangs aan het portfolio zijn toegevoegd, zijn een prachtige aanvulling op de reeds bestaande modules. Zo langzamerhand raakt de cirkel rond”, aldus Rene.

Alles in verbinding

“Met de uitbreiding van het portfolio hebben we gekeken hoe we het beste aansluiten bij de behoeften van de lokale overheid. Gemeenten houden zich steeds meer bezig met datagedreven werken. Wij passen onze ervaringen rondom het sturen met data toe op onze LIAS producten”, legt Rene uit.

“Vanuit die gedachte hebben we het LIAS Dataplatform ontwikkeld. Het is de basis van alle modules. Op deze manier staat alles met elkaar in verbinding. Er is maar één versie van de waarheid.”

“Als gemeente wil je weten hoeveel geld er binnenkomt. Ook wil je kunnen uitleggen waarom bijvoorbeeld bepaalde maatregelen nodig zijn. Met LIAS PAUW en LIAS BUIG krijg je inzicht in de verdeling van verschillende geldstromen van het Rijk. Maar hoe ga je dat geld vervolgens toekennen aan bepaalde domeinen? Dat kan je bepalen aan de hand van de modules Document Management, Finance en MIP Activa”, vertelt Rene.

De modules stellen jou als gemeente in staat om ervoor te zorgen dat de begroting op orde is. De begroting kan je maken met LIAS Publisher. Rene: “Dikke boekwerken zijn verleden tijd. Met LIAS Publisher richt je je website zo in dat alle informatie eenvoudig te raadplegen is. Het maken van de begroting gaat ook een stuk eenvoudiger.”

Fiscale beheersing

“Indien je inzichtelijk hebt hoeveel geld er binnenkomt en hoe je het vervolgens gaat uitgeven, kom je op het volgende vlak: fiscale beheersing. Als gemeente moet je richting de Belastingdienst kunnen aantonen dat je fiscaal in control bent. Daar ondersteunen de modules van LIAS Horizontaal Toezicht je bij.”

Privacy

Informatieveiligheid en privacy staan bij steeds meer gemeenten hoog op de agenda. Volgens Rene is dat een uiterst goede ontwikkeling. “Je bent als gemeente wettelijk verplicht om te voldoen aan de richtlijnen die gelden voor informatieveiligheid en privacy. Met LIAS ISMS beschik je over alle procedures die je nodigt hebt om je informatiebeveiliging en privacy als gemeente op orde te hebben. Daarnaast kan je daarmee ook aantonen dat je de procedures daadwerkelijk volgt en voldoet aan de wettelijke richtlijnen.”

Realtime inzicht met dashboards

Tot slot kan je met LIAS Analytics alle data continu monitoren. “Raadsleden en andere medewerkers van de interne organisatie willen up-to-date informatie hebben. Door middel van dashboards kan je die aflezen”, zegt Rene. “Of het nu gaat om GRC-tooling, de begroting of fiscaal in control zijn: alles staat erin.”
Heb je vragen over het LIAS portfolio en wat onze producten voor jouw organisatie kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Blijf op de hoogte

De auteur

Inergy
Inergy

Wij eten, drinken en ademen data – en wat je ermee kan doen. Dat delen we graag met jou. Meer weten over Inergy? Neem contact met ons op via 0348 45 76 66 of info@inergy.nl.

Meer berichten

Alle berichten

Dé valkuilen en tips voor de gemeentelijke ENSIA-audit

Dé valkuilen en tips voor de gemeentelijke ENSIA-audit

Een audit goed voorbereiden? Logisch dat je daar vragen over hebt. Zoals wij kijken naar de ENSIA-audit is het vooral...

Lees verder

Een dag uit het leven van Arjan van Honk, senior BI Developer bij Inergy

Een dag uit het leven van Arjan van Honk, senior BI Developer bij Inergy

Bij Inergy werken ruim 160 collega’s. Hoe zien hun werkdagen eruit? Deze keer geeft Arjan van Honk, Senior BI Developer/Consultant bij Inergy, een kijkje in zijn werkdag. Een BI-developer is iemand die verantwoordelijk is voor het bouwen en onderhouden van data-oplossingen van onze klanten. Lees over zijn dynamische werkdag in Barcelona in deze blog!

Lees verder

Onze kijk op informatiebeveiliging in 2023

Onze kijk op informatiebeveiliging in 2023

Onze auditors doen honderden audits per jaar. Het valt op ons dat een aantal vragen vaak gesteld worden. Of het nu gaat een ENSIA, WPG, SUWI, VIPP of DIGID Audit. Een aantal zaken zetten we graag voor je op een rijtje omdat jij dit ook wil weten.

Lees verder