Snel naar content
Dynamic Pricing in de retail

Data Analytics in retail

Berend Wijte en Melvin Agten gaven het webinar Data Analytics in retail. Dit webinar is nu on-demand beschikbaar zodat je dit kunt terugkijken wanneer dit het best uitkomt. Na dit webinar ben je helemaal op de hoogte van de verschillende soorten analytics, hoe je die inzet binnen je organisatie en heb je inzicht in relevante toepassingen voor retailers.

Waar gaat het webinar over?

Digitalisering en marktbewegingen brengen voor retailers zowel kansen als uitdagingen met zich mee. Denk aan fluctuaties in aanbod, prijzen, concurrentie en omni-channel prestaties. Het wordt steeds complexer om de juiste beslissingen te nemen die leiden tot het behalen van organisatie doelstellingen. Het toepassen van analytics op alle interne en externe beschikbare data faciliteren in het nemen van effectieve beslissingen.

Tijdens dit webinar geven Berend Wijte en Melvin Agten inzicht in:

  • Welke soorten analytics er zijn
  • Wat er voor nodig is om data en analytics effectief in te zetten in je retailorganisatie
  • Relevante analytics use cases voor retailers
  • Welke nieuwe inzichten je kunt halen uit je beschikbare retaildata.

Zo ontdek je hoe je je assortiment optimaliseert met behulp van data, hoe je inzicht verkrijgt in de potentiƫle omzetgroei van huidige locaties, wat de omzetpotentie is van nieuwe locaties en hoe dashboards en rapportages je van relevante inzichten voorzien om datagedreven beslissingen te nemen.

De hosts

Berend Wijte
Berend Wijte

Data Scientist

Berend Wijte helpt organisaties om het maximale uit hun data te halen. Met zijn opleiding als econometrist is hij in staat om algoritmes toe te passen op uw data en om kansen te ontdekken. Verder is Berend betrokken bij alle aspecten van de dataketen: van het dataplatform tot en met de rapporten die getoond worden. Door dit overzicht is Berend zich ervan bewust wat er allemaal nodig is om Analytics succesvol te maken in uw organisatie.

Melvin Agten
Melvin Agten

Business Consultant Data Science

In de rol van Data Scientist en Consultant is Melvin Agten in staat data gedreven oplossingen te ontwikkelen en implementeren bij eindgebruikers. Dit doet hij door het combineren van hands-on data science, business kennis en effectief communiceren. Melvin heeft een wis- en natuurkundige achtergrond en ruime ervaring in diverse branches.

Meer webinars

Alle webinars

Een modern AVG-proof dataplatform met Snowflake

Een modern AVG-proof dataplatform met Snowflake

Frans en Michiel nemen je mee in de wensen en eisen die bedrijven stellen aan een modern AVG-proof dataplatform. Aan...

Lees verder

Starten met een dashboard

Starten met een dashboard

Ontdek hoe een professioneel en actiegericht dashboard in elkaar zit. Tijdens dit webinar leggen Melvin Agten en Berend Wijte uit...

Lees verder

Data Governance

Data Governance

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op data governance voor bedrijven. Aan de hand van de kennisgebieden zoals die...

Lees verder