Snel naar content

Prestatiemonitor

Krijg snel en eenvoudig inzicht in hoe de P&C cyclus verloopt. Met de handige overzichten in dit dashboard weet jij als lid van de gemeenteraad of college van B&W welke gerichte vragen je moet stellen tijdens de raadsvergadering.

Lees meer

Dashboard Prestatiemonitor

Met de Prestatiemonitor volg je op een eenvoudige manier doelen en prestaties van de Planning en Controlcyclus in één overzichtelijk dashboard. Je hoeft niet meer in allerlei systemen te kijken of documenten te lezen om te zien hoe de P&C cyclus verloopt.

Dankzij de Prestatiemonitor heb je eenvoudig inzicht in de P&C cyclus en stel jij gerichte vragen aan de organisatie. Dit maakt de Prestatiemonitor het ideale instrument om tussentijds al het gesprek aan te gaan.

Daan de Schepper in gesprek met Berend Wijte op kantoor
Remo Schimmel op kantoor van Inergy aan het bellen

Inzicht in de prestaties van P&C momenten

Met de Prestatiemonitor heb je snel en eenvoudig inzicht in hoe de verschillende P&C momenten er voor staan. Dankzij de handige overzichten weet jij als lid van de gemeenteraad of college van B&W welke gerichte vragen je moet stellen. 

De Planning en Controlcyclus bestaat uit vaste deadlines / P&C momenten zoals de begroting, tussenrapportage en jaarrekening. De organisatie rapporteert aan de gemeenteraad over doelstellingen en prestaties. Ook moet hierover verantwoording worden afgelegd tijdens de raadsvergadering.

Dankzij de Prestatiemonitor heb je als lid van het college van B&W of de gemeenteraad sneller inzicht in de prestaties en de doelstellingen. Zo zie je in één overzicht welke prestaties wel en niet goed lopen. Hierdoor stel je als college van B&W en gemeenteraad gerichte vragen aan de organisatie.

De Prestatiemonitor uitgelegd

De Prestatiemonitor is een PowerBI dashboard met drie tabbladen. Dankzij deze drie tabbladen heeft iedereen inzicht in de prestaties en voortgang rondom prestaties.

  • Overzicht prestaties en financiën:
    Dit overzicht laat per programma zien hoe je er financiëel voor staat. Je ziet in één overzicht de vastgestelde begroting en de actuele begroting ten opzichte van de realisatie. Daarnaast zie je per programma de totale status van de prestaties.
  • Status doelstellingen/prestaties:
    Op dit tabblad zie je eenvoudig welke prestaties positief of negatief zijn bijgesteld. Hierdoor ga je beter het gesprek aan over wat goed en minder goed gaat.
  • Voortgang doelen:
    Op dit tabblad zie je in één oogopslag de statussen van alle meetmomenten van de huidige P&C momenten.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Joost Wenderich (joost.wenderich@inergy.nl) of vraag een gratis demo aan.

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.