Snel naar content

Digitale accountsverklaring

Tot op de dag van vandaag controleren accountants voor gemeenten een papieren versie van de jaarrekening om die vervolgens goed te keuren. Dit proces kost een hoop tijd en bovendien zit er veel dubbel werk in. Inergy brengt daar verandering in. De accountsverklaring is nu ook digitaal beschikbaar. Wel zo fijn.

Alle 342 gemeenten in Nederland maken gebruik van LIAS software en oplossingen. Onder andere:

Wat jij van ons kan verwachten

  1. Tijdsbesparing

Met de digitale accountantsverklaring heb je geen PDF of boekwerk meer nodig. De accountant controleert de jaarrekening en kan deze digitaal goedkeuren. Zo bespaart jouw gemeente een hoop tijd.

  1. Altijd betrouwbare gegevens

De digitale accountantsverklaring is 100% betrouwbaar. Wij zijn ISAE 3402 Type 2 gecertificeerd. Dat betekent dat wij kunnen aantonen dat wij onze werkwijze hebben vastgelegd en dat we het bewijs verzamelen binnen de processen van de software die beschreven zijn in onze werkwijze. De accountant van jouw organisatie kan dus volledig vertrouwen op de door ons gemaakte software. Dit houdt in dat de online jaarrekening digitaal gecontroleerd en goedgekeurd worden.

  1. Overal toegang

Met een online jaarrekening die is goedgekeurd door een accountant heeft de raad ook altijd en overal toegang tot de juiste gegevens. Papieren boekwerken zijn verleden tijd. Medewerkers van een gemeente blijft een hoop dubbel werk bespaard.

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.