Snel naar content

CISO as a Service

Met een toegenomen focus op cybersecurity is het van belang om een centrale regisseur met betrekking tot beveiliging van informatie in huis te hebben. Met CISO as a Service van Inergy is huur je eenvoudig en flexibel een CISO in.

Lees meer

Alle 342 gemeenten in Nederland maken gebruik van LIAS software en oplossingen. Onder andere:

CISO as a Service van Inergy

Zit je (tijdelijk) zonder CISO? Kies uit de volgende opties:

  • De CISO is op afroep beschikbaar voor een periode van weken of maanden. 
  • De CISO werkt minimaal één vaste dag in de week (eventueel op locatie) om de rol van CISO over of waar te nemen. 

De CISO as a Service mogelijkheid van Inergy houdt in dat je een eigen CISO krijgt die op vaste dagen ondersteuning biedt. Je beschikt dus over flexibele inzet op basis van een Service Level Agreement (SLA) waarbij je zelf het aantal dagen bepaalt. Je krijgt één aanspreekpunt. Deze CISO staat ook direct tot jouw beschikking staat bij calamiteiten.

De CISO’s van Inergy zijn ervaren informatiebeveiligers met relevante ervaring in het vakgebied op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Zij werken voor meerdere organisaties en hebben ruime ervaring met ISMS-systemen. Onze CISO’s hebben nauw contact met elkaar en wisselen relevante kennis met elkaar uit. Je haalt een ervaren CISO in huis voor het budget dat past bij jouw organisatie.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is niet meer weg te denken. Bedrijven en instellingen willen en moeten beschikken over voldoende kennis, capaciteit en structuur om cybersecurity uitdagingen aan te kunnen. Alleen een afgewogen inzet van informatiebeveiliging minimaliseert de risico’s, zonder een belemmering te zijn voor de bedrijfsvoering.

De CISO heeft een centrale rol in het beheren van alle processen op zowel technisch als organisatorisch vlak. Centrale aansturing door een deskundige, onafhankelijke en ervaren CISO die alle betrokkenen begrijpt, is de basis voor een gedegen aanpak. De CISO vervult ook binnen Nederlandse gemeenten een steeds belangrijkere rol. 

“Toen bleek dat wij zonder CISO zaten, hebben ze aangegeven dat ze die rol ad interim zouden kunnen invullen. Vervolgens hebben ze voorgesteld om Jeroen Koster hiervoor in te schakelen. Dat was een goede match met zowel de organisatie als de mensen.”

Sybrand Doevendans, CISO van de Gemeente Waadhoeke

CISO bij gemeenten

Zelf procedures samenstellen en actueel houden kost veel tijd en de nodige educatie. Het LIAS ISMS maakt jouw werk gemakkelijker. Met het integraal beheersysteem heb je als CISO, PO, FG of afdeling burgerzaken direct een beheerinstrument in handen.
Heb je al documenten en beleid ontwikkeld? Dan voeg je deze eenvoudig toe aan het LIAS ISMS. De tool helpt je om de verantwoordingscyclus efficiënt in te richten, te monitoren en te herhalen.

Waarom een CISO van Inergy?

Inergy heeft ervaren professionals die bij de lokale overheid en bij gemeenten al vele meters hebben gemaakt. Van ENSIA-coördinator, audits en de BIO tot informatiemanagement, op alle gebieden heeft Inergy ruime ervaring. 

Informatiebeveiliging kan je niet meer los zien van de IT en de organisatiestructuur. Door de ervaring van onze professionals is er een kortere ‘inleestijd’ waardoor je alles uit de inzet haalt. 

“We zijn echt blij met Klaas. Zijn expertise heeft ons enorm geholpen. Klaas zijn manier van communiceren is direct, maar eerlijk. Hij gaat door tot het kwartje is gevallen en iedereen het doel snapt.”

Marco Muizelaar, ICT Servicemanager van de Gemeente Dronten

Meer weten?

Wil je meer weten over CISO as a Service of heb je andere vragen over informatiebeveiliging en privacy? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bieden je een vrijblijvend gesprek met indien gewenst een advies op maat. 

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.