Snel naar content

LIAS Content

LIAS Content maakt jouw werk gemakkelijker, omdat content voor informatieveiligheid én privacy is vertaald in best-practises beleid, procedures en rapportages. Je hoeft er alleen maar op aan te sluiten.

 

Lees meer

Alle 342 gemeenten in Nederland maken gebruik van LIAS software en oplossingen. Onder andere:

Maak jouw werk gemakkelijk met LIAS Content

Nieuwe content wordt voor je geschreven. Updates van processen en procedures worden opgesteld aan de hand van best practices en wet- en regelgeving en automatisch toegevoegd en aangeboden. Door de eenvoud in beheer, is het makkelijk zelf bij te houden. Heb je zelf al procedures of beleid ontwikkeld? Dan kun je deze gewoon in LIAS Content zetten. 

LIAS Content wordt als een Software as a Service (SaaS) geleverd en is snel en gemakkelijk te implementeren en te schalen. Er zijn twee modules beschikbaar voor LIAS Content; een voor informatiebeveiliging en een voor Privacy. Beide modules kunnen los van elkaar worden afgenomen. 

Module Informatieveiligheid

Onder de privacy module is alles terug te vinden over de AVG. Van introductie, beleid en datalekken tot bewustwording en verwerkingen. Heb je een datalek en weet je niet meer hoe het proces verloopt? Je procedure staat al uitgeschreven. Wil je weten hoe je een Privacy Impact Analyse (PIA) moet uitvoeren? In LIAS Content vind je hierover de informatie, een proces, een checklist en stappenplan.

LIAS Content maakt jouw werk gemakkelijker, omdat wij content voor informatieveiligheid én privacy hebben vertaald in best-practises beleid, procedures en rapportages.

Als ‘content partner’ zorgen wij ervoor dat de content actueel blijft. Wij houden wet- en regelgeving voor je in de gaten en verwerken dit in de artikelen. Je ontvang hiervan een ‘wijzigingsvoorstel’ zodat je zelf kunt controleren of deze wijziging ook bij jou past. Wil je snel aan de slag met informatieveiligheid en privacy binnen jouw organisatie – of gemeente? Er zitten meer dan 1200 voorbeelden en best-practises in LIAS Content. Daar kun je direct mee aan de slag, zonder dat je het wiel opnieuw moet uitvinden. En met de uitgebreide zoekfunctionaliteit vind je snel het document of de procedure die je zoekt.

Taken en PDCA

Wil je dat een procedure ieder jaar gecontroleerd wordt op actualiteit. Met behulp van ‘taken’ kun je een PDCA opzetten binnen LIAS Content. Zo laat je een controle of rapportage jaarlijks terugkomen als taak.

Wanneer je taken aanmaakt rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld allemaal artikelen rondom de BRP of HRM, is het mogelijk om deze taken te bundelen in een werklijst. 

Wanneer je een fout in een artikel vindt, een artikel niet meer actueel is of je een verbetering in een artikel wilt doorvoeren, kan je dit aanpassen met een wijzigingsvoorstel. De ‘eigenaar’ van het artikel kan deze wijziging eenvoudig zien en doorvoeren. Zo blijf je als organisatie actueel.

Productondersteuning

Als gebruiker van LIAS Content ondersteunen we jou graag wanneer jij hier behoefte aan hebt. Samen kijken we wat je nodig hebt om de applicatie nog beter te benutten, zodat je nog efficiënter kunt werken. Heb je hulp nodig bij de implementatie, een training of handige tips en trucs. Maak dan gebruik van onze productondersteuning. Zo haal je het maximale uit LIAS Content! 

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.