Snel naar content

Trainingen LIAS Enterprise

Wij bieden via onze Academy verschillende op de praktijk afgestemde trainingen aan. De trainers, uitsluitend consultants met jarenlange ervaring, brengen je vaardigheden en kennis bij die je direct in de praktijk kan toepassen. De trainingen zijn er voor elk kennisniveau, ervaren of onervaren. Alle trainingen vinden op locatie plaats.

Introductieworkshop

Deze training verschaft een beeld van de verschillende modules. De nadruk ligt op de toepassing van LIAS binnen een P&C cyclus zodat je in staat bent vragen te beantwoorden die vanuit de organisatie komen. Een key-user of helpdeskmedewerker komt in contact met gebruikers uit verschillende disciplines die met LIAS werken. Ze moeten kunnen meedenken met de gebruiker en hoe de P&C cyclus binnen LIAS wordt gebruikt.

Vertel me meer over de Introductieworkshop

Training Basis Applicatiebeheer

Een applicatiebeheerder staat in contact met gebruikers uit verschillende disciplines die met LIAS werken. Een applicatiebeheerder moet kunnen meedenken met wensen van gebruikers en key users en is vaak belangrijk bij het integreren van LIAS in de P&C-cyclus.

De training verschaft een beeld van de verschillende onderdelen en besteedt aandacht aan het beheer ervan. De nadruk ligt het op dagelijks beheer van LIAS zodat je in staat bent vragen te beantwoorden die vanuit de organisatie komen en je in staat bent een goed beeld te vormen bij inrichtingsvraagstukken.

Vertel me meer over de Training Basis Applicatiebeheer

Training Documentmanagement

Deze training heeft tot doel om te leren hoe je P&C documenten opbouwt met behulp van LIAS Documentmanagement. Door middel van een concreet voorbeeld wordt samen met de betrokkenen een P&C document opgebouwd. Ontdek waar je op moet letten als je een P&C document maakt.

Een ander belangrijk aspect van de training is hoe je het schrijfproces integreert binnen je organisatie. Tijdens de training wordt het ideaaltypische schrijfproces doorlopen zodat je deze kan vertalen naar je eigen interne schrijfproces.

Vertel me meer over de Training Documentmanagement

Training Financieel Management

Binnen de P&C-cyclus gebruiken organisaties budgetten die lopende het jaar geïdentificeerd, gemonitord en verantwoord moeten worden. Om dit proces in goede banen te leiden, heeft LIAS de module Financieel Management. In deze module richt je het begrotingsproces in.

Tijdens deze training wordt besproken wat er allemaal mogelijk is en waar je op moet letten als je gaat begroten in LIAS Enterprise. Ontdek hoe je de begrotingsonderdelen uit de module Financieel Management inricht. Het ‘optimale’ begrotingsworkflowproces wordt door middel van een voorbeeld toegelicht. Ook wordt er besproken hoe je deze informatie gebruikt in je P&C-documenten.

Na de training beschik je over de kennis om in LIAS Enterprise de begrotingsonderdelen in te richten. Je bent in staat je eigen begrotingsproces te vertalen naar de inrichting van LIAS Enterprise. Je kan je nieuwe begrotingsproces beschrijven ter voorbereiding voor het gebruik van begroten in LIAS Enterprise.

Vertel me meer over de Training Financieel Management

Training Prestatiemanagement

Binnen de P&C cyclus gebruiken organisatie sdoelen, prestaties en KPI’s die gedurende het jaar geïdentificeerd, gemonitord en verantwoord moeten worden. Om de P&C-cyclus in goede banen te leiden, biedt LIAS Enterprise de module Prestatiemanagement die ingericht kan worden om dit proces te volgen.

Tijdens deze training leer je hoe je deze doelenboom in LIAS Enterprise inricht en hoe je deze informatie gebruikt in je P&C-documenten. Na de training beschik je over de benodigde kennis om in LIAS Enterprise een doelenboom in te richten, de taken in de organisatie uit te zetten en de hieruit vergaarde informatie te gebruiken in je P&C-documenten. Ook leer je waar Prestatiemanagement nog meer voor te gebruiken is, zoals bijvoorbeeld voor verbonden partijen en BBV-indicatoren.

Vertel me meer over de Training Prestatiemanagement

Training Online Publicaties

Deze training helpt je om sneller en efficiënter P&C-publicaties te bouwen met behulp van LIAS Documentmanagement. Door middel van een concreet voorbeeld bouw je tijdens de training een document op volgens de richtlijnen van een online publicatie. Je leert waar je allemaal op moet letten om een duidelijke en mooie online publicatie te maken.

Ga je voor het eerst met behulp van LIAS Enterprise een online begroting of jaarverslag publiceren? Dan is deze training ook geschikt voor alle mensen die betrokken zijn bij het tot stand komen van deze online publicatie. Zo krijgt iedereen binnen de organisatie een idee wat er wel en niet standaard in de documenten kan worden opgenomen voor publicatie. Tijdens deze training leer je hoe je een document in LIAS Enterprise inricht inclusief basis financiële tabellen op basis van de eisen voor een goede online publicatie.

Na de training beschik je over de kennis om in LIAS Enterprise een document in te richten dat sneller en eenvoudiger online gepubliceerd kan worden. Je bent in staat om verkeerde opmaak online te herstellen. Je kan door middel van een wizard een dataset maken die je kan gebruiken voor online publicaties.

Vertel me meer over de Training Online Publicaties

Training Rapporten Bouwen

De presentatie van gegevens is essentieel voor de manier waarop een organisatie naar de gegevens kijkt en hoe deze geïnterpreteerd worden. Met LIAS Enterprise kunnen de meest uiteenlopende rapporten worden gemaakt. Deze training legt de nadruk op hoe de opmaak van een rapport kan worden gemaakt in LIAS Enterprise. Eerst wordt de basis van het ophalen van de gegevens behandeld. Met deze basis wordt vervolgens gewerkt naar een complex meerlaags rapport met variabele kleuren en gegevens.

Daarnaast wordt ingegaan op hoe in P&C-documenten een taartdiagram te presenteren.Tijdens deze training leer je een rapport te bouwen en deze te presenteren in uw P&C-documenten. Daarnaast wordt het maken van een grafiek behandeld waardoor je in staat bent een visueel aantrekkelijk grafiek te maken in je P&C-documenten.

Na de training beschik je over de benodigde kennis om de wensen van je organisatie te vertalen naar een opmaak die wordt gebruikt binnen je organisatie. Je leert de opbouw binnen een rapport begrijpen en kan dit herproduceren bij nieuw aan te maken rapporten.

Vertel me meer over de Training Rapporten Bouwen

Meer weten?

Onze LIAS specialist Joost vertelt je graag alles over de verschillende LIAS Enterprise trainingen.