Snel naar content

Assortiments
optimalisatie

Stel eenvoudig een aantrekkelijk assortiment samen zodat je afscheid kan nemen van minder populaire producten en gerichter inkoopt. Het resultaat: minder derving, hogere marges en een duurzamere wereld.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Kom tot je ideale assortiment

Met onze oplossing voor assortimentsoptimalisatie stel je eenvoudig een aantrekkelijk assortiment samen. De door Inergy ontwikkelde keuzehulp maakt inzichtelijk hoe artikelen presteren, zodat je afscheid kan nemen van minder populaire producten en gerichter inkoopt.

Het resultaat: minder derving, hogere marges en een duurzamere wereld.

Wat jij van ons kan verwachten

1. Minder derving

Wanneer je weet welke artikelen in jouw filiaal of zelfs in je hele formule veel worden verkocht, kan je beter inkopen. Hoe beter je inkoopt, hoe minder je hoeft weg te gooien of af te prijzen. Hoe werkt dat? De keuzehulp geeft ieder artikel een score die aangeeft hoe belangrijk het artikel is voor klanten. Die score is een optelsom van verschillende factoren, waaronder hoe vaak het artikel wordt gekocht en in welke shoppingtrip het meegaat, bijvoorbeeld de weekboodschappen. Op die manier zie jij in één oogopslag welke artikelen belangrijk zijn voor jouw filiaal en welke niet.

2. Betere marges

Sturen op artikelen met meer marge is eenvoudiger dankzij onze keuzehulp. Zo realiseer je meer omzet met minder artikelen. Stel, jouw winkel heeft verschillende budgetmerken frisdrank. In de keuzehulp zie je precies welk budgetmerk van welke soort frisdrank het beste presteert. De merken die ondermaats worden verkocht, kan jij met een gerust hart schrappen uit het assortiment.

3. Bijdragen aan een duurzamere wereld

Een assortiment dat goed is afgestemd op klantvoorkeuren en -gedrag draagt bij aan een hogere klanttevredenheid, maar ook aan een duurzamer bedrijf. Naast minder derving reduceer je het gebruik van plastic en de inzet van vrachtwagens om jouw winkel te bevoorraden.

Webinar

Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Bekijk webinar

Whitepaper

Assortimentsoptimalisatie

Retailers en leveranciers passen hun prijzen automatisch aan op basis van interne en externe data.

Download whitepaper

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Meer weten

Referentie Detailresult

Analytics zorgt voor revolutie in retail

Dankzij de data-oplossingen van Inergy kan Detailresult Groep reageren op trends en ontwikkelingen, uitspraken doen over specifieke klantgroepen én efficiënter werken. Inergy ontwikkelde voor Detailresult (supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt) verschillende tools, onder meer voor assortimentsoptimalisatie en locatiekeuze.

Bart Oprel, CFO Detailresult:
“Begin met een praktisch probleem en laat zien wat de resultaten zijn. Baken goed af wat je wel en niet wil doen. En kies een partner die bij je past.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Detailresult.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland