Snel naar content

Vraag voorspelling

Met behulp van vraagvoorspelling, of demand forecasting, maak je weloverwogen beslissingen over bijvoorbeeld prijs- en assortimentsoptimalisatie, personeelsplanning en inkoop.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Voorspel de vraag naar jouw producten en diensten

Met behulp van vraagvoorspelling optimaliseer je de voorraad waardoor je nooit teveel of te weinig voorraad hebt. Je past prijzen aan op basis van de verwachte vraag naar producten en diensten. Door te anticiperen op de vraag vereenvoudig je tevens de personeelsplanning en voorspel je verkoopaantallen en omzet in een bepaalde periode.

Wat jij van ons kan verwachten

 1. Verlaag je voorraadkosten
  Met behulp van geavanceerde technieken zoals (lineaire) regressie, machine learning en neurale netwerken voorspel je eenvoudig de vraag naar producten. Dit stelt je in staat om gerichter in te kopen, minder voorraad te houden en hierdoor voorraadkosten laag te houden.

 2. Optimaliseer je personeelsplanning
  Dankzij vraagvoorspelling weet je wat de drukste periode voor jouw organisatie is. Hierdoor weet je van tevoren hoeveel personeel je moet inplannen.

 3. Voorkom inkoopproblemen bij leveranciers
  Vraagvoorspelling stelt je in staat om vroegtijdig inzicht te krijgen in de vraag naar producten. Hierdoor kun je op tijd inkopen en voorkom je dat je leverancier is uitverkocht.

 4. Pas prijzen aan op basis van de verwachte vraag
  Met behulp van vraagvoorspelling pas je prijzen aan op basis van de verwachte vraag. Zo verhoog je prijzen in drukke tijden en verlaag je prijzen in rustige tijden.

Webinar

Hoe start je met Data Analytics

Leer hoe je een goede start maakt met Data Analytics, welke praktische toepassingen er zijn voor de data in jouw organisatie en hoe een dataplatform je helpt om je bedrijfsprestaties te verbeteren.

Bekijk webinar

Hoe wij te werk gaan

Onze werkwijze

Vanuit onze visie en principes hebben we onze werkwijze ontwikkeld. Ontdek meer over onze werkwijze en ons Proof of Concept. Samen maken we impact met jouw data.

Meer weten

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Meer weten

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Richard neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland