Snel naar content

Warmtevraag in Kaart

Voorspel de warmtevraag van huishoudens en gebouwen. Warmtevraag in Kaart biedt de informatie die je nodig hebt om het energienet in balans te houden en de transitie naar duurzame energie makkelijker te maken.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Voorspel de warmtevraag en krijg grip op jouw duurzame energieproductie

Onze oplossing Warmtevraag in Kaart biedt je de mogelijkheid om de warmtevraag van huishoudens en gebouwen beter te voorspellen, zodat je op die manier weet hoeveel duurzame energie je moet produceren en op voorraad moet hebben. Warmtevraag in Kaart biedt de informatie die je nodig hebt om het energienet in balans te houden en de transitie naar duurzame energie makkelijker te maken. Maak kennis met Warmtevraag-In-Kaart.

Wat jij van ons kan verwachten

1. Accurate voorspelling van warmtevraag

Warmtevraag in Kaart brengt alle belangrijke en relevante data samen, waaronder de historische warmtevraag, het type dag van het jaar (een doordeweekse dag of een feestdag), sociale gebeurtenissen (zoals vakanties) en historische en voorspelde weersgegevens. Data en algoritme samen zorgen voor een accurate voorspelling van de warmtevraag, 24 uur vooruit en in tijdseenheden van een uur.

2. Stap dichter bij de energietransitie

Warmtevraag in Kaart geeft je een goed inzicht in de warmtevraag en biedt je de mogelijkheid jouw energieproductie en –voorraad daar beter op af te stemmen. En dat zorgt er weer voor dat conventionele, milieuonvriendelijke energiecentrales minder vaak (of zelfs helemaal niet) hoeven bij te springen om aan de warmtevraag te voldoen. Het is een belangrijke stap in de transitie naar duurzame energie.

3. Output naar wens

De oplossing geeft in een overzichtelijk dashboard de warmtevraagvoorspellingen weer. Daarnaast biedt de toepassing de mogelijkheid om naar meerdere formaten te exporteren.

Referentie – Waterleiding Maatschappij Limburg

Data science en AI toegepast bij WML

WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) wilde graag meer inzicht krijgen in de aanleidingen en oorzaken van klantcontact. Om hiermee de impact van herhaalverkeer aan te tonen en dit in de toekomst, waar mogelijk, te voorkomen. Met hulp van Inergy is dit gelukt dankzij data science technieken.

Myrko Webers, hoofd afdeling klantenservice bij WML, en Melvin Agten, Data Scientist bij Inergy, vertellen over dit succesvolle project.

Meer over onze samenwerking met WML.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland