Snel naar content

Data governance

Met data governance voldoe je aan verplichte wet- en regelgeving. Een dataplatform is een uitstekende manier om data governance in je organisatie te verbeteren.

Ontdek meer

Wat is data governance?

Data governance is de controlerende tak van data management. Data management is de term voor diverse kennisgebieden zoals beschreven in de DAMA-DMBOK. Voorbeelden hiervan zijn datakwaliteit, data modellering en wet- en regelgeving. Daarbij omvat data management de technische activiteiten en datagovernance de bestuurlijke.

Wil jij met jouw organisatie altijd in control zijn met je data? Met een dataplatform zorg je ervoor dat je weet waar data vandaan komt, wie toegang heeft tot welke data en waarvoor het gebruikt wordt. Het helpt je om op een professionele manier aandacht te besteden aan alle onderdelen binnen data governance.

Webinar

Data Governance

Data architectuur, datamodeling en datakwaliteit zijn de belangrijkste kennisgebieden in dit webinar, maar ook de datawarehousing, AVG en metadata komen aan bod. Ook gaan we dieper in op BCBS-239.

Bekijk webinar

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Ontdek alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Whitepaper

BCBS-239

In deze whitepaper ontdek je alles over het ontstaan van de BCBS-239 richtlijn en ontdek je hoe financiële instellingen kunnen voldoen aan de BCBS-239 richtlijn door hun dataomgeving te optimaliseren.

Download whitepaper

BCBS-239

Voor financiële instellingen is de BCBS-239 een richtlijn waar ze sinds 2016 aan moeten voldoen. Om te voldoen aan deze richtlijn, is een data strategie en datagovernance nodig. Concreet houdt deze richtlijn in dat op ieder gewenst niveau en op ieder gewenst moment data van een bank beschikbaar moet zijn. Hieraan zijn hoge eisen verbonden. Neem je als klant dienstverlening bij ons af, dan helpen wij bij het ontwerpen en inrichten van garanderen wij je dat jij altijd voldoet aan de data strategie en datagovernance. Met het afnemen van een dataplatform voldoe je aan de benodigde technische eisen voor de BCBS-239 richtlijn.

Referentie Obvion Hypotheken

Inergy ondersteunt Obvion met data, analytics en BI

Hypotheekverstrekker Obvion heeft te maken met steeds complexere en veranderlijke wet- en regelgeving. Samen met Inergy werkt Obvion aan een vernieuwde oplossing voor Business Intelligence en datawarehousing.

Daniëlle Brouwer, CFO van Obvion: “Inergy zorgt ervoor dat we data goed kunnen opslaan en ontsluiten. We zijn eigenlijk volledig ontzorgd, zodat we ons kunnen focussen op onze core business: de financiële dienstverlening.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Obvion.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland