Snel naar content

Data governance

Met data governance voldoe je aan verplichte wet- en regelgeving. Een dataplatform is een uitstekende manier om data governance in je organisatie te verbeteren.

Lees meer

Wat is data governance?

Data governance is de overkoepelende term voor diverse kennisgebieden uit het wiel van DAMA-DMBOK. Voorbeelden hiervan zijn datakwaliteit, data modellering en wet- en regelgeving volgens de AVG. Deze zogeheten kennisgebieden behoren allemaal tot onderdelen van data governance. Een dataplatform draagt bij aan het optimaal onderhouden daarvan.

Wil jij met jouw organisatie altijd voldoen aan de meest actuele wet- en regelgeving? Met een dataplatform zorg je ervoor dat je weet waar data vandaan komt, wie toegang heeft tot welke data en waarvoor het gebruikt wordt. Het helpt je om op een professionele manier aandacht te besteden aan alle onderdelen binnen data governance.

Waarom is data governance belangrijk?

Indien je als organisatie niet alle onderdelen die vallen binnen data governance op orde hebt, loop je het risico dat je niet voldoet aan verplichte wet- en regelgeving. Zoals hier boven uitgelegd zorg je er met een dataplatform voor dat je alle onderdelen continu monitort. Zo is je data altijd veilig en accuraat.

Webinar

Data Governance

Data architectuur, datamodeling en datakwaliteit zijn de belangrijkste kennisgebieden in dit webinar, maar ook de datawarehousing, AVG en metadata komen aan bod. Ook gaan we dieper in op BCBS-239.

Bekijk webinar

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Lees alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Whitepaper

BCBS-239

In deze whitepaper lees je alles over het ontstaan van de BCBS-239 richtlijn en ontdek je hoe financiële instellingen kunnen voldoen aan de BCBS-239 richtlijn door hun dataomgeving te optimaliseren.

Download whitepaper

BCBS-239

Een apart onderdeel binnen Data Governance is de BCBS-239 richtlijn voor financiële instellingen. Sinds 2016 zijn alle financiële instellingen verplicht aan deze richtlijn te voldoen. Concreet houdt deze richtlijn in dat op ieder gewenst niveau en op ieder gewenst moment data van een bank beschikbaar moet zijn. Hieraan zijn hoge eisen verbonden. Neem je als klant een dataplatform bij ons af, dan garanderen wij je dat jij altijd voldoet aan de benodigde kwaliteiten en eisen voor de BCBS-239 richtlijn.

Referentie Obvion Hypotheken

Inergy ondersteunt Obvion met data, analytics en BI

Hypotheekverstrekker Obvion heeft te maken met steeds complexere en veranderlijke wet- en regelgeving. Samen met Inergy werkt Obvion aan een vernieuwde oplossing voor Business Intelligence en datawarehousing.

Daniëlle Brouwer, CFO van Obvion: “Inergy zorgt ervoor dat we data goed kunnen opslaan en ontsluiten. We zijn eigenlijk volledig ontzorgd, zodat we ons kunnen focussen op onze core business: de financiële dienstverlening.”

Lees meer over onze samenwerking met Obvion.

Over Inergy

Inergy helpt organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. Samen met ruim 150 collega’s zetten wij ons 24/7 in om impact te maken met jouw data. Wij bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en we zijn ISAE3402 en ISO 27001 gecertificeerd, waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Wil je meer weten? Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op.