Snel naar content

VIC Dashboard

De VIC is een verplicht onderdeel voor alle gemeentes. Het VIC Dashboard geeft jou direct inzicht in de processen en hoe de bevinden/aanbevelingen zijn opgevolgd.

Lees meer

Verbijzonderde Interne Controle

De Verbijzonderde Interne Controle (VIC) is een verplicht onderdeel voor alle gemeentes. In de VIC worden alle processen van de gemeente geïdentificeerd en genoteerd. Vervolgens wil je hier controle op hebben: hoe staan we ervoor wat betreft onze interne facturatie, personeelsbeleid etc.?

De accountant controleert op de VIC en doet hier bevindingen en aanbevelingen op die je geacht wordt op te volgen.

Daan de Schepper in gesprek met Berend Wijte op kantoor
Remo Schimmel op kantoor van Inergy aan het bellen

Inzicht in de VIC

Het VIC dashboard geeft jou als concerncontroller, raadslid, procesverantwoordelijke of afdelingsmanager inzicht in het interne proces.

Een wetswijziging schrijft voor dat de gemeenteraad hier ook van op de hoogte moet zijn.

Dankzij het VIC dashboard loop je het overzicht met bevindingen en aanbevelingen eenvoudig door. Het is een ideaal dashboard voor het bestuur en management en voor afdelingen die direct of indirect te maken hebben met de interne controle.

Het VIC dashboard uitgelegd

Het VIC dashboard is een PowerBI dashboard met drie tabbladen. Dankzij deze drie tabbladen heeft iedereen inzicht in de processen binnen je organisatie.

  • Status:
    In dit tabblad vind je een overzicht van alle processen met daarbij een status op financiële controle, kwaliteit en rechtmatigheid.
  • Omvang:
    In dit tabblad is visueel weergegeven wat de financiële impact is van een proces.
  • Bevinding/aanbeveling:
    In dit tabblad vind je een overzicht van alle bevindingen en aanbevelingen inclusief de bijbehorende status.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Joost Wenderich (joost.wenderich@inergy.nl) of vraag een gratis demo aan.

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.