Snel naar content

Klant sinds 2019

Gemeente Boxtel

Gemeente Boxtel had als wens haar visie samen te brengen in een helder – online – platform. Samen met Inergy is dat gelukt.

Lees verder

De visie van gemeente Boxtel vastgelegd in een online platform

Gemeente Boxtel had als wens haar visie samen te brengen in een helder – online – platform. Samen met Inergy is dat gelukt: in een kerntakendiscussie zijn alle belangrijke speerpunten voor de komende jaren vastgelegd. Klaartje Vingerhoets van de gemeente Boxtel en Rainer Bouts, LIAS Consultant bij Inergy, vertellen over het verloop van dit intensieve project.

“Tijdens een begrotingsvergadering in oktober 2019 besloot de gemeenteraad dat er een kerntakendiscussie moest komen”, begint Klaartje. Ze was Teammanager financiën en administratie en stapte over naar de rol van Projectleider. “Boxtel stond er op dat moment financieel slecht voor. We wilden terug naar de kern. Waar staan we nou echt voor als gemeente?” Klaartje wilde dit project met beide handen aanpakken en verruilde haar managementfunctie voor de rol van Projectleider.

“De samenwerking was geweldig. We moesten het echt met elkaar uitzoeken en al het contact was digitaal. Dat ging fantastisch.”

Klaartje Vingerhoets- Projectleider bij gemeente Boxtel

Bouwstenen

“Gemeente Almelo heeft in 2013 al een mooi ontwerp gemaakt en ons plan was dat na te maken, maar natuurlijk wel door onze eigen draai eraan te geven”, legt Klaartje uit. “Uiteraard ook niet zonder de hulp van Inergy, want in onze LIAS modules staan namelijk alle cijfers. We hebben onze vraag helemaal in beeld gebracht met LIAS Prestatiemanagement.

“Voor zowel gemeente Boxtel als voor ons was het een ander project dan we tot nu toe gewend waren”, vertelt Rainer. “Dat vereiste van beide kanten veel flexibiliteit. Je begint met niks en werkt samen toe naar iets groots. We hebben een website ontwikkeld waarin de kerntakendiscussie wordt belicht in de vorm van bouwstenen. Het maken van die bouwstenen en die vullen met de juiste informatie vanuit LIAS was onze opdracht.”

Naast de website is er ook een PDF gemaakt van de kerntakendiscussie. “Voor de raad is een PDF makkelijker leesbaar”, licht Klaartje toe. “Een website lees je niet van voor naar achter, maar gebruik je vooral als je specifieke informatie wil opzoeken.” “De PDF is opgemaakt door Studio Campo, een ontwerpbureau in Woerden”, vult Rainer aan.

Voor iedereen toegankelijk

De kerntakendiscussie is in de eerste plaats bedoeld voor de gemeenteraad. “De informatie die in de bouwstenen staat zijn de discussiepunten voor de gemeenteraad”, aldus Klaartje. “De website is ook beschikbaar voor inwoners. Maar hoewel we geprobeerd hebben het zo eenvoudig mogelijk te houden, blijkt het vaak toch complex.”

In januari 2021 is het project afgerond en ging de website live. Beiden zijn ervan overtuigd dat de fijne samenwerking heeft gezorgd voor een goede afronding van het project. Klaartje: “De samenwerking was geweldig. We moesten het echt met elkaar uitzoeken en al het contact was digitaal. Dat ging fantastisch.”

Zien is geloven. Vraag een gratis demo aan.

In een gesprek en demonstratie wordt alles zoveel duidelijker.