Data Science

Met de exponentiële groei van gegenereerde data en rekenkracht, nemen de mogelijkheden om data slim en efficiënt toe te passen in de ondersteuning van besluitvorming hard toe. Zo is een Machine Learning algoritme in staat patronen te herkennen in gigantische hoeveelheden en diverse soorten data om nauwkeurige voorspellingen te doen. Deze inzichten stellen je in staat te anticiperen op wat er in de toekomst gaat gebeuren, meer inzicht te krijgen in klantgedrag en klantsegmenten, producten en diensten te personaliseren en zo jezelf te onderscheiden van concurrentie en groei te faciliteren. Onze data scientists vertalen business vragen naar een data science oplossing door technieken van Artificial Intelligence en Machine Learning effectief toe te passen.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Hoe onze data scientists te werk gaan

  • Gestructureerde aanpak volgens bewezen methodologie
  • Artificial Intelligence technieken inzetten als middel
  • Data en technologie agnostisch

Wat jij van ons kan verwachten

01. Gestructureerde aanpak volgens bewezen methodologie

Om succesvol te zijn met data science oplossingen, passen wij onze eigen methodologie toe. Hierin faciliteren we het gehele analytics proces. We starten met het identificeren van één of meerdere use cases en het bijbehorende einddoel. Met een concrete probleemstelling verzamelen en prepareren we waardevolle databronnen en selecteren we het model dat het beste aansluit op de use case en klantbehoefte. Denk hierbij aan de afweging tussen betrouwbaarheid en uitlegbaarheid van een model. Na het bewijzen van de toegevoegde waarde, zijn we in staat de oplossing te operationaliseren in de bestaande IT-architectuur waar mogelijk. Zo maken we duidelijk onderscheid in de experiment fase en productiefase.

02. Artificial Intelligence technieken inzetten als middel

Artificial Intelligence (AI) stelt ons in staat cognitieve vaardigheden te repliceren in intelligente machines om zo menselijke en complexere taken uit te voeren. Denk aan het herkennen van spraak, tekst, beelden en patronen, zoals wij doen met ons menselijk brein. Computers verdragen veel meer data en dimensies, waardoor we AI-toepassingen op grote schaal kunnen uitvoeren. Gefaciliteerd door de beschikbare rekenkracht en opslagvolumes op moderne dataplatforms. AI is daarin nooit een doel op zich, het is een middel om besluitvorming te faciliteren en bedrijfsdoelstellingen effectief te verbeteren.

03. Data en technologie agnostisch

Onze data scientists maken gebruik van alle soorten (on)gestructureerde data, zoals historische transacties, teksten, beelden en geografie. Hierbij onderzoeken we altijd de mogelijkheden om interne databronnen te verrijken met externe data. De experiment fase voeren we uit in de daarvoor beschikbare sandbox omgeving in de meest toegepaste programmeertalen. Daarmee zijn onze data scientists onafhankelijk van soorten data en technologie en flexibel inzetbaar.

Webinar
Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Whitepaper
We apply AI for you

In deze whitepaper geven we je uitleg over Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Data Science.

Boek direct
Gratis dataconsult

Tijdens dit consult heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen aan onze experts op gebied van Data Analytics.

Toepassingen van Data Science en Artificial Intelligence

Spraak-, gezichts- en tekstherkenning
Herken spraak, gezichten, tekst, beelden en patronen dankzij Artificial Intelligence.

Verhoog de beveiliging van je bedrijf met gezichtsherkenning, help personeel klantsituaties in te schatten met beeldherkenning en vergroot up- en crosssell in je webshop dankzij patroonherkenning.

Data mining
Ontdek verborgen en complexe verbanden in bestaande data

Vind complexe verbanden en patronen in jouw data dankzij machine learning algoritmes. Achterhaal de (verborgen) wensen van klanten, vereenvoudig bestaande processen, vergroot je marktaandeel en verhoog de winstgevendheid van je organisatie.

Chatbots en Q&A
Verhoog je klanttevredenheid

Zet Artificial Intelligence in om zelflerende chatbots te trainen om zelf vragen te beantwoorden. Ontlast hiermee je klantenservice-afdeling, verkort wachttijden en verhoog de klanttevredenheid.

Predictive analytics
Voorspel de toekomst

Voorspel op basis van bestaande data wat er in de toekomst zal gebeuren. Optimaliseer bijvoorbeeld je voorraadbeheersing, voorkom onnodige opslagkosten, voldoe altijd aan de vraag en blijf een betrouwbare leverancier en partner.

Prescriptive analytics
Beïnvloed de toekomst

Voorspel niet alleen de toekomst, maar beïnvloed deze om jouw doel te bereiken. Prescriptive analytics voorziet je van meerdere mogelijke manieren om het door jou gewenste doel te bereiken en toont tevens de meest waarschijnlijke resultaten van deze acties. Zo kies je op basis van data the best way forward.

Vertrouw op Inergy
De Data Scientists van Inergy

Data Science en Artificial Intelligence oplossingen worden gebouwd door ervaren Data Scientists bij Inergy met jarenlange ervaring. Vertrouw net als veel grote bedrijven op Inergy om alle waarde uit jouw data te halen.

Peter Boumans

Wil jij data science inzetten voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Peter Boumans via peter.boumans@inergy.nl