Data Science en Artificial Intelligence

Met de exponentiële groei van gegenereerde data en rekenkracht, nemen de mogelijkheden om data slim en efficiënt toe te passen in de ondersteuning van besluitvorming hard toe. Zo is een Machine Learning algoritme in staat patronen te herkennen in gigantische hoeveelheden en diverse soorten data om nauwkeurige voorspellingen te doen. Deze inzichten stellen je in staat te anticiperen op wat er in de toekomst gaat gebeuren, meer inzicht te krijgen in klantgedrag en klantsegmenten, producten en diensten te personaliseren en zo jezelf te onderscheiden van concurrentie en groei te faciliteren. Onze data scientists vertalen business vragen naar een data science oplossing door technieken van Artificial Intelligence en Machine Learning effectief toe te passen.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Hoe onze data scientists te werk gaan

  • Gestructureerde aanpak volgens bewezen methodologie
  • Artificial Intelligence technieken inzetten als middel
  • Data en technologie agnostisch

Wat jij van ons kan verwachten

01. Gestructureerde aanpak volgens bewezen methodologie

Om succesvol te zijn met data science oplossingen, passen wij onze eigen methodologie toe. Hierin faciliteren we het gehele analytics proces. We starten met het identificeren van één of meerdere use cases en het bijbehorende einddoel. Met een concrete probleemstelling verzamelen en prepareren we waardevolle databronnen en selecteren we het model dat het beste aansluit op de use case en klantbehoefte. Denk hierbij aan de afweging tussen betrouwbaarheid en uitlegbaarheid van een model. Na het bewijzen van de toegevoegde waarde, zijn we in staat de oplossing te operationaliseren in de bestaande IT-architectuur waar mogelijk. Zo maken we duidelijk onderscheid in de experiment fase en productiefase.

02. Artificial Intelligence technieken inzetten als middel

Artificial Intelligence (AI) stelt ons in staat cognitieve vaardigheden te repliceren in intelligente machines om zo menselijke en complexere taken uit te voeren. Denk aan het herkennen van spraak, tekst, beelden en patronen, zoals wij doen met ons menselijk brein. Computers verdragen veel meer data en dimensies, waardoor we AI-toepassingen op grote schaal kunnen uitvoeren. Gefaciliteerd door de beschikbare rekenkracht en opslagvolumes op moderne dataplatforms. AI is daarin nooit een doel op zich, het is een middel om besluitvorming te faciliteren en bedrijfsdoelstellingen effectief te verbeteren.

Lees meer: Download de whitepaper “Artificial Intelligence uitgelegd”

03. Data en technologie agnostisch

Onze data scientists maken gebruik van alle soorten (on)gestructureerde data, zoals historische transacties, teksten, beelden en geografie. Hierbij onderzoeken we altijd de mogelijkheden om interne databronnen te verrijken met externe data. De experiment fase voeren we uit in de daarvoor beschikbare sandbox omgeving in de meest toegepaste programmeertalen. Daarmee zijn onze data scientists onafhankelijk van soorten data en technologie en flexibel inzetbaar.

Data Science Kickstart

Krijg snel inzicht in de potentie van Data Science oplossingen voor jouw organisatie met de Data Science Kickstart van Inergy.

Lees meer over de data science kickstart

Peter Boumans

Wil jij data science inzetten voor jouw bedrijf?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Peter Boumans via peter.boumans@inergy.nl