Snel naar content

Business Intelligence Consultancy

Jouw organisatie wil aan de slag met data, komt datakennis tekort of wil huidige dataproducten verbeteren. Inergy biedt een snelle en effectieve oplossing om jouw Busines Intelligence naar een hoger niveau te tillen.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Business Intelligence Consultancy

Wil je starten met datagedreven werken of wil je dit verder verbeteren binnen je organisatie?

Kies voor Business Intelligence van Inergy. Onze specialisten op gebied van Business Intelligence ondersteunen je en helpen je verder.

Je combineert de kennis van de consultant zelf, van Inergy én van jouw organisatie. Een BI-specialist van Inergy is daarnaast snel effectief: je hebt geen inwerktraject en je hoeft niet te wachten op rendement.

Neem datagedreven beslissingen

Neem beslissingen op basis van data. Actuele data. Op ieder moment van de dag. Iedere dag van de maand. Precies wanneer jij het nodig hebt.

Voorkom discussie over cijfers zoals omzet en marge. Je zorgt namelijk voor één versie van de waarheid. Zo hoef jij verschillen in de data nooit meer uit te zoeken en toe te lichten.

Business Intelligence Consultant Remo op kantoor aan het bellen

op een dag en tijd naar keuze.

Referentie – Intergamma

Stapsgewijs naar meer inzicht

Intergamma is de organisatie achter de succesvolle doe-het-zelf-formules Gamma en Karwei. Intergamma klopte bij Inergy aan om de informatievoorziening in de organisatie naar een hoger niveau te brengen. Met een datawarehouse nam Intergamma afscheid van de informatiesilo’s.

Duco Roolvink – Head of analytics bij Intergamma:
“Het dataplatform helpt ons duurzaam te ondernemen door inzicht te bieden in de duurzaamheid van onze producten en onze bedrijfsvoering. En hierdoor is Intergamma klaar voor de toekomst.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Intergamma.

Business Intelligence Consultant Remo Schimmel en Peter Boumans in gesprek op kantoor in Woerden

Datawarehouse bouwen

Business Intelligence begint met goede data. In plaats van de databronnen direct te koppelen aan een BI-tool zoals Power BI, werken we met een datawarehouse.

Zo zorgen we voor een toekomstbestendige dataomgeving waarin al je data wordt verzameld, gevalideerd en gestructureerd. Zo voorkom je performanceproblemen en weet je zeker dat al je data klaar is voor de toekomst.

Neem afscheid van geïsoleerde databronnen, handmatige data-exports en lage datakwaliteit. Verzeker jezelf van goed gestructureerde en beveiligde data. AVG-proof en klaar voor de toekomst.

Hulp nodig bij het ontsluiten van één of meerdere databronnen aan je datawarehouse? Of wil je een volledig nieuw datawarehouse opzetten? We helpen je graag.

Vertel me meer over het bouwen van een datawarehouse

Interactieve dashboards

Visualiseer je data in interactieve en actiegerichte dashboards. Deze dashboards zijn -indien gewenst- realtime up-to-date met de meest recente data.

Samen met jou en je collega’s bepalen we de juiste KPI’s volgens de methode Practical Performance Measurement. Vervolgens stellen we vaste datadefinities op. Zo voorkom je discussie over cijfers zoals omzet en marge. Je zorgt namelijk voor één versie van de waarheid.

Vaste dashboardrichtlijnen en standaarden

Onze specialisten maken het dashboard op basis van de bewezen Inergy methode. Dankzij onze vaste richtlijnen en standaarden beschik je over een goed, overzichtelijk dashboard dat precies de informatie toont die jij of je collega’s nodig hebben.

Geef jezelf en je collega’s de benodigde inzichten voor zijn of haar afdeling. Maak een einde aan arbeidsintensieve handmatige rapportages. Stop met het nemen van beslissingen op basis van onderbuikgevoel. Start met het nemen van beslissingen op basis van data. Actuele data. Daar helpen we je bij.

Vertel me meer over het maken van dashboards
Wim van den Berg op kantoor

op een dag en tijd naar keuze.

Referentie Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. Samen zijn we aan dit grote avontuur begonnen. We hebben al prachtige resultaten bereikt.”

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust dataplatform met Power BI gebouwd.

Martijn Willems, Director Control & Analytics bij Rituals:
Met het Power BI-platform lukt het ons om continu te sturen, zelfs op winkelniveau. In Power BI dashboards kunnen wij alle transacties aflezen. Dit betekent dat wij nagenoeg realtime informatie hebben over hoe het ervoor staat met de omzet. Niet alleen van al onze winkels samen, maar ook per regio of zelfs per winkel.

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

collega Michael Alvares achter laptop op kantoor in Woerden

Advanced analytics

Wist je dat gemiddeld slechts 1% van alle data daadwerkelijk wordt geanalyseerd? Wil jij wel meer met je beschikbare data doen? Samen gaan we op ontdekkingsreis door jouw data en vinden praktische toepassingen voor jouw organisatie.

Heb je een specifiek vraagstuk binnen je organisatie of afdeling? Grote kans dat data je helpt dit vraagstuk te beantwoorden. Samen met onze data scientists kijken we naar de beschikbare data in je organisatie en verrijken deze met externe data, indien nodig.

Door je beschikbare data slim in te zetten, verkrijg je nieuwe inzichten, maak je slimme voorspelmodellen en neem je op data gebaseerde beslissingen.

Met deze inzichten:

  • Anticipeer je op wat er in de toekomst gaat gebeuren;
  • Krijg je meer inzicht in klantgedrag en klantsegmenten;
  • Personaliseer je producten en diensten;
  • Onderscheid je jezelf van concurrentie en faciliteer je groei.
Vertel me meer over advanced analytics

Referentie Detailresult

Analytics zorgt voor revolutie in retail

Dankzij de data-oplossingen van Inergy kan Detailresult Groep reageren op trends en ontwikkelingen, uitspraken doen over specifieke klantgroepen én efficiënter werken. Inergy ontwikkelde voor Detailresult (supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt) verschillende tools, onder meer voor assortimentsoptimalisatie en locatiekeuze.

Bart Oprel, CFO Detailresult:
“Begin met een praktisch probleem en laat zien wat de resultaten zijn. Baken goed af wat je wel en niet wil doen. En kies een partner die bij je past.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Detailresult.

Business Intelligence voor de toekomst

Wensen en behoeften op gebied van Business Intelligence veranderen continu en groeien mee met de organisatie. Daarom werkt Inergy niet op projectbasis. Wij gaan voor een langetermijnsamenwerking. Wij denken vooruit. We bouwen niet alleen jouw BI omgeving, maar we beheren deze én ontwikkelen deze continu door. Zo heb je er geen omkijken meer naar.

Wij ontzorgen je. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en richt jij je op de werkzaamheden van je eigen organisatie. Zaken waar jij alles van weet. Dan houden wij ons bezig met data. Daar weten wij immers alles van.

Kies voor Business Intelligence Consultancy van Inergy

Stel een businesscase op

Jouw organisatie wil met data aan de slag, maar je weet nog niet goed hoe je dit aan moet pakken. Onze Business Intelligence Consultant stelt samen met jou intern een businesscase op. Zo weet je wat slim omgaan met data jouw organisatie kan opleveren en vermijd je beginnersfouten in het vervolgtraject.

Tijdelijk (extra) datakennis

Kom je kennis van data en analytics tekort, bijvoorbeeld door een onvoorzien vertrek van een collega of een nieuw project? We helpen je graag uit de brand. Al onze professionals hebben kennis van zaken en kunnen meteen aan de slag.

Toets de kwaliteit

Je heb zelf jouw digitale oplossing ontwikkeld en beheert het product zelf. Om er zeker van te zijn dat jouw oplossing volledig in orde is, kan je een externe kwaliteitstoetsing doen. Onze Business Intelligence Consultant toetst jouw oplossing op vooraf gedefinieerde punten en doet – indien gevraagd – suggesties ter verbetering.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland