Snel naar content

Locatieanalyse en -optimalisatie

Locatieanalyse

Zie in één oogopslag de gemiste omzetpotentie van jouw bestaande locaties en ontdek op welke locatie een nieuwe vestiging gewenst is.

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Krijg inzicht in de prestaties van je locaties

Zie met onze oplossing voor locatieanalyse en locatieoptimalisatie in één oogopslag de gemiste omzetpotentie van jouw bestaande locaties.

Profiteer bovendien van scores voor efficiency per filiaal, waarmee direct zichtbaar wordt welke filialen het goed doen en welke juist niet.

Wat jij van ons kan verwachten

01. Inzicht in potentiële omzetgroei huidige locaties

Wanneer je weet welke artikelen in jouw filiaal of zelfs in je hele formule veel worden verkocht, kan je beter inkopen. Hoe beter je inkoopt, hoe minder je hoeft weg te gooien of af te prijzen. Hoe werkt dat? De keuzehulp geeft ieder artikel een score die aangeeft hoe belangrijk het artikel is voor klanten. Die score is een optelsom van verschillende factoren, waaronder hoe vaak het artikel wordt gekocht en in welke shoppingtrip het meegaat, bijvoorbeeld de weekboodschappen. Op die manier zie jij in één oogopslag welke artikelen belangrijk zijn voor jouw filiaal en welke niet.

02. Inzicht in omzetpotentie nieuwe locaties

Sturen op artikelen met meer marge is eenvoudiger dankzij onze keuzehulp. Zo realiseer je meer omzet met minder artikelen. Stel, jouw winkel heeft verschillende budgetmerken frisdrank. In de keuzehulp zie je precies welk budgetmerk van welke soort frisdrank het beste presteert. De merken die ondermaats worden verkocht, kan jij met een gerust hart schrappen uit het assortiment.

03. Datagedreven besluitvorming voor locatiekeuze

Een assortiment dat goed is afgestemd op klantvoorkeuren en -gedrag draagt bij aan een hogere klanttevredenheid, maar ook aan een duurzamer bedrijf. Naast minder derving reduceer je het gebruik van plastic en de inzet van vrachtwagens om jouw winkel te bevoorraden.

Webinar

Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Bekijk webinar

Whitepaper

Locatieoptimalisatie

Lees alles over onze oplossing voor locatieanalyse en -optimalisatie in ons whitepaper.

Download whitepaper

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Lees meer

Referentie Detailresult

Analytics zorgt voor revolutie in retail

Dankzij de data-oplossingen van Inergy kan Detailresult Groep reageren op trends en ontwikkelingen, uitspraken doen over specifieke klantgroepen én efficiënter werken. Inergy ontwikkelde voor Detailresult (supermarktketens Dirk van den Broek en DekaMarkt) verschillende tools, onder meer voor assortimentsoptimalisatie en locatiekeuze.

Bart Oprel, CFO Detailresult: “Begin met een praktisch probleem en laat zien wat de resultaten zijn. Baken goed af wat je wel en niet wil doen. En kies een partner die bij je past.”

Lees meer over onze samenwerking met Detailresult.

Over Inergy

Inergy helpt organisaties al meer dan 20 jaar om alle waarde uit hun data te halen. Samen met ruim 150 collega’s zetten wij ons 24/7 in om impact te maken met jouw data. Wij bieden full service, non-stop datamanagement, advanced analytics en dashboarding op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Microsoft Gold Partner en Snowflake Select Partner. Daarnaast zijn we ISAE3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Eén van onze specialisten neemt binnen één werkdag contact met je op. Of plan direct zelf een gratis dataconsult in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.