Snel naar content

Datavisualisatie

Maak je data visueel en haal praktische inzichten en stuurinformatie uit de ruwe data die in je organisatie worden verzameld.

Lees meer

Wat is datavisualisatie?

Je organisatie verzamelt iedere dag meer data. Denk hierbij aan data over verkoopcijfers, marketingprestaties, voorraadniveaus, personeelsbezetting en andere KPI’s. Het is moeilijk om praktische inzichten en stuurinformatie uit deze ruwe data te halen. Datavisualisatie is hiervoor de oplossing.

Datavisualisatie is het grafisch weergeven van data zodat deze data om te zetten is in eenvoudig te begrijpen informatie. Het doel van datavisualisatie is om trends, uitschieters en patronen in data inzichtelijk en begrijpelijk te maken. De manier waarop het menselijk brein werkt, zorgt ervoor dat een grafische weergave gemakkelijker te begrijpen is dan een complexe spreadsheet. Datavisualisatie wordt toegepast door middel van allerlei soorten (interactieve) grafieken, tabellen, animaties en dashboards en rapportages.

Maak je data visueel

Dashboards en rapportages

Met een goed en actiegericht dashboard heb je in één oogopslag de voor jou belangrijkste Key Performance Indicators en stuurinformatie inzichtelijk in de dashboardingtool naar keuze.

Lees meer

Krijg snel nieuwe inzichten

Dashboard in één week

Wij leveren het door jou gewenste dashboard, in Power BI, in één week. Dat betekent maandag starten en vrijdag opleveren. Het dashboard is dan ook echt klaar voor gebruik. Lees alles over onze werkwijze.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van datavisualisatie?

Door data te visualiseren wordt informatie toegankelijk, eenvoudiger te begrijpen en gemakkelijker te interpreteren. Je hoeft niet meer hele spreadsheets met data te analyseren en hier ingewikkelde rekensommen op los te laten. De informatie uit deze data is eenvoudig te visualiseren in één of slechts enkele visuals. Je verkrijgt ook inzicht in de trendontwikkeling waardoor je snel datagedreven beslissingen neemt op gebied van sales, marketing, inkoop en HR.

Met datavisualisatie faciliteer je groei van je onderneming. Met stuurinformatie afkomstig uit de dashboards en rapportages behaal je concurrentievoordeel, realiseer je groei en werk je efficiënter.

Whitepaper

Data Discovery Analytics

Aan de hand van een overzichtelijk stappenplan ontdek je in deze whitepaper in vogelvlucht hoe je bruikbare antwoorden krijgt op de door jou gestelde hypotheses.

Download whitepaper

Webinar

Starten met een dashboard

Tijdens dit webinar leer je hoe een actiegericht dashboard in elkaar zit, krijg je tips voor het maken van dashboards en leer je wat de meest gemaakte valkuilen zijn.

Bekijk webinar

Leer Inergy kennen

Over ons

Ontdek alles over het bedrijf Inergy en de datagedreven oplossingen die wij organisaties bieden op gebied van datamanagement, analytics en KPI dashboarding.

Meer weten

De verschillende soorten visualisaties

Het doel van een visual is om op een effectieve en aantrekkelijke wijze informatie over te brengen aan de gebruiker. Hierbij geldt: hoe eenvoudiger de visual, hoe gemakkelijker deze te interpreteren is.
Er zijn veel soorten visuals beschikbaar om je data mee te visualiseren. Hiervoor dien je continu keuzes te maken. Kies je bijvoorbeeld voor een staafdiagram, cirkeldiagram of lijndiagram?

Bij Inergy zijn we ons bewust van het belang van de juiste visual om data te visualiseren en maken we in 99% van de gevallen gebruik van slechts 11 visualtypen. Onze ervaring leert dat deze 11 verschillende visuals de beste dashboards opleveren. Wil je meer weten over deze visuals of over onze aanpak op gebied van datavisualisatie? Neem gerust contact met ons op en we vertellen je graag meer.

Referentie Rituals

“Voor ons is Inergy echt een trusted partner. Samen zijn we aan dit grote avontuur begonnen. We hebben al prachtige resultaten bereikt.”

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust dataplatform met Power BI gebouwd.

Martijn Willems, Director Control & Analytics bij Rituals:
Met het Power BI-platform lukt het ons om continu te sturen, zelfs op winkelniveau. In Power BI dashboards kunnen wij alle transacties aflezen. Dit betekent dat wij nagenoeg realtime informatie hebben over hoe het ervoor staat met de omzet. Niet alleen van al onze winkels samen, maar ook per regio of zelfs per winkel.

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland