Data Science Kickstart

Hoe haal je waarde uit jouw data? Binnen jouw organisatie zijn bergen aan data beschikbaar. Delen hiervan worden mogelijk al benut als stuurinformatie in rapportages en dashboards. Tegelijkertijd weet je dat er mogelijkheden zijn om met andere geavanceerde technieken (artificial intelligence, machine learning, data science) nog meer waarde uit je data te halen. Bijvoorbeeld door voorspellend te zijn, gepersonaliseerde diensten aan klanten te verlenen of logistieke processen te optimaliseren.

Lees meer

Onze klanten:

Wij werken o.a. met:

Wat is data science?

Data Science Kickstart

Krijg snel inzicht in de potentie van Data Science oplossingen, gebaseerd op een overzicht van concrete use cases die bijdragen aan het behalen van je strategische doelstellingen. Door middel van onze bewezen workshopgedreven aanpak waarbij we alle belangrijke stakeholders en disciplines betrekken, brengen we de vijf belangrijkste pijlers voor een datagedreven organisatie in kaart om data science oplossingen optimaal te kunnen implementeren.

5 Pijlers voor een datagedreven organisatie

Pijler 1 | Strategie

We starten met een kick-off en interviews met de belangrijkste “stakeholders” waarin het draait om de bedrijfsdoelstellingen en KPI’s. Waar liggen de uitdagingen? Van belang is in ieder geval dat daarbij diegenen betrokken zijn die in hun dagelijkse werk te maken hebben met de potentiële use cases. Dat kan een directieteam zijn, maar bijvoorbeeld ook de Marketing afdeling die een beter beeld wil hebben van bijvoorbeeld klantsegmentatie of churn om klantretentie te verhogen.

Pijler 2 | Proces

Bij de tweede pijler draait het om het proces van data science oplossingen, gebaseerd op een overzicht van in kaart gebrachte waardegedreven use cases. Wie zijn de gebruikers? Wat moet de oplossing aan output leveren voor de gebruiker? Ook is het belangrijk om de effecten van een data science oplossing te meten en zo de cirkel te sluiten en continu te kunnen verbeteren.

Pijler 3 | Data

De derde pijler staat in het teken van de beschikbaarheid, bruikbaarheid en het analyseren van de verschillende databronnen. We bepalen welke data waardevol is voor de use cases op basis van de vastgelegde bedrijfsdoelstellingen. Daarbij focussen we niet blind op de data uit jouw organisatie, maar we kijken ook welke externe data beschikbaar is om jouw data mee te verrijken.

Pijler 4 | Technologie

Een essentieel onderdeel van de kickstart is het inventariseren van de benodigde technologie. Data Scientists hebben naast veel, continue en bruikbare data een werkomgeving nodig om in te kunnen experimenteren. Daarnaast zullen data science oplossingen geïntegreerd moeten worden in het bestaande IT-landschap om zo aan eindgebruikers beschikbaar te kunnen stellen. We bepalen samen de best passende technologie voor jouw situatie.

Pijler 5 | Rollen

De laatste, maar zeker ook een belangrijke pijler, draait om de rollen. Voor het daadwerkelijk leveren van business waarde met Data Science oplossing zijn naast een Data Scientist ook andere disciplines nodig. Denk hierbij aan een Data Architect en een Data Engineer. Samen met jou bespreken we welke disciplines relevant zijn voor de fase waar jouw organisatie zich in bevindt.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over hoe Data Science jouw organisatie verder kan helpen? Neem dan nu vrijblijvend contact op met Inergy.

Richard van Seeters

Neem contact met ons op

Wil jij ook een Data Science Kickstart? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Richard van Seeters via richard.van.seeters@inergy.nl