Governance, Risk & Compliance

Krijg grip op financiële risico’s, informatiebeveiliging en privacy en toon aan dat je in control bent als gemeente.

Lees meer

Met de modules die vallen onder Governance, Risk & Compliance zorg je ervoor dat jij als gemeente in control bent. Hiermee krijg je inzichtelijk welke risico’s je als gemeente  loopt op gebied van finance, informatiebeveiliging en privacy. Wat is bijvoorbeeld de financiële impact van de opgestelde jaarbegroting? Door grip te krijgen op de financiële risico’s kom je nooit meer voor verrassingen te staan. Wel zo fijn.

Digitale accountantsverklaring

Aantonen dat je als gemeente financieel in control bent? Ook dat is mogelijk. Met de Digitale accountantsverklaring heb je geen PDF of boekwerk meer nodig. De accountant controleert de jaarrekening en kan deze digitaal goedkeuren. Zo bespaart jouw gemeente een hoop tijd. De Digitale accountantsverklaring is 100% betrouwbaar. Wij zijn ISAE 3402 Type 2 gecertificeerd. Dat betekent dat wij kunnen aantonen dat wij onze werkwijze hebben vastgelegd en dat we het bewijs verzamelen binnen de processen van de software die daarin zijn beschreven. De accountant van jouw organisatie kan dus volledig vertrouwen op de door ons gemaakte software. Dit houdt in dat de online jaarrekening digitaal gecontroleerd en goedgekeurd worden.

Informatiebeveiliging & Privacy

LIAS ISMS ondersteunt professionals met informatieveiligheid bij het duurzaam succesvol verwerken en opslaan van kritische en privacygevoelige on- en offline data en informatie. Meer dan 275 organisaties in het publieke domein vertrouwen al op LIAS ISMS. Sinds maart 2021 zijn SafeHarbour en de tooling ISMS van SEP onderdeel van Inergy en het LIAS platform. Inergy heeft onafhankelijke, gecertificeerde auditors die je bijstaan met een audit op jouw systemen en processen. De auditors van Inergy Auditservices brengen met audits en scans van alle kritieke bedrijfsprocessen de situatie in kaart.

Horizontaal Toezicht

De modules van LIAS Horizontaal Toezicht helpen bij het verbeteren van de fiscale processen. Het monitoren van de BTW, LH/WKR en VPB is een onmisbaar onderdeel van de beheersing van de fiscaliteit en het voldoen aan de eisen van Horizontaal Toezicht Belastingdienst. Maak snel zelf rapportages en voer controles uit, op een door jou gekozen moment en locatie. Door deze toepassing verklein je de suppletie BTW-aangifte substantieel.

LIAS Risk Management

Breng alle planning & control risico’s in kaart, stel beheersmaatregelen op en wijs risico-eigenaren toe. Zo voorkom je onaangename verrassingen houd je jouw organisatie in control.

LIAS Digitale Accountantsverklaring

Bespaar tijd en werk met de Digitale accountantsverklaring van LIAS. Altijd een betrouwbare versie door middel van digitale goedkeuring.

LIAS Horizontaal Toezicht

LIAS Horizontaal Toezicht is dé toolbox waarmee je de financiële administratie van jouw gemeente kan doorlichten om vast te stellen of de gemeente fiscaal in control is.

LIAS BTW

Licht de gehele financiële administratie van jouw gemeente voor de btw door met LIAS BTW.

LIAS LH/WKR

LIAS LH/WKR helpt bij het periodiek zoeken naar werkkosten (WKR) en loonheffing (LH) gerelateerde steekwoorden in de financiële administratie.

LIAS VPB

LIAS VPB vormt de basis voor de bepaling van de positie van vennootschapsbelasting in de jaarrekening en de aangifte vennootschapsbelasting.

LIAS Mengpercentage Begroting

Bereken snel en zelfstandig het correcte Mengpercentage voor in de begroting.

LIAS ISMS

Informatieveiligheid en privacy

Inergy Auditservices

ENSIA-audit, VIPP-audit, DigiD-audit en SUWI-audit

Rene van Veen

CCO

Wil je meer weten over LIAS?

We komen graag langs voor een kennismaking!

Bel ons op 0348 45 76 66

Mail Rene van Veen via rene.van.veen@inergy.nl