Snel naar content

Voorspel de toekomst en haal waarde uit je data

Predictive analytics

Met Predictive Analytics ben je in staat proactief beslissingen te nemen door patronen te ontdekken in jouw data. Weet wat jouw klant van plan is, hoeveel orders er op één dag binnenkomen en welke offertes de grootste kans van slagen hebben. Dat maakt de dagelijkse operatie van je bedrijf vele malen efficiënter én eenvoudiger!

Lees meer

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Wat jij van ons kan verwachten

01. Verzilver de waarde uit jouw data

Al jarenlang verzamelt jouw bedrijf data: van klantgegevens tot -contactmomenten en orders. Deze historische data bevat een schat aan waarde, en in combinatie met relevante, externe data (zoals weersvoorspellingen of demografische gegevens) kan je klantgedrag voorspellen. Aan de hand van jouw data en de voorspellingen die daaruit voortvloeien, ben je in staat om betere, datagedreven beslissingen te nemen die de dagelijkse operatie van jouw bedrijf kunnen verbeteren. Denk hierbij aan fraudedetectie en vraagvoorspelling.

02. Verbeter de inzet van jouw tijd en personeel

Met Predictive Analytics kan je klantgedrag accuraat voorspellen op basis van data, bijvoorbeeld hoeveel orders er op een dag binnenkomen of welke offertes de grootste kans van slagen hebben. Wanneer je dit van tevoren weet, kan je jouw bedrijfsprocessen daar efficiënter op afstemmen: personeel gerichter inplannen, benodigde middelen beschikbaar maken en kostbare tijd indelen. Dat leidt niet alleen tot een hogere productiviteit en minder kosten, maar uiteindelijk ook tot een hogere omzet.

03. Bewaak jouw datakwaliteit en beheer je datalogistiek

Predictive Analytics valt of staat met de kwaliteit van jouw data. Het herkennen van die kwaliteit en het preparen van jouw data om het te kunnen gebruiken, is daarbij van groot belang. Vervolgens is het zaak om deze data en de voorspellingen die eruit voortkomen een vast onderdeel te maken van je bedrijfsprocessen. Het opstellen van een zogeheten datalogistiek vraagt om vakkundig beheer. Inergy heeft ruime ervaring en kennis op het gebied van de kwaliteitsbewaking van data en het beheer van datalogistiek.

Webinar

Data Analytics in retail

In dit webinar leer je hoe je al je beschikbare retaildata optimaal inzet voor datagedreven beslissingen.

Bekijk webinar

Whitepaper

We apply AI for you

In deze whitepaper geven we je uitleg over Artificial Intelligence (AI), Machine Learning en Data Science.

Download whitepaper

Boek direct

Gratis adviesgesprek

Tijdens dit gesprek heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen aan onze expert op gebied van Data Analytics.

Lees meer

Referentie – Waterleiding Maatschappij Limburg

Data science en AI toegepast bij WML

WML (Waterleiding Maatschappij Limburg) wilde graag meer inzicht krijgen in de aanleidingen en oorzaken van klantcontact. Om hiermee de impact van herhaalverkeer aan te tonen en dit in de toekomst, waar mogelijk, te voorkomen. Met hulp van Inergy is dit gelukt dankzij data science technieken.

Myrko Webers, hoofd afdeling klantenservice bij WML, en Melvin Agten, Data Scientist bij Inergy, vertellen over dit succesvolle project.

Meer over onze samenwerking met WML.

Toepassingen van Data Science en Artificial Intelligence

Spraak-, gezichts- en tekstherkenning

Herken spraak, gezichten, tekst, beelden en patronen dankzij Artificial Intelligence.

Verhoog de beveiliging van je bedrijf met gezichtsherkenning, help personeel klantsituaties in te schatten met beeldherkenning en vergroot up- en crosssell in je webshop dankzij patroonherkenning.

Data mining

Ontdek verborgen en complexe verbanden in bestaande data

Vind complexe verbanden en patronen in jouw data dankzij machine learning algoritmes. Achterhaal de (verborgen) wensen van klanten, vereenvoudig bestaande processen, vergroot je marktaandeel en verhoog de winstgevendheid van je organisatie.

Chatbots en Q&A

Verhoog je klanttevredenheid

Zet Artificial Intelligence in om zelflerende chatbots te trainen om zelf vragen te beantwoorden. Ontlast hiermee je klantenservice-afdeling, verkort wachttijden en verhoog de klanttevredenheid.

Predictive analytics

Voorspel de toekomst

Voorspel op basis van bestaande data wat er in de toekomst zal gebeuren. Optimaliseer bijvoorbeeld je voorraadbeheersing, voorkom onnodige opslagkosten, voldoe altijd aan de vraag en blijf een betrouwbare leverancier en partner.

Prescriptive analytics

Beïnvloed de toekomst

Voorspel niet alleen de toekomst, maar beïnvloed deze om jouw doel te bereiken. Prescriptive analytics voorziet je van meerdere mogelijke manieren om het door jou gewenste doel te bereiken en toont tevens de meest waarschijnlijke resultaten van deze acties. Zo kies je op basis van data the best way forward.

Vertrouw op Inergy

De Data Scientists van Inergy

Data Science en Artificial Intelligence oplossingen worden gebouwd door ervaren Data Scientists bij Inergy met jarenlange ervaring. Vertrouw net als veel grote bedrijven op Inergy om alle waarde uit jouw data te halen.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland