Snel naar content

BCBS 239

Sinds 2016 moeten alle financiële instellingen voldoen aan de richtlijn BCBS-239. Wij zorgen met ons dataplatform dat jij als klant daaraan voldoet. Zo heb je altijd zicht op de risico’s en ben je volledig in control.

Lees meer

BCBS-239 in een notendop

01. Data architectuur & IT-infrastructuur

Volgens de BCBS-239 richtlijn ben je als financiële instelling verplicht een IT Infrastructuur te hebben om alle risicodata te verzamelen en erover te rapporteren. Het proces van verzamelen en rapporteren moet zoveel mogelijk geautomatiseerd zijn. Zo is de kans op fouten veel kleiner. Ons dataplatform is hier helemaal op ingericht.

02. Data verzamelen

De data van jouw financiële instelling verzamelen we volgens bepaalde richtlijnen. Het hele proces moet bijvoorbeeld geautomatiseerd gaan. Ook moet alle data gevalideerd zijn. De kans op fouten blijft hierdoor zo klein mogelijk.

03. Rapporteren van data

De data geven een goed totaalbeeld van de risico’s die jouw financiële instelling loopt. Volgens de BCBS-239 richtlijn moet worden aangetoond dat de data die gerapporteerd wordt correct is. Ook daar is ons data platform helemaal op ingericht.

04. Toezichthouders

De toezichthouders van de BCBS-239 richtlijn zijn de nationale en Europese Centrale Bank (ECB). Ook deze toezichthouders moeten aan dezelfde eisen voldoen. Financiële organisaties die niet aan de verplichte eisen voldoen lopen een groot risico hun licentie kwijt te raken. Samen met jou maken wij alles op orde. Dan hoef jij je geen zorgen te maken.

Wat is BCBS-239?

De Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) heeft in artikel 239 (ofwel BCBS-239) onder andere vastgelegd dat bij een bank data op ieder gewenst niveau en op ieder gewenst moment beschikbaar zijn.

Aan deze data worden hoge eisen gesteld ten aanzien van completeness , accuracy en integrity. Deze risk data moeten te allen tijde reconcilieerbaar, aan te sluiten zijn bij de financiële data.

Whitepaper

Onze visie op een dataplatform

Om echt iets met je beschikbare data te doen, moet je die data eerst verzamelen en vervolgens analyseren. Ontdek alles over onze visie op een dataplatform.

Download whitepaper

Webinar

Data governance

Tijdens dit webinar gaan we dieper in op data governance. Aan de hand van de kennisgebieden zoals die worden onderscheiden in DMBOK2 leer je hoe een dataplatform je kan helpen om data governance naar een hoger plan te tillen.

Bekijk webinar

Whitepaper

BCBS-239

In deze whitepaper ontdek je alles over het ontstaan van de BCBS-239 richtlijn en ontdek je hoe financiële instellingen kunnen voldoen aan de BCBS-239 richtlijn door hun dataomgeving te optimaliseren.

Download whitepaper

Wat onze oplossing voor BCBS-239 jou oplevert

De voordelen

Ontdek de voordelen van onze oplossing voor BCBS-239:

  • Altijd zicht op de risico’s
  • Betrouwbare data met een datakwaliteit raamwerk
  • Een exploratieomgeving voor stress- en crisissituaties
  • Volledige ondersteuning van ons team

Dit kan je van ons verwachten

Wanneer je kiest voor ons dataplatform heb je een middel in handen om risicogerelateerde data te verzamelen en daarover te rapporteren. Wij leveren een oplossing waar jij om vraagt om aan de BCBS-239 richtlijn te voldoen. Samen met de business analisten van jouw organisatie bouwen en onderhouden we het platform. In ons platform zijn voorzieningen opgenomen die ervoor zorgen dat je altijd voldoet aan de vereiste kwaliteitseisen. Met het datakwaliteit raamwerk als onderdeel van het platform weet je zeker dat de informatie altijd betrouwbaar is. Wel zo fijn.

Referentie Obvion Hypotheken

Inergy ondersteunt Obvion met data, analytics en BI

Hypotheekverstrekker Obvion heeft te maken met steeds complexere en veranderlijke wet- en regelgeving. Samen met Inergy werkt Obvion aan een vernieuwde oplossing voor Business Intelligence en datawarehousing.

Daniëlle Brouwer, CFO van Obvion: “Inergy zorgt ervoor dat we data goed kunnen opslaan en ontsluiten. We zijn eigenlijk volledig ontzorgd, zodat we ons kunnen focussen op onze core business: de financiële dienstverlening.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Obvion.

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Plan een gratis adviesgesprek

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland