Snel naar content

Data Quality Quick Scan

Is de datakwaliteit in jouw organisatie laag? Verhoog de datakwaliteit en leg de basis voor een datagedreven organisatie. Een organisatie waar beslissingen genomen worden op basis van data. Goede data. Wij helpen je daarbij.

Meer weten

Vertrouw net als deze organisaties op Inergy

Onze partners, certificaten en keurmerken

Data Quality Quick Scan

Om goed datagedreven te werken, moet je erop kunnen vertrouwen dat de data in je organisatie van uitstekende kwaliteit is. Dat betekent dat die data onder andere accuraat, actueel, altijd beschikbaar, uniek en volledig moet zijn. Maar hoe weet je dat zeker? En hoe ontdek je waar de kwaliteit nog beter kan?

De Inergy Data Quality Quick Scan geeft je snel en efficiënt inzicht in de datakwaliteit in je organisatie en de impact van issues op de business. Ook krijg je een haarscherp beeld van de verbeterinitiatieven die nodig zijn. Op die manier kun je doelgericht aan de slag om de datakwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

profielfoto peter ledeboer

Peter Ledeboer – Specialist data analytics

✔ kies zelf je dag en tijd ✔gratis en zonder verplichtingen

Data Quality Quick Scan in het kort

Met de Data Quality Quick Scan doorlopen we samen vier overzichtelijke stappen. In slechts tien tot twintig dagen. Met een duidelijk beeld van de verbeterstappen en prioritering als resultaat.

  • In korte tijd inventariseren we de belangrijkste datakwaliteitissues (inclusief oorzaken) in je systemen, processen, organisatie en data. Dat doen we onder andere aan de hand van interviews met stakeholders binnen jouw organisatie.
  • We analyseren de businessimpact van de issues en brengen de bijbehorende prioriteiten in kaart.
  • Voor de belangrijkste issues doen we suggesties voor verbeterinitiatieven. Ook brengen we de kosten en baten per initiatief in beeld.
  • We prioriteren de verbeterinitiatieven en zetten ze in een heldere roadmap, zodat je exact weet in welke volgorde je de verschillende verbeteringen het beste door kunt voeren.
collega Michael Alvares achter laptop op kantoor in Woerden

Datakwaliteitsdashboard bij Rituals

Datakwaliteit wordt permanent gemonitord bij Rituals

Rituals zet alles op alles om bedrijfsprestaties te verbeteren door scherper te sturen. Met hulp van Inergy is er een robuust datakwaliteitsdashboard gebouwd.

Joop Fiers, Head of HR Digital & Analytics bij Rituals:

Ik hoor vanuit onze organisatie altijd positieve geluiden over de samenwerking met Inergy. Daarom vroeg ik ze logischerwijs ook bij dit project te helpen. Ze komen afspraken na en zetten niet achteloos even een dashboard in elkaar. Collega’s discussiëren nu, in positieve zin, over onze data.”

Ontdek meer over onze samenwerking met Rituals.

Rituals Melvin en Joop
Michael Lokhorst op kantoor

Wat levert de Data Quality Quick Scan op?

Met de Inergy Data Quality Quick Scan zet je een belangrijke eerste stap richting betere datakwaliteit. De scan levert jouw organisatie onder andere het volgende op:

  • Snel inzicht in de belangrijkste aandachtspunten op het gebied van datakwaliteit.
  • Een overzicht van de oplossingsrichtingen voor die aandachtspunten.
  • Een grotere stap naar operationele efficiëntie op basis van datagedreven werken.
  • Een helder voorstel om datakwaliteit op basis van businessimpact op een gestructureerde manier naar een hoger niveau te brengen. 

Practical Datamanagement Framework

De Data Quality Quick Scan is gebaseerd op het Inergy Practical Datamanagement Framework. Met deze zelfontwikkelde en bewezen methodiek helpen we organisaties om op een doelgerichte manier beter datagedreven te kunnen werken. Data governance, data-architectuur en datamanagement vormen de drie uitgangspunten van dit framework. Daaronder vallen diverse aandachtsgebieden om jouw organisatie te verzekeren van betrouwbare data en een stabiele dataomgeving.

Het Inergy Practical Datamanagement Framework is geïnspireerd op DAMA DMBOK2, de standaardmethodiek voor datamanagement.

Inergy Practical Datamanagement Framework

Whitepaper

Snel & efficiënt naar inzicht in datakwaliteit

Goede datakwaliteit is cruciaal voor een datagedreven organisatie. Maar hoe ontdek je het huidige niveau van de datakwaliteit? En hoe los je issues pragmatisch op? Dit doe je dankzij de Data Quality Quick Scan. Lees er alles over in het whitepaper.

Meer weten

Over Inergy

Inergy is jouw partner op gebied van data. We helpen organisaties al 25 jaar om alle waarde uit hun data te halen. We bieden full service dataoplossingen op basis van de meest effectieve en efficiënte technologieën van dit moment. We zijn officieel Snowflake Premier Partner. Daarnaast zijn we ISAE 3402 en ISO 27001 gecertificeerd waardoor jouw data gegarandeerd veilig is.

Meer weten? Neem contact met ons op

Wil je eens met ons praten over jouw datavraagstuk? Onze dataspecialist Peter neemt binnen één werkdag contact met je op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Geen zin om te wachten en heen-en-weer te mailen voor het maken van een afspraak? Plan dan direct zelf een afspraak in op een dag en tijd die jou het best uitkomt.


Vertrouwd door

citaat icoon

“Inergy levert gewoon goed werk.”

Joeri Vonk –
Data-analist bij Milieu Service Nederland
Logo Milieu Service Nederland